Majdnem kétéves kisfiam mostanában sokszor lovagol rajtam olyan szexuális töltettel. Más is van így?
Úgy tudtam, óvodás korban ingerlik magukat a gyerekek, de lehet, hogy rosszul tudom. Pelenkás még, pelenkán keresztül dörgöli magát hozzám, akár a hasamra ül, akár a combomra. Néha apja hasa is megfelel, de engem jobban keres ez ügyben :)
Erekciója születés óta van (biztos az anyaméhben is volt, csak ott nem láttam). Most inkább a hajnali-reggeli a jellemző, bab korában fürdetésnél is röviden reagált a kuki.
Tapasztalat ezzel a korosztállyal?
utasítsd vissza :
kicsim ne csináld mert anyának fáj a hasa tőle
figyelemelterelés :
gyere hozzál könyvet olvasok neked mesét vagy autókázzunk
Az enyém ugyan már 3 lesz áprilisban, de ő is egy ideje csinálja. Rajtam nem, de magának igen. Amint meztelenül van állandóan a kukacot piszkálja. És örül neki, hogy milyen nagy lesz :-)
Szerintem jól csinálod, pont ennyire kell ezzel foglalkozni. Én nem szólók neki sosem, amikor megunja abbahagyja. Csak akkor nem engedem odanyúlni, mikor kakál. De akkor mindig el is mondom neki, hogy most azért nem szabad, mert kakás lesz a keze.
Ne törődj azzal aki azt írja ez sok. Egyáltalán nem az. Persze ha fáj a hasad, mert azon ugràl, akkor vedd le magadról és kész.
Mi neveljük rá, nem?
Hóc-hóc katona...
Ugyan én lányos anyuka vagyok, de azt tanítom a lányomnak, hogy akkor p.ncizzon, ha egyedül van. Ő ugye nem dörzsöli magát hozzám, de néha elfeledkezik magáról, és élvezkedne. Ilyenkor felhívom a figyelmét, hogy ne most.
Jó lenne, ha majd oviban nem csinálná, vagy ha valaha bepróbálkoznak nála, ne vegye természetesnek, hogy társaságban is lehet ilyet.
Szóval minden szexuális dolgot egyedül intézhet, akkor is, ha játék vagy fürdés közben gondolja úgy, hogy ennek itt az ideje.
Tök normális dolog kisgyermekkorban is, mindkét neműnél, és főleg 2-6 évesen, utána természetszerűleg kamaszkorban válik ismét intenzívvé a többségnél. De újszülött kortól mindenki maszturbál, változatos módon. (Mostanság kutatók azt bizonygatják, hogy már az anyaméhben is.)
(Újszülöttek, csecsemők pl az általad jelzett módon, vagy pl hasonfekve-ringatózva, stb. mivel kézügyessége, finommotorikája még kevéssé fejlett, így a nagymozgásokat részesíti előnyben.)
Átlagban 6 évesen jelenik meg a testi szemérmesség, onnantól érti is, ja kérik, hogy CSAK "elvonulva" illik "ingerelnie magát" egy 5 és felettinek, meg inkább már így kívánja, tehát amennyiben nem látják őt mások eközben.
Az is normális, óvodáskorban és kisebbeknél, hogy úgynevezett ölbéli játékok során is megél hasonlót gyakran. Ettől nem kell megijedni, többen elmondták, hogy egyszerűen csak jelezd, amikor sokallod, pl mert fáj a hasad, ha ugrál rajta a gyerek.
Ettől nem szégyenül meg, ha egyéb okokra hivatkozva arrébb teszed a gyerkőcöt, vagy ha megkéred, hogy nem ugráljon rajtad.
A kisgyermek a maszturbálást játéknak éli meg, persze nincs tudatában még, hogy ennek tiltása károsabb következménnyel járna, mint ha pl a puzzle-lel való játékot tiltanák neki.
Az ölbéli játékoknak sokféle haszna van, a felnőtteknek (jó esetben) nem az a célja evvel, hogy szexuálisan ingereljék a gyereket. Hanem puszta játék.
Pszichológusok szerint a kisgyermek ritmusérzéke, egyensúlyérzéke fejlődik, a mozgás transzfer hatása kimagasló: áttevődik az értelmi intelligencia fejlődésére, főleg, ha nincs kötöttség, hanem felszabadult, spontán, örömteli közös játékból történik az ölbéli játék ("Kerekecske gombocska", vagy pl "Hőc-hőc katona" stb.)
Szóval bátran lehet ilyet játszani kicsikkel, olykor még 7 évesekkel is, bár 7 évessel már helyzetfüggő. Egy tanító(néni) azért már jobb, ha nem folyik bele ebbe, mert félreérthető játék egy iskolással... De kb 6 éves korig elfogadható, sőt, mint látható: szükséges az ölbéli játék.
Változatosan ingerlik saját magukat a kisgyermekek, spontán módon alkalmat keresnek erre időnként, ösztönösen: pl csúszdán, vagy pl bútorhoz dörgölőzve, vagy "klasszikusan kézrátétellel" ingerlik saját magukat.
Kamaszkorig általában ösztönös, öntudatlan cselekvés, de tapintatosan rá lehet nevelni egy 5-6 évest, hogy vonuljon el, ha megfogja a (saját) nemi szervét, ennyiből tudatosítható, de csak 5 éves kortól tudatosítható inkább.
Ennél jobban nem is ajánlatos tudatosítani egy kisgyermekben, hogy mit csinál ténylegesen ilyenkor és hogy miért. Hagyni kell, hadd tegye.
Főleg kislányok pszichoszexuális éréséhez kiemelkedően fontos a saját testén rendszeresen "kísérleteznie", minél kisebb korától, annál hasznosabb számára, kamasz- és felnőttkorára ennyivel is kiegyensúlyozottabbá és esélyesen jól működővé válik a nemi élete, ha kicsi korában engedték neki csinálni.
Ha meggátolják ebben a kisgyermeket, az súlyos hiba, komoly pszichés kárt lehet evvel nekik okozni, mindkét neműnek.
Vannak szülők, akik megijednek, ha az utcán, babakocsi tologatás közben csinálja a gyermek. Igazából evvel sincs baj. Ha meglátja egy prűd felnőtt, és felháborodik ezen, annak a felnőttnek a baja, ha így éli meg, ez van. A kisgyermek, az kisgyermek, rá kevesebb társadalmi norma érvényes, tehát 6 éves korig mások előtt is csinálhatja, ezt tudomásul kell venni. Gátolni meg tilos ebben!
(Végső esetben -ha a szitu nagyon indokolja- NÉHA tapintatos figyelem elterelés bevethető.)
Említetted az erekciót: normális esetben minden kisfiúnak naponta van, illetve minden életkorú fiúnak és férfinak, naponta, gyakran spontán módon, fantáziától is függetlenül akár. Érintésre is gyakori, pl amikor mossa a (saját) kukiját a kisgyermek. Kislányoknál is gyakori, hogy két évesen, amikor már önállóan mossa a nemi szervét, hosszasan elidőz ott. Meg onnantól is, nagyobb gyermekként is. Persze alkattól függően változó lehet az intenzitása, gyakorisága.
Sajnos traumatizált gyermek túlzásba viheti a maszturbálást, mivel ez nem csak spontán élvezetforrás nekik, hanem ön nyugtató lelki mechanizmus is, akárcsak az ujjszopás (bár a kettő mechanizmus között inkább átfedés van, ha az okokat nézzük). Ha túlzásba viszi (túl sokáig, túl intenzíven teszi, és/vagy napi 6-8 alkalommal is), akkor SEM a masztit tiltjuk, hanem a probléma lelki okát meg kell keresni és azt megoldani.
Nyilván a felnőtt részéről meg temperamentum függő, hogy meddig hagyja csúszkálni a lábán, hasán stb, a kisgyermeket és mi módon. Pl egy "Hőc-hőc katonázás" relatíve hosszabban ismételhető, mert az ének, a ritmus dominál ilyenkor, semmiféle szégyenérzete nem kell legyen a felnőttnek, hogy a gyermek történetesen és esélyesen a nemi szerve ingerlésének is megéli ezt. De ha csak úgy csúszkál és még hangot is ad ennek (pl nyögdécsel), nos, az egyéni vérmérsékelttől fgg a felnőtt részéről, meddig engedi. Ha szimplán ez megy, én viszonylag hamar leteszem az ölemből a gyereket. De semmi rossz nincs ebben, hagyhatod, ameddig jónak látod, meg ameddig a gyereknek jól esik.
Ez NEM páros szex, hanem elsősorban szextől független játék, de mellékesen ösztönösen a nemi szerve ingerlése miatt is teszi a kisgyermek. Tehát semmi rosszat nem tesz a felnőtt, ha hagyja, amíg van rá idő, meg amíg bírja a felnőtt és ameddig a gyereknek is jó.
De ha hamar leteszed, avval sincs baj. Talál ösztönösen más játékot magának a gyermek, és más maszturbálási módot is, amikor kedve van hozzá, szóval nem okoz lelki blokkot neki, ha megszégyenítés nélkül, de leveszed a lábadról, hasadról, akár azonnal.
Mindenesetre ismétlem: az ölbéli játékoknak számos előnye van, a testi-értelmi-érzelmi fejlődésre nézve, függetlenül a nemi szerve ingerlésétől, tehát tessék játszani vele gyakran ilyet, persze semmit se erőltetve.
Még annyit, hogy ha látjuk, hagyjuk egy ideig, de ha megunta, akkor kézmosás, de sose megszégyenítő jelleggel, hanem mindig értésére adva, hogy szabad oda nyúlnia, de okos kislány / okos kisfiú szépen, ügyesen szappannal kezet mos utána, ahogy pisilés és kakilás után is.
Tehát éreztetni KELL vele, hogy a nemi szervéhez nyúlkálás épp olyan természetes, mindennapos dolog, mint a pisilés, kakilás, de épp oly természetes dolog utána szappannal kezet mosni.
De SOSE éreztetve olyan a tévhitet benne, hogy a kézmosás az valamiféle "ellensúlya valamiféle lelki, vagy cselekedetbeli tisztátalanságnak, bűnnek"...
SOSE szabad ilyenkor se említeni olyasmit, hogy "juj, de bacis lett a kis kezed, mert odanyúltál". Lelki blokkot okozhatna a kisgyermeknek, ha rászólna a felnőtt a maszturbálásért, akár áttételes, akár direkt módon.
Nos, egy kicsit sokat írtam, de legalább körüljártam, egyébként is érzékeny téma, jobb ezt olykor több szempontból és több vonatkozásban is körbejárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!