Gyakori, hogy testvéreknek teljesen különböző a szemszínük?
Figyelt kérdés
Egy apától gyönyörű kék és sötétbarna?2017. febr. 6. 18:33
11/19 anonim válasza:
Én több testvér párt is ismerek akiknek különböző a szemük. Pl én és a tesóm, nekem kék, neki barna. Az én gyerekeim, egyik kék másik barna, anyuéknál is különböző szeműek a testvérek.
12/19 anonim válasza:
Apukámnak barna a szeme és fekete a haja, anyukámnak zöld a szeme és barna a haja. Bátyám mint a papám :) szőke és kék szemű. Én meg öcsém barna haj, barna szem . Férjem barna haj és barna szem. Mind a 3 gyereknek barna szeme van, az egyiknek sötét barna haja a másik kettőnek világos barna.
13/19 anonim válasza:
Igen. Anyámék hárman vannak, 2 zöld, egy kék suemű. Barátnőm és a húga kék és barna. De pont ekkora eséllyel egyforma is lehet, mint az én családomban és a férjemében is a három gyerek mind barna szemű. A mieink is azok, bár más árnyalat, nekem zöldesbarna, az egyik örökölte ezt, a másik az apjáét.
14/19 anonim válasza:
Csak engem zavar hogy a kék lehet csak gyönyörű? Számomra a barna a gyönyörű. Miért mindig a kéket sztárolják? Semmivel se ritkább manapság.
15/19 anonim válasza:
De igen, sokkal ritkább. Ezért "sztárolják". Én barna szemű vagyok, de a páromnak olyan gyönyörűszép kék szeme van, hogy huh... tényleg ritkán látni olyat. Remélem, hogy azt örökli majd a gyerekünk is. :)
16/19 A kérdező kommentje:
A másik lányomnak gyönyörű barna :) Ezzel csak a színt szerettem volna leírni.. Nem sötét, nem világos, hanem olyan gyönyörű. A kek szem sokkal szembetűnőbb.
2017. febr. 7. 06:54
17/19 anonim válasza:
Lehet lányomé barna fiamé kékeszöld.
19/19 anonim válasza:
Ha nem egy az anyuka, ahogy írod, biztos. :)
Viccet félretéve, ha minkét szülő kék szemű, akkor csak kék szemű gyerek lehet. Ha azonban mindkét szülő barna szemű, egy nyolcad az esély kék szemű gyerekre, míg ha egyik szülő barna szemű, a másik pedig kék szemű, 25%. Árnylatbeli különbségek azonban édestestvérek között is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!