Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idő volt nektek a...

Mennyi idő volt nektek a teljes bölcsődés beszoktatás időtartama egy 2 éves kisgyereknél?

Figyelt kérdés

Vagyis: mennyi idő telt el az első naptól (amikor először ott járt egy-két órahosszára) addig a napig, amikortól kezdve már egész nap egyedül volt ott.

Különösen az érdekelne, hogy az egyedüli elalvás hogy ment? Mit csinálnak, ha egy gyerek alvásidőben vagy egyáltalán nem alszik, vagy csak ordít (ezzel nem hagyja aludni a többieket sem, gondolom...)? Ilyenkor mit tesznek a gondozónők, ha a szülő már dolgozik a munkahelyén?

Segítsetek, nagyon izgulok, mert a kisfiam augusztustól megy és az elalvása egy katasztrófa itthon is.

2010. máj. 6. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

2 hét volt a beszoktatás (mondjuk mi hétfőtől csütörtökig járunk).

Nálunk nem volt probléma az alvással, így ennyivel könnyebb. De más babák nem aludtak pl. azokkal sétálgatott a gondozónő, vagy fekve simogatta őket, nyitott szemmel feküdt a gyerek de legalább csöndben volt. ha nagyon nem lehetett bírni vele, kimentek vele a játszószobába, az egyik gondinéni játszott vele, vagy mesét olvasott stb.

Nem hagyják azért üvölteni, ne aggódj! A másik meg hogy lehet ám h csak veled adja elő a rosszul alvást és ott ahol látja h mindenki alszik, valószínű ő is fog.

Nálunk pl. a fiam nem eszik egyedül meg nem is iszik pohárból (márhogy itthon nekem) ott meg olyan ügyesen kanalazik hogy ihaj...nem akartam elhinni, de meglestem kintről:)))

2010. máj. 6. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is 2 hét volt. A gondozónők figyelnek arra, hogy tudjanak aludni a többiek, így ha valamelyikük nem alszik, akkor odamennek simogatják, hogy csöndben legyen. Úgyhogy ne aggódj, nem lesz gond. Meg aztán a szülők szoktak a legjobban elcsodálkozni, hogy ami otthon nem megy az a bölcsiben tökéletesen működik. :)
2010. máj. 6. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét válaszolót csak megerősíteni tudom. Én is nagyon paráztam, mert otthon rettent volt az elalvás. Aztán az első alkalommal (mondjuk egy hét után, mert egy hétig hazajártunk ebéd előtt, aztán már ott is ebédelt, aztán jött az altatás) elaludt a kezemben, letettem az ágyra, ott ültem mellette, feléberdt, mentünk haza. Második nap már ebéd előtt kimentem az öltözőbe, készen mindenre:-), negyed óra múlva jött a gondozónő, hogy jöjjek be, nézzem meg, alszik...ott bőgtem az ajtóban, fényképeztem a telefonnal apának, hogy alszik. És ez lett a legkisebb problémánk. NE IZGULJ!! Egyébként nekünk 4 hét volt a beszoktatás.
2010. máj. 7. 12:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Azt mondta a bölcsőde vezetőnő, hogy náluk is 2 hét, és a 2. hét végére kellene, hogy ott is aludjon. Viszont a fiam még jelenleg cicin alszik el, vagy max. az autó hátsó ülésén... Van 3 és fél hónapom, mit tegyek?

2010. máj. 8. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!