Milyen surun cserelitek 1-1,5 evesetek pelenkajat?
Ha csak pisirol van szo. 4-5 ora ?
Vagy surubben kellene?
Egyes! Erről még nem hallottam soha. Drága egy ilyen kütyü?
Nem zavarja a gyereket?
Másfélévesem van és átlagosan 4 pelus fogy egy nap. Én mindig belenézek oldalt, hogy van- e kaki, nem nehéz- e a pisitől. Van olyan nap, mikor elég három pelus, de ez ritka. Ha beteg, fosik akkor nyilvàn több kell, de a nagy átlag a 4\nap.
4-5 órát szinte sose bír. Se a Pampers Premium, se a Libero, pedig még nagyobbat is hord, mint ami kiló alapján kellene (6-os libero, 5-ös PC, 9,7 kg-val).
Volt olyan, hogy tartottam az ölemben (felöltöztetve) és konkrétan bugyiig áztatott, mert a pelenka fullig telt és már nem bírt többet. Ez kb. 4 órával pelenkacsere után volt.
3 óránként a max. hogy cserélem. 17 hónapos.
Reggel csere
10-11 kör7l kaki tehát csere
Aztán 2 óra körül kel, csere
Majd 5-6 megint kakil, csere
Majd 8 kor, fürdés után
Ez így kb 3-4 óránkénti csere.
De jártam úgy hogy nem bírt annyit és már pisis volt a nadrágja.....
De többnyire nekünk ilyen gyakran elég
17 hós a nagylány
1-1,5 évesen
1. ébredéskor kapott egy tisztát (6-7 körül)
2. délelőtti alvás után (amikor még aludt) (10-11 körül)
3. ebéd után, alvás előtt (13-14 körül)
4. uzsonna után (17 körül)
5. fürdés után éjszakára. (20 óra után)
és ezen felül bármikor extra csere, ha kakás volt.
Pont ebbn az időszakban kezdtem el használni a mosható pelusokat, hogy kiküszöböljem az "egypisis" pelusok kidobását.
Szóval a 4-5 óránkénti csere teljesen rendben van, ha nincs ennyi idő alatt csurig tele, hogy a térdénél lógjon.
"(6-os libero, 5-ös PC, 9,7 kg-val). "
#5! ejha! bocs, de ezen megakadt a szemem... nekünk 4-es pelus volt a legnagyobb, amit venni kellett, 3 éves kora előtt picivel lett szoba- és ágytiszta. Olyan 14-15 kiló körül lehetett akkor... de nem emlékszem pontosan.
Kislányom keveset ivott mindig is, ő ennyi idősen reggel kapott tiszta pelust, délben és este. A Libero egy szuper találmány, hihetetlen mennyiségű pisit elbír és soha nem volt egyik gyerekemnek sem piros a bőre. Fiamnál többször kellett cserélni mert ő sokat ivott, reggel-dél előtt valamivel, délután és estére.
Természetesen ha bekakiltak azonnal kaptak tiszta pelust, azzal nem vártunk soha. (max azt a pár percet amíg befejeztem az aktuális dolgomat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!