Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves kisfiú nem iszik...

2.5 éves kisfiú nem iszik tejet sem tejitalt lehet ebből gond? Másnál is volt ilyen? Lett belőle gond?

Figyelt kérdés

Lassan 2 hónapja nem hajlandó meginni a tejet, tejitalt sem.

Próbalkoztam kakaóval, vanilliás tejjel még varázs szívószállal sem akar inni. Joghurtott, kefírt kisebb korában sem szerette most sem.

Ha vásárolunk kiválaszthatja mit szeretne melyiket de úgy sem kell neki.

Teát sokat iszik, baba teát mézzel és citrommal. Vizet is sokat.

Túró rudiról leszedi a csokit a túró ott marad. Tejszeletet szereti de abban nem sok tej van.

Tejszínhabot amit én csinálok azt imádja, abból bármennyit megenne.

Ma a védőnő is leszidott, hogy ilyan nincs. Próbáljam kiskanállal itatni vele :(

2017. jan. 11. 18:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Semmi hasznos nincs a tejben, inkább adj neki magtejet, gabonatejeket, azokban jóval több a vitamin, ásványi anyag.
2017. jan. 11. 20:24
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Előző, sok jót írsz bár, de a hallal az a bökkenő, hogy évtizedek óta -az egyre fokozódó ipari termelés hatására- világszerte a vizekben (tengerekben, folyókban, tavakban) a legmagasabb a legveszélyesebb fémeknek, a nehézfémeknek az aránya.

Az egyes első sorai is rendben vannak, de engedd meg, hogy én meg más szempontból korrigáljam soraidat.

Idézlek:

"[A bolti tej] kalcium tartalma egyébként is nulla. Adj neki banánt! Abban sok a kalcium."

Nos, a banánról helyesen valaki már írta, hogy inkább a káliumtartalma magas, sajnos túlontúl is, de a banánnak további két nagy hibája van (pici koromban talán nem véletlenül utasítottam el, ösztönösen) :

a trópusokon még hagyján, ha nem nagyüzemben termesztik és szüretelik, egyébként is a temperamentumos feketéknek való, lassítja a banán az emésztést, kifejezetten hasmenés ELLEN van a babán, akármilyen módon is lett szüretelve, azonban ami a pláne, hogy a tömegtermesztett és szüretelt banán a nemzetközi forgalomban levő növényi élelmiszerek közül a legvegyszerezettebb, kívül-belül. Az utóérlelő vegyszerezés miatt főként!

Szóval banánproblémák:

ad 1: túl magas a káliumtartalma (eza kisebb gond)

ad 2: extrém vegyszerezve forgalmazzák nemzetközileg

ad 3: székrekedést okoz

ad 4: éretlenül szedik le, így még a helyi lakosságnak se megfelelő étel, nem beszélve, hogy nem feltétlenül való a trópusi étel az európai beleknek, pláne ha fejlődésben levő szervezetről van szó.

TEJ-téma:

A kalciumról még annyit, hogy mint sok más fajta só esetén: csak a szerves kötésűek tudnak magas százalékarányban kötődni a sejtekhez, és a szerves kötésűek kizárólag a nyers, hőkezelés nélküli gyümölcsökben és zöldségekben találhatóak.

A gyümölcs ráadásul nem keverendő semmivel a gyomorban! Máskülönben erjed és akkor meg emiatt nem tud felszívódni szinte semmi belőle, de a keletkezett káros anyagok sajnos igen.

A forralt tej egészségtelen amiatt is, mert szervetlen kötésűvé válnak a kalciumsók benne. Pasteur egyébként is hülyeséget hülyeségre halmozott, amit a halálos ágyán be is vallt (a Nobel-díj hamisítók során gyarapította).

Nem beszélve, hogy a boci teje -minő meglepő- a boci kicsinyeknek találta ki a természet,. A kecsketejet meg a kecske kicsinyeinek (nahát, még ilyet...!)

Más kérdés, h én élvezeti cikként olykor fogyasztok tejtermékeket is, na de nem állítom, hogy az egészséges volna, másfelől meg nagykorú vagyok - ellenben legalább a fejlődésben levő gyermekszervezetet ne terheljük már más állatoknak teremtetett anyagokkal...

Még magára a tehénborjakra is káros a tehéntej, ha már túlkorosak hozzá. Az emberi anyatej például bárki szerint is "logikusan" szükséges, pl 6 éves kor után?? Egyébként ez az egyik döbbenet, hogy rohamléptekkel leáll sok anya szoptatással már a baba 12, neadjisten 6 hós korában... Ajjajj... ÉS ne maról beszélek, ha valakinek nincs teje, vagy egy idő után nem termelődik... A munkába járó anya meg le tudja magának fejni. Szóval nyugodtan lehet szoptatni óvodás gyermekeket is! A tapasztalat mutatja, h működik és hasznos mind érzelmileg, mind tápanyag szempontjából.

De mégis, kérem szépen, 6 éves kor után tej?? Ez egészséges?? Pláne egy állaté?? Hol ebben a logika?? Mondom még egyszer , én élvezeti cikként és keveset fogyasztok tejtermékből, de már nagykorú vagyok. Még mindig jobb, mint ha alkoholizálnék.

A lényeg, hogy NEM egészséges semmiféle tej, 6 éves kor felett, pláne nem a "pasztörizált"... Többek között Pasteur csalásai nyomán kitalálták az akadémikusok ráadásul ezt a fertőzésmániát is, ami megint csak kamu.

2017. jan. 11. 20:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Előző" alatt a 8-ast értem.

Egyébként együttérzésem, lehet, hogy újonc vagy itt, nem tudom, pedig amúgy sok jót írsz te is (a hal-ajánlatodat leszámítva), de sajnos is évek óta tarolnak a trollok, a gyakorikerdeseken... Összevissza lepontoznak embereket, ha kell, ha nem... Sajnos.

Szóval ezen ne emészd magad. ;) Itt ez a tendencia...

2017. jan. 11. 20:31
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

"Előző, sok jót írsz bár, de a hallal az a bökkenő, hogy évtizedek óta -az egyre fokozódó ipari termelés hatására- világszerte a vizekben (tengerekben, folyókban, tavakban) a legmagasabb a legveszélyesebb fémeknek, a nehézfémeknek az aránya. "

Egyetértek ezzel az állításoddal, de nem azt írtam, hogy egyen egyfolytában halat, hanem 2 ételcsoporthoz megemlítettem, hogy a hal is megfelelő.

Kis mértékben úgy gondolom, semmi nem kifejezetten ártalmas (kivétel talán a chips, gyorskaja és társai), és a halnak a tengervíz szennyezettségével szemben vannak előnyei is.

Emellett ha figyelembe vesszük MINDEN élelmiszer forrását, mi az, ami valóban jó a testünknek?

A húsok - csirke, marha, disznó, stb. az emberek 99%-ánál ipari tartásból kerülnek az asztalra, tehát nem csakhogy vegyszeres, permetezett táppal, szójával etetett, növekedési hormonokkal teletömött állatokról van szó, de emellett antibiotikumokkal oltják őket és az ipari tartósítás, vegyszerezés is ott marad rajtuk. Ez jobb így, mint a hal?

Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlen kell tengeri halat fogyasztani, a folyami halaknak is magad a fehérje és az omega zsírsav tartalmuk és ahogy a hús is, a halfajta is elérhető bio, természetes forrásból, vegyszerek nélkül.

A tojással ugyanaz a gond áll fenn, mint a hússal.

A növényeket vegyszerezik, génmanipulálják, olyan helyekről importálják még a hazai főszezonban is (pl. paradicsomot is), ahonnét heteket utazik érlelőgázzal csomagolva.

Egy szó mint száz MINDEN ételnek van árnyoldala (némelyiknek persze több, mint másoknak) - de ennek ellenére nem gondolom, hogy megérdemeltem azt a lepontozást amit kaptam.

2017. jan. 11. 20:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

* A forralt tej egészségtelen amiatt is, mert szervetlen kötésűvé válnak a kalciumsók benne.

Majdnem elfelejtettem említeni, hogy épp ezért ráadásul szép fokozatosan, az évek során lerakódik a szervetlen kötésű só a szövetekben / erekben / vesében, sajnos, így kövesedést okoz!

2017. jan. 11. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz belőle semmi gond!

Ha meg aggódsz a kálcium bevitel miatt, akkor adjál neki szezámmagot vagy más olajos magot.

A csontok egészsége szempontjából a D-vitamin ezerszer fontosabb mint a kálcium. Ha van elég D-vitamin a szervezetben, akkor minimális kálcium bevitel is elég. D-vitamin hiányában pedig hiába eszik kálciumot az ember, a nagy része a vesén keresztül távozik. A k-vitamin is fontos még.

A kultúránkban elterjedt nagy mennyiségű tejtermék fogyasztás és a lakosság általános d-vitamin és k-vitamin hiánya vezet oda, hogy sok a vesekő és az érelmeszesedés, ugyanis a bevitt rengeteg kálcium nem épül be a csontokba, hanem lerakódik az érfalakon vagy a vesében végül köveket képez.

2017. jan. 11. 20:47
 17/20 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként bocsi, de pl a halas vélekedésed miatt most a kék kezet megnyomtam. Egyébként óvatosan pontozok, legtöbbször nem pontozok.

Nem tudom, ki nyomott le téged 25%-ra korában, de mondom, sajnos a gyakorikerdesken tendencia, hogy sokszor a leghasznosabb válaszokat akár nullára pontozzák...

Még valami, idézlek:

"A húsok - csirke, marha, disznó, stb. az emberek 99%-ánál ipari tartásból kerülnek az asztalra, tehát nem csakhogy vegyszeres, permetezett táppal, szójával etetett, növekedési hormonokkal teletömött állatokról van szó, de emellett antibiotikumokkal oltják őket és az ipari tartósítás, vegyszerezés is ott marad rajtuk. Ez jobb így, mint a hal? "

Mondtam én ilyet?? :)

Én (lakto-)vegetáriánus vagyok. És számos családról tudok, ahol születésüktől vegik a gyerekek, makk egészségesek. Ahol kivételesen nem, ott az ipari ártalmaktól kezdve hadd ne soroljam a vegyszeres ártásokat, miktől... De amúgy százalékos arányban a vegi gyerekek között több az egészséges, mint a nem vegik között.

Apropó, KORRIGÁLOM egyik sorom:

A lényeg, hogy NEM egészséges semmiféle tej, SEM 6 éves kor felett, SEM pedig alatt, pláne nem a "pasztörizált".

2017. jan. 11. 20:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Pardon, a vége lemaradt!

A lényeg, hogy NEM egészséges semmiféle tej, SEM 6 éves kor felett, SEM pedig alatt, pláne nem a "pasztörizált", kivéve az anyatej, max 6 éves korig.

2017. jan. 11. 21:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy fáj tőle a hasa? 14 éves koromig utáltam a tejes dolgokat, mert fájt tőlük a hasam (kivéve a sajtot) aztán kiderült, hogy laktóz-intolerancia... Míg kicsi voltam nem ettem és nem ittam meg semmi tejeset, teljesen egészséges felnőtt lettem, mostmár nagyritkán fogyasztok laktózmentes tejet, de semmi tejes dolgot és magában még mindig nem iszom meg, pudingot főzök belőle max.
2017. jan. 11. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Kisfiam 13 hónaposan hagyta abba a cicizést és váltott tejre. A tejet kb még 3 hónapig itta meg.

Most 6 éves, és jó, ha havonta 1-2x megiszik egy bögre kakaót.

Viszont a tejtermék azért kellene neki. Sajtokhoz hogy áll hozzá? Esetleg az jó kalcium-forrás lehetne.

Enyém gyerek rengeteg joghurtot eszik meg, igaz csak néhány-félét... én azt gondolom, ez így rendben van.

2017. jan. 12. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!