Hogyan jut idő a 3 évessel foglalkozni, ha teljesen leköti az időm a 2 hónapos csecsemő?
A 3 eves ovis mar gondolom.
A hazimunkat ovi idoben megcsinalnam, es ha alszik a pici akkor deltan meg este foglalkoznek vele.
Meg szoptatas kozben is lehet meset olvasni a nagynak.
Egyedulallo szulo vagyok, megertelek :(
2-es, másoknál is van, hogy apuka külföldön, anyuka meg itthon a gyerekekkel, és hidd el, nekik is nehéz, és biztos, hogy van, amikor kipanaszkodják magukat, csak ezt te nem hallod.
Jah, és nem jutott még eszedbe, hogy lehet, apuka időközben kezdett el kint dolgozni, nem úgy vállalták a 2. gyereket, hogy már kint volt?
Azt nem értem, hogy amikor valaki rákérdez dolgokra, csak hogy sorstársat keressen, megnyugodjon, hogy nincs egyedül a problémájával, vagy elkeseredettségében segítséget kér, akkor egyből lehordják, belérúgnak ezek a "tökéletes" emberek.
Nekem négy éves volt a fiam, mikor érkezett a kistesó, és igazi "programgyerek" volt, állandóan vagy cicin lógott, vagy épp pelenkáztam. A férjem nem külföldön dolgozott, hanem itthon, több szakban, és az nem olyan nagy segítség, hogy aludni még azért hazajár. (Sőt, talán nehezebb, mivel ő ugye aludna, tehát egyik se ordíthat torka szakadtából.)
Ahogy már írták is: a nagyobb az oviban volt, az alatt igyekeztem gyorsan megcsinálni a házimunkát, és megtanultam, hogy nem kell sírógörcsöt kapni akkor se, ha aznap szendvics lesz ebédre, nem két fogásos menü.
És amíg a kicsi cicin van, addig van még egy szabad kezem, meg egy szabad szám, lehet beszélgetni a nagyobbal, hogy mi volt az oviban, kivel játszott, mit rajzolt, mit szeretne játszani aznap. Amibe lehetett, belevontam, pl. segített főzni, elpakolni az edényeket, esetleg odahozta a pelenkát, stb. Ebben a korban még élvezik, ha segíthetnek. :)
És persze nagyon sokszor megdicsértem, és mondtam neki, hogy milyen büszke vagyok rá, hogy ő már ilyen nagy, és segít nekem/egyedül is játszik, stb.
Sétálni együtt mentünk, kimentünk a játszóra, ott a kicsi varázslatos módon bealudt a gyerekzsivajban, én meg tudtam túrni a homokot a nagyobbal.
Nekünk sokat segített, hogy igyekeztem tartani a napirendet, így a nagy is tudta, hogy most pl. fürdetés van, addig ő mesét néz, és nem verte nekem a fürdőajtót, hogy "anya, most velem foglalkozz". Tudta, hogy mindjárt ő következik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!