Amikor megszületett a második baba, az óvodás korú gyereketek meddig volt otthon?
Szeptemberben kezdte a fiunk az óvodás, december elején született a lányunk. Akkor itthon volt velünk ő is, ma ment volna először. De nagyon nem akart, már este is mondogatta, hogy inkább itthon maradna, aztán a reggel rémálom volt, szóval hagytam, hogy maradjon velünk. Akkor teljesen megnyugodott.
Most meg simán elment a barátnőmmel és a fiával (ő 5 éves), ő mondta, hogy menni szeretne...
Ti meddig hagytátok otthon a nagyobbat?
Arra is gondoltam, hogy esetleg maradna csak délig, de mivel 9 körül szoktunk menni, ennek nem sok értelmét látom.
December végén született a kisebb, nekem a gyerekorvos azt javasolta legalább két hetet maradjon itthon a nagy, de jobb volna egy hónapot, mert járványos időszak van, nem volna szerencsés, ha most kapná el a barányhimlőt vagy hányós hasmenőst, elkaphatja akkor a pici is.
Mondjuk nálunk meg pont fordítva van, a nagyobb már menne oviba, szerintem nem fogom itthon tartani egy hónapot, de ő csak délig van oviban.
Júniusban születtek a kicsik, a nagyok akkor voltak kiscsoportosak. Nyáron otthon voltak (Amúgy is otthon lettek volna), szeptemberben szívesen mentek újra.
Ha év közben születtek volna, nem maradtak volna ki az oviból.
December 31-én szültem, aznap mentünk haza amikor kezdődött az ovi, azt az egy napot töltötte itthon. Másnaptól ment. Elég szarul voltam (az első szülésem után is) egész nap altattam-szoptattam-tusoltam-aludtam-pelenkáztam. Biztos vagyok benne, hogy jobban érezte magát az oviban :-)
Viszont miután összeszedtem magam és jobb idő lett, néha nem viszem pénteken és csinálunk közös programot hárman.
Én leszek a kakukktojas.
Január elején született a pici. A nagyot 3 hónapra kivettem az ovibol.
Dr javaslatára.
Jól is tettem mert volt ott influenza,himlo és egyebek.
Sőt! Én még most is kivettem a mikulás ünnepség után egész decemberre. Nem szerettem volna az ünnepeket takonyban uszva tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!