Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni nagyon...

Mit lehet csinálni nagyon rossz gyerekkel?

Figyelt kérdés
az unokahúgom 2 éves,és nagyon rossz, szinte nem lehet emberek közé vinni mert hisztizik sikongat odamegy másokhoz túlságosan barátságos másokkal akárkivel elmenne,itthon is amikor áthozza nővérem kiabál sikít,és hiába szólunk rá hangosabban csinálja anyukám szigorú volt velünk,de ő sem hat rá igazán visszaszokott ütni is ha leszidjuk.
2010. máj. 1. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Ő nem rossz, hanem neveletlen. Üljön le a család és beszélje meg, hogy mi az, amit szabad és mit nem, mindenkinek be kell tartani. Pl. nem sikítunk. LEgyen megbeszélve előre, hogy hol a büntisarok vagy ilyesmi. Egyre rosszabb lesz a helyzet, ha nem tesztek valamit.
2010. máj. 1. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
pontosan,rossz gyerek nincs,csak nincs megnevelve,el kéne kezdeni ha nem akarnak a szülők egy nagy toporzékolós makacs lánnyal élni.
2010. máj. 1. 20:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Az elöző válasznak igaza van. De különben nincs elkényeztetve? Amugy meg ha neveletlen akkor nem kell neki mondjuk csoki stb.
2010. máj. 1. 20:03
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,de a gyakorlatban ez nem ilyen egyszerű, 2 éves nem beszél még,legalábbis érthetően nem, ha kicsit erősebben közelít felé a tesóm vagy anyu,hogy beállítsák a sarokba lefekszik és elkezd sírni.
2010. máj. 1. 20:35
 5/8 anonim ***** válasza:
20,02-es vagyok.Hidd el nagyon okosak ezek a gyerekek,pontosan tudják mivel kit mikor és hogyan manipuláljanak.egy 2 éves már nem olyan kicsi.ha hisztizik,tegyétek be a szobába a kiságyba,vagy csukd rá az ajtót,vagy próbáljatok ilyenkor nem figyelni rá.módjuk el kezd visítani és mindenki ki megy a szobából vagy ahol épp van,ő meg visítson magának.elég hamar rájönnek,hogy nincs kinek produkálni magát.de meg kell mutatni ki a főnök,mert tényleg a fejetekre nő,és akkor már tényleg nehéz lesz nevelni.
2010. máj. 1. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
még annyit,hogy hogy azt meg végkép ne engedjétek,hogy visszaüssön.ilyenkor el kell verni a kezét.tudom szörnyűn hangzik,de később mit csinál majd veletek ez a gyerek,felpofoz?bizony erősen megfogni a kezét,és meg ne lássam többé,hogy kezet emelsz rám.
2010. máj. 1. 20:59
 7/8 A kérdező kommentje:
vissza szokott ütni neki anyu persze nem erősen,olyankor nézi a földet és pár percig el van,de újból kezdi,igazából nem akarok beleszólni,mert a nővérem gyereke,de ez ő hibájuk,nagyon elkényeztetik az van amit ő akar,és valóban nagyon kis ravasz,ha leszidjuk elkezd kérdezni más dolgokról,hogy mi ez? mi ez? amúgy nagyon aranyos és okos baba,csak nem sokáig van el ha sok ember veszi körül akkor jó kislány főleg,ha idegenek is vannak köztünk,de amúgy nem ilyen az utcán nem is engedi,hogy fogjuk e a kezét arra kell menni amerre ő akar,ha meg nem engedjük úgy hisztizik,hogy mindenki minket néz,hiába mondtuk tesómnak,hogy ez így nem lesz jó első gyereke talán ezért is engedékeny vele.
2010. máj. 2. 08:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen odamenős-barátkozós-szeretgetős a lányom, én ezt egyáltalán nem tartom sem rosszaságnak, sem neveletlenségnek.

A sikítás, a hisztizés valahol életkori sajátosság, aminek a kezeléséhez hatalmas nagy türelemre van szükség. Ha ilyenkor kiabáltok a gyerekkel, vagy megszidjátok, csak pont az ellenkezőjét éritek el. Ekkora gyereket még nem büntetéssel kell elsősorban nevelni, ugyanis teljesen más a gondolkodásmódjuk. Azt kell nekik megmondnai,hogy mit csináljon, és nem pedig azt, hogy mit NE csináljon. Pl. Sír, rákiabáltok, ne sírj. Jó, de ő ettől még honnan tudja, hogy sírás helyett mit csináljon??? Mondd inkább azt, gyere, nyugodj meg. Ha sikítozik, és rákiabáltok, akkor ő még hangosabban fog sikítozni. Érted, ugye, mit akarok mondani? Mindezt tapasztalatból mondom, nálunk működik.

És vannak dolgok, amiben nincs apelláta, nem kívánságműsor, nem szabad a gyereknek engedni, ilyen pl. a kézenfogás. Minden gyerek tiltakozik ellene, ez természetes, az enyém is bepróbálkozott, de én nem engedtem neki, megmondtam, ha nem fogja a kezemet, akkor már fordulunk is vissza a lakásba. Kb. 3-4 alkalom után már annyira elfogadta, hogy séta közben, ha bármi miatt elengedtem a kezét egy pillanatra (táskámat megigazítani, elővenni egy zsepit, stb.) abban a pillanatban lecövekelt, és csak akkor indult újra, mikor újra megfogtam a kezét.

2010. máj. 2. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!