Akinek volt már skarlátos a gyereke leírná hogy hogy zajlott le náluk?
Nekem még nem volt beteg, de emlékszem testvérem skarlatjara. Piros kiutesek, láz és torokfajas. Neki gyenge volt, alig volt kiütéses. Mintha egy megfazas lett volna kis lázzal. Nyűgös volt, de jól viselte. 3 éves volt. Egy hét alatt elmúlt, persze orvos kezelte.
Unokatestvérem gyereke másfél évesen kapta el játszótéren. Neki sem volt olyan sok kiütése, viszont nagyon durva láza lett, mentő vitte el, 41 fokkal érkeztek be a kórházba. Semmi nem vitte le a lázat. Bent viszont nagyon jól kezelték, gondolom, erősebb gyógyszereket is kapott. Onnan már hamar gyógyult.
Remélem, segítettem. Gyógyulást!
Láz és hányással kezdődött, másnap piros torok és málnanyelv, harmadik nap kiütés az egész testén. Antibiotikumot kapott, egy-két nap alatt elmúltak a tünetek.
A testvérének néhány héttel korábban volt hányás és torokfájás, láz nélkül, piros torokkal és málnanyelvvel. Ezt is ugyanaz a kórokozó okozza, de nála láz és kiütés nem volt. Úgy tudom, ezt nem hívják skarlátnak, csak ha kiütések is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!