Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, ti mit tennétek a...

Anyukák, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy amikor megszületett a fiunk, megegyeztünk a férjemmel, hogy ha szükség lesz rá, biztosítunk a fiunknak különórákat, ha szükséges lesz, és persze olyasmit, ami őt érdekli. A lényeg, hogy babkorától imád táncolni, az óvónők is szóltak, hogy érdemes lenne őt beiratni táncra, így 4 éves korától heti 2x hip hop csoportba jár. Számomra fontos, hogy tanuljon nyelvet, így szeptembertől jár angolra, ahol játékosan tanulnak képekről, több vele egykorú gyerekkel. Ezenkívül focizik is, ami szintén heti 2x van. Tehát ovi után mindig van 1 óra, hetente 5. Imádja őket, alig várja, itthon is folyton táncol, nyáron pedig szinte össze van nőve a labdával. Sokszor dicsekszik az angol szavakkal is, amiket megtanult. Én a munkám miatt csütörtöki napon nem tudom őt vinni focira, ilyenkor apukám viszi, majd náluk van 2 órát. Utóbbi hetekben elkezdett érdeklődni apu gitárja iránt, úgyhogy azzal játszanak, mindig egy kicsit, s imádja. A kérdésem, szerintetek sok ez így egyszerre? Jövőre kezdi a sulit, a különóráit simán tudná rovább vinni, ugyanis nincs lecke, napköziben mindent megtanulnak, iskolatáskáikat is csak hétvégére kell majd hazavinni. Kezdtem kérdezgetni, hogy melyik az az óra, amit abba kellene hagyni, de szomorú lett tőle, mert számára ezek a dolgok szórakozás. Nem kötelességként, vagy tanulásként éli meg. Ti mit tennétek? Szoljak apunak, hogy ne gitározzanak/énekeljenek? Vegyem ki az angolról, mert azt úgymond én akartam? Egyébként ezenkívül sokat játszik, oviban is, hétvégén is, fél öt körül érünk haza minden nap (kivéve a csütörtök) minden nap játszunk együtt legalább egy órát. Amíg rakodok/főzök/takarítok addig legozik, kockázik, autózik. Vélemény?
2016. nov. 30. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem irasd be nyugodtan, aztán ha iskolás lesz, úgyis teljesen más lesz az egész, mert sokkal jobban le fog fáradni. Valószínű túl sok lesz neki. De ez majd akkor úgyis kiderül addig meg menjen csak nyugodtan ha szereti , nem?
2016. nov. 30. 15:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Az óvónők is azt mondják, hogy normális, hogy sokminden érdekli, meg neki ez még csak játék. Viszont a táncot tényleg ne hanyagoljuk, mert nagyon tehetséges. Kb az első 3 év a suliból könnyen menne, mert ugye nem lesz lecke és tanulnivaló otthonra, csak 4.osztálytól. Addigra meg lehet el tudja már dönteni, mire nem szeretne járni?
2016. nov. 30. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj emiatt. Ha mindegyik foglalkozást élvezi, had járjon, és ha tetszik neki a papa gitárja, akkor had csinálják azt is. Úgy veszem ki a soraidból, hogy nincs semmi erőltetve, és a kisfiad sem panaszkodik a sok elfoglaltságra. Ha jön a suli, ki fog derülni hogy az új impulzusok hatására mennyire fárad el, mennyire igényli a napi plusz foglalkozásokat, vagy esetleg meg lehet vele beszélni, hogy melyik az, amelyiket ennek fényében mégis abbahagyja, vagy szünetelteti.
2016. nov. 30. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt ne vedd biztosra, hogy nem kell majd otthon tanulni vele. A fiam elsős, délben hazahordom, így tudok vele tanulni. Ő tud olvasni (magától tanulta), írni, matekból is igen jó. Ők nem haladnak olyan gyorsan, mint a másik elsős osztályban. 2 elsős osztály van nálunk, az egyik az iskolaotthonos, ahol délután is vannak órák, elvileg csak hétvégére viszik haza a cuccukat. A másik a napközis, délben befejeződnek az órák, délután tanulnak napköziben. Már amikor.... Sokszor már fáradtak, nem bírnak velük, így inkább kiviszik őket az udvarra, a lecke meg olyan, amilyen...

Az iskolaotthonos osztály sokkal gyorsabban halad, kb. 6-8 betűvel előrébb tartanak. Kapcsolatban vagyok oda járó gyerekek anyukájával is, baromi nehéz, otthon vért izzadva gyakorolnak még a gyerekkel, aki persze már fáradt, semmi kedve az egészhez.

Az én fiam is járt ovis korában angolra, furulyára, focira. Most a hideg időben foci csak egy van, mert teremben van az edzés. Angolt nem gondoltam tovább vinni, mert van angol órájuk. Zenére ő nem akart tovább menni. Így is 8kor már beájul, nem terhelem elsőben több dologgal. Másodikban szeretném, ha a zenét tovább vinné, mert tehetséges benne, de az heti 3 szolfézs és heti 2-3 hangszeres órát jelent. Mellette a foci, ősszel-tavasszal 2-3/hét, télen 1/hét. Plusz hétvégén a foci torna. Ő szeretne még néptáncra is járni, de majd meglátjuk. hogy mennyire terhelődik le.

2016. nov. 30. 19:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Az iskolában, ahova járni fog, csak napközis csoportok vannak. Délig óra, ebéd, ebéd után játék, vagy udvar, majd tanulás, s ha megtanultak akkor megint játék. Csak hétvégére van lecke. Bátyám kislánya abba az iskolába jár, 4kor mennek érte. Ő is jár heti 3 különórára, este 6tól. Nekik nincs semmi gondjuk, ő már 3.os, minden jól megy neki. Aztán ki tudja, nálunk hogy lesz.
2016. nov. 30. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!