Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minek ez a sok édesség?

Minek ez a sok édesség?

Figyelt kérdés

Őszintén, mi eszünk édességet, de ritkán, akkor is inkább itthon sütünk, legalább nincs benne töménytelen mennyiségű cukor, színezék, aroma stb.

De: akárhová megyünk, édességdömping.

Ha vendégségbe megyünk, a játszón, a boltok tömve, az óvodában hetente 2-3 alkalommal, Mikuláskor, karácsonykor, nagyszülőknél, szomszéd családnál, még a patikában is megkínálták.

Ha mindent elfogadnánk, megenné, naponta több alkalommal is ehetne, akkor is mindig lenne utánpótlás.

Ha meg nem fogadjuk el, ránk néznek ferde szemmel, na meg a gyereknek is rossz, hogy elhúzták előtte a mézesmadzagot.

2016. nov. 25. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez erdekes. Itthon hegyekben all az edesseg. Mert nem esszuk, persze mindenkitol azt kapunk.

2 eves kislanyom nem szereti. Egy fel turorudit eszik meg kb naponta vagy tejszeletet.

Felenk viszont inkabb felve kerdezik meg, hogy kaphat e.

Ritka ez a tukmalos fajta szerencsere.

Siman mondd meg, hpgy epp az elobb evett csokit es epp uzsonnazni/ebedelni/vacsorazni fogtok.

Aki e miatt csunyan nez az ugyis megjegyez es egy ido utan nem kinalja.

Az hogy a boltok polcai tele van, az meg normalis. Szezon van.

El kell menni mellette es nem megvenni minden szart.

2016. nov. 25. 23:33
 2/4 A kérdező kommentje:

A boltok polcaira nem mostanra gondoltam, hanem úgy általában. Sajnos az én gyerekeim nagyon szeretik a legtöbb édességet, ha nem így lenne, biztos nem zavarna.

Ahol lehet, nemet mondunk, de ha jön a nagymama, ezzel nyit, hogy mit hozott. Tudja, hogy nem evett előtte édességet (mert nem szoktunk), tudja, hogy nem vagyunk evés előtt, hadd egye a gyerek.

Ovi: nem tudom megakadályozni, pedig szívesen mondanám, hogy ne egyenek ennyiszer (ez tényleg normális, hogy hetente 2-3 alkalommal vagy tízórai, vagy ebéd után még egy normál szelet sütit megesznek?), de akkor az én gyerekem csak nézi a többit? Majdnem 30-an vannak, tortákat (volt, aki egyszerre kettőt is) küldenek be egyes szülők (szülinap, névnap stb.).

Plusz amiket hoznak, ha valaki jön látogatóba, a nagyszülők is mindig hoznak sütin kívül egyebet is, ráadásul rendre valami vacakot, nem győzöm levinni.

Az rendben van, nemet mondok, ahol lehet, de akkor már "késő", a gyerek hallotta, látta, kérné.

2016. nov. 25. 23:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Hálisten itt én és párom vagyunk a főnökök,nem a gyerek. Van,amit ő is enne ha tehetné,de mivel válogatós,és sokszor nem eszik rendesen,igy nem ehet xy -t sem,ami nasi,pl nápolyi.

De nem cirkuszol amu gy se.

2016. nov. 26. 06:43
 4/4 A kérdező kommentje:
??? Ez most hogy jön ide, hogy ki a főnök?
2016. nov. 26. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!