Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Provokál a gyerekem. Hogy...

Provokál a gyerekem. Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

5 és fél éves kislányom nagyon szemtelen lett. (Alapjaiban jó gyerek, az oviban is a legjobb)

Van egy 8 hónapos öccse, de nem lehet mindent erre fogni. Már decemberben is volt egy ilyen szörnyű időszakunk.

Az is a probléma biztos, hogy nagyon fáradt vagyok, de egy okos, értelmes kislány miért csinálja ezt?!

Azt csinálja vagy azt akarja folyton, amit nem lehet; nem érdekli, ha rászólok vagy leszidom, előfordul, hogy inkább kiröhög. És láthatóan örül annak, ha felidegesít, még akkor is, ha úgy csinálok, mintha nem érdekelne.

Az elbeszélgetésen már túl vagyunk, a büntetés nem használ.

Az készít ki a legjobban, hogy nem tudom kezelni. Mert ugye nekem kellene rendbe tennem ezt az állapotot.

Nagyon megköszönöm, ha valaki tud segíteni!

2010. ápr. 29. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Huuu erre tudom ajánlni A szuperdada című műsort. Ő úgy oldja meg ezeket a dolgokat, hogy ha rossz a gyerkőc, akkor előbb figyelmezteti (nem szabad megfojtani az öcsédet) aztán ha még mindig nem ért a szép szóból, akkor jöhet a bünti lépcső (pont, pad mind1). Lényeg,hogy 1 hely ahova leülteted és megmondod neki, hogy addig itt marad ahány éves. Ha elmozdul, újra kezdődik a számlálás. És nem szabad rá figyelni, beszélni hozzá csak visszatenni a pontra. Ha letelt az idő, akkor oda mész hozzá, elmondod miért kellett itt csücsülnie és elmondod, hogy nagyon szereted, de nem szereted ha rosszalkodik.

A csajnak mindig bejön!

De ha jobban érdekel, keress rá a neten, van könyve is!

2010. ápr. 29. 20:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam már a büntetést. Simán elvolt 5 percig, lógatta a lábát a széken, és amikor odamentem vigyorgott. Engem meg majdnem a guta ütött meg!
2010. ápr. 29. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
47%
Az a baj valószínű, hogy látja rajtad, hogy az idegbaj kerülget. Tudom, baromi nehéz, de próbáld nem mutatni, hogy mennyire felhúzott, kezeld hidegen. Max. kimész és belerúgsz a macskába (csak vicceltem, de remélem érted, hogy vhogy vezesd le a feszültséget).
2010. ápr. 29. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Buntesd meg a lanyt. Nincs Tv, nincs csoki...stb es ne 5 percig ultesd csak le, az semmi! En terdeltetni szoktam a gyerkocomet, es a kezeit fel kell emelni. Ez nem egy kellemes dolog, ezert jo ha erzi, hogy a rosszert igenis buntetest fog kapni. Legy vele nagyon kovetkezetes, es az apukaja is legyen vele szigoru.

Amit mondasz neki buntetest, tartsd be!!!

2010. ápr. 29. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
Beviszed a szobájába, ha rossz és nem foglalkozol vele, amíg nem viselkedik rendesen (persze azért néha nézz rá fél szemmel, hogy baj ne legyen). Nyilván azért csinálja, mert a figyelmedet akarja felkelteni és látja, hogy erre reagálsz és csak adod így alá a lovat.
2010. ápr. 29. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Hűű de okos itt valaki szuper dada műsor. Nem azt mnodom,hogy nem jó.. de

1 Férjed hogyan kezeli a kislányt?

2 egyedül neveled?

3 A kis tesót hogyan fogadta?

4 Nem lehet,hogy egyszerűen te a tesó körül forogsz és ő csak a te figyelmed akarja?

5 Be vonod a testvér körüli teendőkbe?

6 Van időszak a nap folyamán ami csak a tiéd és az övé s akkor játszotok?

Ezeket gondold végig és megkapod a válaszokat is

Van aki a testvér születése után otthon angyal az oviban meg ördög van aki fordítva.

2010. ápr. 29. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy úgy érzi ő már nem fontos neked és rájött,hogy a leghatásosabban úgy keltheti fel az érdeklődésedet ha rossz.Az sem baj ha olyankor kiabálsz vele de rá figyelsz.Muszáj olyan napokat csinálnod mikor csak ti ketten vagytok.A picit anyukádnak,anyósnak apának valakinek passzold le.És legyél vele csak ti ketten.Játszatok süssetek sütit,menjetek ki a játszótérre csak ti ketten.És olyankor beszélgess vele.Az öccséről apáról kettőtökről.Ez a viselkedés egy jel arra,hogy hiányzol neki.Ne hagyd figyelmen kívül mert nagyon meg fog romlani kettőtök kapcsolata.
2010. ápr. 30. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!