Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha az egyetlen...

Mit tegyek, ha az egyetlen rokon aki a gyerekre tud vigyázni, ellenem beszél a gyereknek?

Figyelt kérdés

dackorszakos kisgyermek ráadásul. a rokon olyanokat csinál, hogy neki áll aggódó pofát vágni, meg sajnálni a gyereket, ha szívom az orrát és mosom a fogát, holott mindig ügyesen hagyja magát, sőt magának szokta szívni, de a dackorszak miatt sokszor játszik csak azért se játékot, amire a rokon ezzel a habitussal nagyban rátesz.

számtalanszor mondtam már neki, hogy nem nyavajogni kell egy gyereknek hanem motiválni, hogy szeretném látni milyen nagyon ügyes vagy, nyisd a szád, vagy szívd a nózit, itt a porszi és bíztatni, hogy ez az, igazán dícséretre méltó és még büszke is olyankor magára a kicsi.

a gyerek csak kicsi, nem h*lye, már kezdi alkalmazni az olyanokat ha valamit szeretnék, rohan hozzá menedékért, ahelyett, hogy öltözne, fogat mosna, stb

ma meg már magát hasonlítja hozzám, amikor pl pelenkáztam és játékosan elbújik, a fenekét mutatja nevetve, (várja, hogy birkózzunk, puszilgassam)ahelyett hogy nyugiban feküdne, neki áll a rokon magyarázni, hogy ő neki hagyja magát, vele nem csinálja ezt. (persze mert látta a gyerek hogy béna a pelenkázához is és mivel nem akart teletrottyolt pelenkában lenni, átment engedelmesbe akkor és ott, illetve tudja hogy én viszont szoktam vele játszani megszeretgetni tisztálkodás után, közben és nem is dacolt épp, hanem játékot várt, amely szitut fel se fogta a rokon, különben nem azt magyarázná, hogy nála jó a gyerek, az anyjánál meg rossz.)nos a gyerek ebből is csak annyit lát, hogy a két elnőtt között ellentét van, mert persze hogy a gyerek előtt mond minden ilyet, mert állítom, azt hiszi nem érti a kicsi, holott nemhogy ért mindent, de gyenge pillanatokat simán ki is tud használni, vissza tud élni bármivel, rafinált is.

folyamatosan mondom azt is HIÁBA, hogy ne beszéljen nekem fordítva, ne azt mondja neki hogy mit nem szabad, mert automatikusan AZT fogja csinálni, hanem adjon a kezébe játékot, vagy akármit, hogy azzal játszon, így lehet elterelni a kábelektől is vagy bármitől.

de képtelen erre :( folyamatosan hallom, ne dobáld szét az autókat, ne ugrálj a széken, hát jóhogy dobál és ugrál..

igazából sírba visz a helyzet, a munkáltató ugye meg semmit nem ért belőle, ha vigyáznak a gyerekre, vajon miért húzom halogatom, hogy nem járok be dolgozni, csak délután, holott délután se mennék be, mert katasztrofa itthon a helyzet, elaltatni se tudja.

de persze MINDENT nyelek szinte, tök kedves vagyok, mert örülök, köszönöm, hogy egyáltalán vigyáz rá.

más nincs, és hó végén bébiszitterre nincs pénz.

mégis mi hat egy ilyen emberre aki fel sem fogja mit mondok, hogyan kell bánni a gyerekkel és aki ráadásul ellenem hangolja a gyereket, mert legjobban ezen akadtam ki, ezt már nem akarom hagyni, hogy előlem (pl a fogmosás elől)menekül hozzá, ha nincs itt, meg szépen fogatmos, meg ilyenek

2016. nov. 21. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves a kedves rokon?
2016. nov. 21. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, anyósodról van szó.

Én azt nem értem, miért nincs apja a gyereknek, és miért nem bölcsiidőben dolgozol?

Máris nem lenne semmi problémád.

2016. nov. 21. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Gondolom anyós lehet ez a rokon.

Próbáld vele ezt megbeszélni, hátha sikerül rendezni a helyzetet. Más lehetőséged nem nagyon van, legfeljebb, hogy nem bízod rá a gyereket, de gondolom muszáj.

2016. nov. 21. 14:39
 4/8 A kérdező kommentje:
a gyermek beteg, kiírta az orvos, a rokon idős, de fitt, apja külföldön távol mindentől.
2016. nov. 21. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egész egyszerűen, ha nem tetszik akkor ne bízd rá. Most erre mit lehessen mondani?
2016. nov. 21. 14:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de akkor olyan munkahelyet kell keresned, ahol táppénzre tudsz menni a gyerekkel, mert NINCS segítséged.

VAGY

Elfogadod a helyzetet, hogy ez van.

2016. nov. 21. 15:17
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem kicsit túltolod, bocs. A gyerek egyrészt veled mindig máshogy fog viselkedni mint másokkal. Másrészt pedig örülj, hogy van segítséged...nevelni mindig is te fogod nevelni, a rokon pedig a maga módján megoldja a gyerekkel töltött időt. Te legyél következetes a gyerekkel és hidd el ez hosszú távon meg fog térülni.

Ha jól értem, nem téged szid a rokon, csak eltérően kezeltek helyzeteket. Egy idősebb ember nem biztos, hogy megérti és magáévá teszi az újhullámos nevelési elveket, de ezzel nincs is semmi gond.

2016. nov. 21. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Hetente irsz ki kerdest a nagymamadrol. Ami nem megy, nem kell eroltetni. Menj tappenzre!
2016. nov. 22. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!