Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kicsit kibuktam, mi egy...

Kicsit kibuktam, mi egy védőnő feladat?

Figyelt kérdés
A gyerek alszik én meg pakolászom a kocsit, dobálom a szemetet a kukába, erre rámköszönnek, felkapom a fejem, erre nem a védőnő vigyorog ki az autóból. Arra jött és meglátott, hát megkérdezte h vagyunk. Kicsit szemrehányóan mondta, h majd menjünk tanácsadásra, én meg nagy meglepetésemben meg is ígértem. Ez idáig tök normális, de fél éve nem hallottunk felőle, múltkor is mikor voltunk nála nem is akart foglalkozni velünk, inkább lepasszolt valami vad idegen nőnek. Kb 3 hetes volt a gyerek mikor kijelentette, h ő többet nem jön, mi menjünk minden hónapban tanácsadásra hozzá, tél volt épp és nem is voltam a környéken annyira ismerős, úgyhogy hanyagoltuk, amig jó idő lett. Kiderült, h neki is valami családi problémája volt, ezért sem érdeklődött, tavasszal nyáron mentünk havonta, de mikor lepasszolt nekem el ment a kedvem tőle. Végülis annyira nem akartam ráhagyatkozni, de ha már kell, akkor legalább ne nekünk kelljen menni önszorgalomból és ott meg sorban állni, mert időpontot se tudott adni soha. Én elhiszem h nem keresnek valami marha sokat, de könyörgöm ez a munkája, h foglalkozzon a gyerekekkel a területén. Másnál ez hogy van? vélemény?
2010. ápr. 29. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is nekünk kell bejárni havonta1x.

Mióta eszemet tudom itt így is volt.

A lányom 2 éves koráig talán 2x volt kint a védőnő.

A tanácsadáson kellett megjelenni nekünk!

2010. ápr. 29. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Mi havonta megyünk tanácsadásra,de a védönö havonta eljön házhoz is.
2010. ápr. 29. 14:51
 3/8 A kérdező kommentje:

nem is az a bajom, h be kéne menni, csak másfél év alatt már nem is tudom hányszor nem lehetett elérni, ill. mondom múltkor le is passzolt és már többször kértem, h adjon időpontot, h ne kelljen végigvárni az előző anyukát, meg az utánunk következő se nyomja ki az embert......

múltkor az lett volna a kérdésem h hogy lehet bölcsibe jutni, erre simán benyomta, h vigyem a gyereket havi 80-ért családi napközibe....na köszi, szóval szerintem ez nem egy védőnői színvonal

2010. ápr. 29. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy amikor még egészen pici volt a lányom, akkor kb 3-szor jött hozzánk, de utána nekünk kellett menni a tanácsadásra a kislány 1 éves koráig havonta, utána 3 havonta.
2010. ápr. 29. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem igazán értem a problémádat.Szerintem ez általános,hogy a védőnő a legtöbb helyen csak az elején megy ki néhányszor,aztán te hordod utána.Vagy az a baj,hogy esetleg kénytelen vagy nála várakozni?Kinek passzolt le? Biztos nem a szomszédnak,és lehet,hogy oka is volt.Nem vagy kicsit kényelmes?

Bocsi,nem akartam ám bunkó lenni,csak nem igazán értem,hogy mi az,amin igazából kiakadtál.

2010. ápr. 29. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:

mi nagyvárosban lakunk, baba születése után 3x jött ki a védőnő, de az is pont úgy alakult, hogy a társasházban született még egy kisgyerek, így beugrott hozzánk is- egyébként 2xjött volna- de ez nem számít. Egyébként aranyos volt.

Mivel nálunk a gyerekorvoshoz kellett vinni tanácsadásra a gyereket- mert ő nagyon lelkiismeretes és minden hónapban méreckedi és az oltásokra vittük a babát, mindig megnézett rajta mindent- reflexeit, nyelvét, nincs-e lenőve, ellenőrizte a fogait- kifaggatot, hogy hányszor eszik, mit, mennyit, hányszor van széklete milyen színű.... stb.stb. Egy perc alatt 30-at kérdezett.

Ezt tudta a védőnő- így az említett 3alkalmon kívül többet nem találkoztunk vele! :-)

2010. ápr. 29. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem tündéri, megbízható védőnőm van. A legnagyobb segítségem a 2 év alatt. Mindig jön, éjjel (!!!!) is felhívhatom, szóval egy főnyeremény. Budapestiek vagyunk.
2010. ápr. 29. 20:44
 8/8 A kérdező kommentje:

kényelmes vagyok???...nem inkább kényelmetlen....

oké, menjünkbe hozzá, mondtam ezzel nincs problémám, mivel elméletileg kötelező, de mikor vele akarok beszélni és ott ül a gépe előtt, miért nem tud annyit mondani, h hello, most itt van Mariska, ő fog veled foglalkozni....a másik nő a váróban eldarált egy sablonszöveget, és utána kidobott....

párszor kérdeztem volna tőle, ill kellett volna tanács, de kb vagy nem lehetett elérni v pl a bölcsis eset....

egyébként olyan is volt h ő nem volt, de aki helyettesítette az meg beírta hogy találkoztunk.....nem tudom, igazából én nem bírom az ilyen link embereket csak ezért akadtam ki rá, ha én így végezném a munkámat már munkanélküli lennék......a másik védőnőnk teljesen más volt és még ismerek más védőnőket is akik valahogy máshogy állnak a dolgokhoz

2010. ápr. 29. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!