Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiam még nem mond...

2,5 éves kisfiam még nem mond egy szót sem, (max ehm mint nem) egy hónapja járunk Hrg-re de semmi, valakinek tapasztalat? Van ebből kiút?

Figyelt kérdés
2016. nov. 8. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Az ismeretsegi korunkben van egy kisfiu, aki talan 3 evesen sem beszelt még, kulonbozo vizsgalatokra elvittek es kiderult, hogy nem hall jol, ezert nem tud beszelni sem. Volt egy kisebb beavatkozasa, viszont azota is fejlesztesekre hordjak.

Nektek is lehet, hogy erdemes lenne ilyen jellegu kivizsgalasra is elmenni.

Lehetnek persze egyeni elteresek a beszedfejlodesben es lehet, hogy nincs is okod aggodalomra, mert egyik naprol a masikra is elkezdhet beszelni, viszont hogy ennyi idosen még csak szavakat sem mond, az tenyleg lemaradasra utalhat.

Voltatok kivizsgalasokon, mit mondtak? Mi ez a hrg?

Nem erte esetleg kisebb koraban valamilyen sokk/trauma, ami miatt abbamaradt a beszedfejlodese?

2016. nov. 8. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha ilyen idős korban még nem indult be a beszéd, akkor valóban szoktak javasolni egy hallásvizsgálatot.

Babanyelven gagyog? Használja a magyar hangkészletet gagyogás közben? Állathangokat utánoz? Érti amit mondasz neki? (ebből is le lehet szűrni valamennyire, hogy hall-e egyébként) Ha ezekre igen a válasz, akkor nem lehet nagy gond. De a hallásvizsgálat így se árt.

2016. nov. 8. 13:57
 3/5 A kérdező kommentje:
A hrg motoros vizi torna szerű fejlesztés. Most intézem a hallásvizsgálatot. Utánoz állathangokat de azoikat is kb én értem. A kuzya uhm, a tehén úú, a kár kár az megy, a kacsa áp, a kígyó oroszlán legy de abban nincs hang. A tüzoltó víú víú. Érzeni ért a második szobából meghalja ha kérdezem kell-e csoki. És pl zsarolható mostanánam pl ha bekapod a gyógyszet lehet fogat mosni stb. Bölcsiben is azt mondták meg lehet bele beszélni a dolgokat és komunikál is csak a saját stílusában. Gagyohni ritkán.suokptt, ezeket használja bak nak, dak dak, ma ma, jaja.
2016. nov. 8. 14:42
 4/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Nekem egyszer azt mondta egy fejlesztő, hogy ha megérti az utasításokat és gagyog (értem ezalatt, hogy halandzsázik) és ebben a gagyogásban benne van az összes hang, amit használ a magyar nyelv, akkor nincs nagy gond. Ha kommunikál, az mindenképp jó jel, de megnézetném továbbra is a fülét. Ahol elkezdtétek a hrg-t, ott nem nézte meg szakember? Ő mit mondott? Nem javasolt hallásvizsgálatot?
2016. nov. 8. 15:18
 5/5 A kérdező kommentje:
De, igazából ennyit mondott, pszichológusi vizsgálatot kért és hallásvizsgálatot, úgy megyünk vissza. Az az igazság 4 hónapos korától járunk korafejlesztőbe mert koraszülött, de az ez előtti neurológus csak azt mondogatta várjunk még így most szeptemberben váltottam.
2016. nov. 8. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!