Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig szokás pépesíteni az...

Meddig szokás pépesíteni az ételeket a kisgyerekeknél?

Figyelt kérdés
Az almát pl ha csak maga rágja a lányom, akkor úgy ahogy van viszont látom. Csak akkor emészti meg a gyomra ha pépesen adom neki, pedig már 16 hós lesz. Ugyanez van a sárgarépával, a borsóval, a mandarin apró rostjaival.
2010. ápr. 28. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
A kemény héjú dolgok még felnőttnek is nehezen emészthetők (bab, borsó, kukorica), sokszor még nekik is "egyben" jön ki .. Ha már tud rágni a kislányod, én biztosan nem pépesítenék neki... Az enyém már 8 hónapos kora óta nem is fogad el semmi pépeset, pedig akkor még foga se volt, mindent kis darabokra vágva evett... Lehet, ha jobban megrágná, nem látnád viszont egyben ezeket se... Ő eszik önállóan vagy eteted? rendesen megrágja az ételt?
2010. ápr. 28. 12:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt nemtudom.De érdekes.

Az én lányomnak amióta kijött a 4 első foga nem pépesitettem.

Mostanra (18 hónapos) már teljesen azt eszi amit mi,sőt jobban szereti a darabos ételt mint a papikat.És nem vettem észre hogy a megrágott alma megjelenne a pelusban.

2010. ápr. 28. 12:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem adom neki pépesen csak az almát, meg a babot a levesben, természetesen ő is már régóta darabosan eszik, de csak nyel mint kacsa a nokedlit, szokták mondani. És mondom, még a mandarin apró pici rostocskái is látszanak a kakiban.
2010. ápr. 28. 12:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha van 2-4 foga,innentől eheti a darabosat,próbáld rábeszélni vagy mutasd meg neki hogy rágjon,neki már kell rágni:)
2010. ápr. 28. 12:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én 1 éves fiam csak a pépesitett dolgokat hajlnadó megenni,már ha egy kis darab van benne,öklöndözik,még hányni is képes.

Viszont ha egyben adok a kezébe valamit,azt is megeszi.Pl:kenyér,keksz,almadarab.

2010. ápr. 28. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom lusta harapni, pedig már 2 éves lesz nemsokára. Ha kis szendvicset adok neki, elvárja, hogy szétvágjam kis darabokra. A múltkor fel is bosszantott, rámszólt, hogy az egyik falatka nagy lett. Na, akkor közöltem vele, hogy a fogai nem csak arra valók, hogy megmossuk, hanem arra, hogy rágjon vele. :) Szépen megette persze úgy is, csak bepróbálkozott a kis drága.
2010. ápr. 29. 06:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez nagyon aranyos:D "rámszólt mert az egyik falatka nagy lett":D

Tök jót nevettem.

2010. ápr. 29. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!