Meg kell mindent enni, vagy annyit egyen csak amennyi jol esik neki?

Változó mikor mennyit esik 7 éves fiam.
Ma ebédkor rendes nagy adag levest és pár falatt rántott husit evett. Eltettem a mikróba és 2kor megette a megmaradtatt.
Sosem erőltettem, hogy igenis megkell enni addig nem állsz fel dolgot.

Annyit, amennyi jol esik.
En eleve viszonylag kis adagot szedek nekik (7 es 8 eves fiu), ha kernek meg, akkor szedek ujra.
De en rosszul vagyok attol, ha eroltetik a gyerekbe/felnottbe az etelt. Nalunk nem illetlenseg felnottnek sem hagyni a tanyeron ennivalot, ha mar nem esik jol, mert eleg volt, gyereknek meg foleg nem kell csak azert is megennie. Tobb helyen lattam mar (egy-egy baratnal, aposeknal), hogy addig nem engedik el a gyereket az asztaltol, amig meg nem eszik a kiszedett adagot, szerintem ez hulyeseg, tuleveshez szoktat. A ferjem igy nott fel, a hazassagunk elso 5 eveben rendszeresen tulette magat, ezt szokta meg es minden baja volt utana egesz nap. Most igy tiz ev utan tartunk ott, hogy inkabb kevesebbet szed, mint amit a szeme kivan es repetazik, vagy ha megis sokat szedett, akkor nem erolteti magaba es meghagyja.

amennyi jólesik, de nyilván van hogy játszik az étellel, azt nem tűröm, mikor mások éheznek.
Tehát olyan volt, hogy az egészet telenyomja kechuppal, és nem eszi meg. Akkor se erőltettem, de hegyibeszéd volt, és mérges anyukaarc, ezt kb. 6 év alatt 3x játszotta el, mostanában már tudja a mértéket...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!