Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől fog feloldódni a kislány...

Mitől fog feloldódni a kislányom az óvodában?

Figyelt kérdés

Senkivel nem játszik (amúgy sem egy barátkozós gyerek), magától nem megy oda játékhoz sem, képes egész nap állni. Nem tudják bevonni az éneklésbe sem, ott is csak áll kívül a körön. A meséket nagyon-nagyon szereti, de az oviban azt is csak messziről hallgatja.

Néha az egyik pedagógusnak segít apróságokban, vagy labdázik vele az udvaron.

A beszédét is a minimumra szorítja, pedig itthon, baráti körben ontja magából a mondanivalót.

2016. nov. 5. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Mióta ovis?
2016. nov. 5. 15:09
 2/8 A kérdező kommentje:
2 hónapja.
2016. nov. 5. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Szeret ott lenni? Mesél azért?

Nálunk is volt ilyen kislány, 4 hónap kellett neki.

2016. nov. 5. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szerintem még kár aggódni, nyilván, hogy még csak kívülállóként figyeli a többieket, idővel be fog kapcsolódni, bár ehhez azért az óvónők segítsége és támogatása is kell. Nálunk volt olyan kisfiú, aki az első évét végig magányosan töltötte, nem igazán játszott, feszengett az oviban, idén kezdte el jobban érezni magát és feloldódott. Van, akinek ehhez több idő szükséges. Sokat kell beszélgetni az oviról, a gyerekekről, jó lenne találni olyan csoportbeli kislányt, akivel esetleg ovin kívül is tudna játszani, akkor már lenne barátja, szívesebben menne oviba.
2016. nov. 5. 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy kezdtem az ovit, hogy a fal mellett álltam egész nap, ha az udvaron voltunk. Egyszer-kétszer megpróbáltak kényszeríteni, hogy játszak, de nem igazán hsznált. Azt nem tudom mikor vagy hogy oldódott meg, csak arra emlékszem, hogy később már nem volt semmi ilyen problémám, bár végig félénkebb voltam mint az átlag.
2016. nov. 5. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Javaslom minden kérdésnél jelezni a gyermek életkorát, fél év pontosan, mert döntő jelentőségű.

Tehát két hónapja ovis... Pontosan mennyi idős tehát? Ha még nincs négy éves, semmi ok az aggodalomra, életkori sajátosságok, melyekről írsz. Ettől függetlenül egyes gyermekek temperamentumosabbak és már 2-3 évesen imádják a gyermektársaságot, oldottak más gyermekek között - de ez a kisebb részük.

Nyilván fontos a beszoktatás módja is, hogy kellően fokozatos-e. Átlagos esetben minimum két hét, és konkrét javasolt módjai vannak. Ha nem volt kellően fokozatos, az meglehetősen nehezítheti a lelki oldódását a kisgyermeknek. De ha fokozatos volt, akkor is a legtöbb 3 évesre jellemzők az általad írt szorongások, jó esetben is.

Azt viszont nem tudom, miért értesz az alatt, h képes egész nap állni?? A pedagógusok hagyják, hogy elgémberedjen a kislány lába?? Ezt valahogy nem értem...

Egy valamire való óvodában differenciált nevelés is folyik, tehát egyénileg is foglalkozunk a kisgyermekekkel, még 30 fős csoportban is! Átlagos állami ovikban is elvárás a pedagógustól egy szintig. Ez nem csak az indirekt képességkibontakoztatást jelenti, hanem az érzelmi biztonság és gyengédség megadásán át a gyermek hangulatára való ráérzésig, a kisgyermek lelki rezdülésének érzéséig és értelmezéséig, és -többek között- az ebből eredő beavatkozásig, reagálásig terjed a kisgyermek irányába.

Mi az, hogy hagyják órákon át álldogálni? Vagy szlengben fogalmaztál, kedves kérdező és ne így értsem...? De ha szó szerint érted, akkor nem értem a gyermeked pedagógusait, miért nem figyelnek a kislányodra....

2016. nov. 5. 20:06
 7/8 A kérdező kommentje:

3 éves. Tény, hogy ő a legkisebb a csoportban, van már olyan kisgyerek, aki betötötte a 4-et.

Nem tudom, mennyit áll, biztos le is ül, hiszen enni eszik. De amikor bemegy, megáll az ajtó mellett. Amikor megyek érte, áll az asztal mellett. Ha kérdezem, hogy mit játszott, mondja, hogy csak állt a házikóban. Ha körben ülnek, az óvó néni mondja, hogy ő kívül állt, nem ment oda a többiekhez.

Nagyon keveset mesél az oviról, azt nem mondja, hogy szereti, de már azt sem, hogy nem szereti.

Tudom, hogy sok gyerek még nem tud együttjátszani ilyen korban, de ő a játékokkal sem játszik, még csak arról sem mesél, hogy milyen játékok vannak, hiába is próbáltam kérdezni.

2016. nov. 5. 21:00
 8/8 anonim ***** válasza:

A hatodik hozzászóló vagyok. Tehát 3 évesről van szó. Mint utaltam rá, a legtöbb 3 éves gyermeknek és a fiatalabbaknak még nem való semmiféle nevelési intézmény. Vannak kivételek, de a legtöbbnek nem való. Ettől függetlenül pár hónap alatt is lehet már esély, hogy feloldódik az óvodában. Türelem.

(A beszoktatásról még nem írtál, kedves kérdező; az is döntő jelentőségű a kérdésedre nézve.)

2016. nov. 6. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!