Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beöntés kórházban székrekedés...

Beöntés kórházban székrekedés miatt? Hogy élte meg a gyerek?

Figyelt kérdés
3,5 éves kisfiammal úgy néz ki, délután be kell mennünk beöntésre a kórházba, mert ma van a hetedik napja, hogy nincs széklete. Kapja a laevolacot, adtam már neki guttalax cseppet, paraffin olajat, narancslét, glicerines kúp még nem volt, de korábban sem jött össze, mert mindig kinyomta még mielőtt hathatott volna. Sajnos már nagyon régóta küzdünk a kakival, hol naponta többször van, hogy meg napokig nincs. Tudjuk, hogy hol a probléma, de egyelőre semmilyen módszerrel nem tudunk a lelkére hatni. :-(
2016. nov. 2. 11:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ és a hasznos tippeket. Végül bementünk, mert már nem volt hajlandó inni sem, az evést nem is nagyon erőltettük. Maga a procedúra nem tartott sokáig, sírt közben, de nagyon ügyes volt, tűrte az egészet. Előtte a doki megvizsgálta kézzel is, azt mondta, hogy annyira bekeményedett, hogy ez már semmilyen kúppal, sziruppal nem jött volna ki. A beöntés után pár perccel kijött minden, aminek ki kellett, utána még egy másfél órát bent voltunk, hátha lesz még produktum, de már nem volt, így elengedtek. Úgy látom nem viselte meg különösebben, nem sokkal utána már ivott és enni is kért szerencsére. Kaptunk mi is Makrogol-t, napi egy tasakkal kell majd szednie addig, amíg be nem áll valami rendszer a székelésben. Nagyon sajnáltam, de jó, hogy bevittük, mert a bélrendszer egy részén már nem voltak bélhangok és nagyobb baj is lehetett volna.
2016. nov. 3. 08:13
 12/16 anonim válasza:
100%
Nagyon vigyázzatok ezekkel a dolgokkal,mert én ugyanilyen voltam kicsinek, és most kijött rajtam,h crohn beteg vagyok a sok erőlködős kakilás miatt. Mostanra már eszem mindent szinte, de sajnos a gyerekek ilyenek,nem szeretik megenni az egészséges ételeket. 18/L
2016. nov. 3. 09:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy megoldódott még ha így is. Remélem többé nem kerül rá sor!

Mi már szedjük a Makrogol-t egy hete és máris sokkal jobb. Az biztos, hogy hosszú távon kell majd szedni, hogy minden helyreálljon!

Addig meg próbálj ki több mindent hátha valamit megeszik (mint nálunk a körte és az aszalt szilva) És ha egy kiskanál szilvalekvárt adnál neki, hogy vitamin? Úgy azt sem enné meg? Napi egy kanál is sokat segít. Kenyéren nekem sem ette. Meg én vettem smoothie makert, abba darabolok gyümölcsöt kis natúr joghurt(nálatok lehetne mandulatej vagy hasonló) és összeturmixolom. Olyan, mint a joghurt ital. Próbáld meg! Hátha! Nem is olyan nagy összeg, én ezt vettem:

[link]

2016. nov. 3. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia, látom, hogy már megoldódott a probléma, inkább saját tapasztalatot írnék. 2,5 éves volt a fiam, ugyanilyen problémával küzdöttünk. Nálunk a sok folyadék vált be. Nem csak a rostos gyümölcslék, hanem sok víz.

Mi eljutottunk a pezsgőkúpig is, de azt nem ajánlom, mert hatásos ugyan, de nagyon rossz élmény a gyerkőcnek, még kevésbé lesz hajlandó WC-re menni.

Próbáljatok rendszert vinni a napjaiban kakilás terén is, mondjuk minden reggel, vagy minden este (amikor nektek belefér). Nem kell órákig ott ülni, nem is fog mindig sikerülni, de előbb-utóbb beáll.

Remélem tudtam segíteni, nem kívánom ezt senkinek, senki gyerekének :)

2016. nov. 10. 14:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott, 2-2,5 széklet nélküli napnál többet ne várjatok sose, akkor már a hashajtók sem segítenek. Ha kérdésed van esetleg, írj üzenetet. Szívesen válaszolok, de nem tudom rózsaszín köntösbe csomagolni a tapasztalataimat, hogy ne legyen nyilvános oldalon gyomorforgató egy átlagembernek.
2016. nov. 10. 14:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Idősebbeken is végeznek beöntést?... Sürgős lenne, mert nem tudok WC-re menni... Nem érzek ingereket, ezért kezdek kétségbeesni...
2019. febr. 4. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!