Az normális 2 éves orban, hogy nem eszik az addig jóevő gyermek, csak hülyeségeket?
Babakorában kimondottan ügyeltem arra, hogy rengeteg éle ízzel találkozzon és megismerjen sokmindent. kimondottan jólesett hogy rendesen étkezik, nem válogatós, bölcsiben ő volt az egyetlen pl aki evett amikor kelbimbófőzelék volt ebédre.(azt is bevezettem anno)
de kezd megváltozni minden és fenekestül.
eleinte arra gyanakodta bizti újakat csinálok, azért nem eszi. pl mákos-, diós tészta, vagy húsleves, ilyeneket soha nem csináltam korábban.
de valahogy kezd állandósulni :(
ma semmit nem evett normálisat.
csak olyanokat fogad el, hogy fornetti, müzli, csoki, kekszek, bolti narancslének nevezett italok, tehát minden egészségtelen, de már kínomban vett dolgot :( ezeken élt mai nap!
vacsorára megint semmit nem eszik, de mama porcukros almáslepénye az megy...
hogyan oldjam ezt meg?
Úgy oldd meg, hogy ne adj neki ilyeneket. Csoki, keksz csak akkor legyen, ha már evett mást is. Nem lesz semmi baja, ha néhány napig alig eszik.
Az én középső gyerekem csinálta azt, hogy 2 éves koráig egy zabagép volt, akkor meg elkezdett nem enni. Nála ez a dackorszakkal volt összefüggésben, azértsem evett, minél jobban pörögtem rajta. Nála az volt a megoldás, hogy elé raktam az ételt, és teljesen hidegen hagyott, hogy megeszi vagy sem. Mikor úgy látta, nem figyelem, akkor megette az egészet :)
2,5 éves lányom rendszeresen csinálja ezt. Amit előző nap két pofára tömött magába, azt másnap félretolja. Tudom, hogy nincs "nemszeretem" étel nála, hanem dacol.
Így ő is éhezik a következő étkezésig. Egyetlen kivétel a betegség, akkor félretolom a szabályokat és kap akár cukros péksüteményt is.
Ha meg egmésztőszervi betegségről van szó, akkor értelemszerűen diétán van, keksz-főtt krumpli/rizs/répa szentháromságban, amíg nem rendeződik az input-output téma.
megpróbálom mellőzni akkor az édeseket
de kicit tartok attól, mi van, ha bennem a hiba?
holnap megpróbálom a kedvencét, vagy valami finomat főzni :)felkészülök az elutasításra is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!