Állami bölcsibe, oviba járó kisgyerekek szülei, mi a véleményetek az étkezések minőségéről, változatosságáról?
Nálunk a menza reformok óta inkább hazahozzuk fiam az oviból.
Ehetettlen sótlanok az ételek és szinte minden nap főzelék van. Gyümölcs alma és barack befőtt váltakozva.
A menza ára is emelkedett 7190ft egy hónapra.
A reform óta repetázik a lányom az oviban. :)
Nálunk most picit sósabbak lesznek az ételek, mert sok gyerkőc nem eszi meg. Mi is használunk sót de mértékkel. Az előző menzai koszt sokaknak nagyon sós volt, és olyan kórházi koszt feeling, viszont 1,5 éve egy séf a központi konyha vezetője és le a kalappal előtte. Pont elég cukor, só, liszt stb. 11.500.- az óvódában és szerintem megéri.
Ovisoknak még nincs büfé, és az oviba (legalábbis nálunk) nem is lehet bevinni ételt. Egyik előző válaszoló asszem iskolás korú gyerekben gondolkozott.
Sok múlik a konyhán, hogy milyen menüt állítanak össze, hogy mennyire változatos, és persze, hogy hogyan készítik el, ez mind más és más, attól függ, ki a beszállító. Nálunk a reformok bevezetésekor beszállítót cserélt az önkormányzat, mert az előző konyha elég nagyot drágított.
Az óvónők azt mondják, változatosan, jól, ízletesen, háziasan főznek. Persze néha akad egy-egy klasszikus üzemi konyhai jellegzetesség, kevés és/vagy mócsingos husi, ilyen közben előfordul, csodák nincsenek. A gyerekeimet többnyire dicsérni szokták, hogy jóízűen esznek. Annak meg külön örülök, hogy találkoznak olyan fogásokkal, amiket én nem főzök, mert még a szagukat se bírom :) Én vagyok a legfinnyásabb az egész családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!