Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig húzódik el egy arcüregg...

Meddig húzódik el egy arcüreggyulladás gyerekeknél? Többi lent.

Figyelt kérdés
4 éves lesz a kislányom, 2 hete egyfolytában köhög. Úgy kezdődött hogy szombat hajnalban felébredt és elkezdett köhögni megállás nélkül. Sinecod köhögés csillapító semmit nem használt. A háziorvosunk allergiásnak gondolta így felírt allergia gyógyszert. Semmit nem javult a gyerek, azt mondta szerinte refluxos. Elvittem mellkas rtg-re ott megállapították hogy hörghurutja van, kapott spiropentet. Elvittem fül-orr-gégészetre ott arcüreggyulladást állapítottak meg kapott augmentint. Rengeteget javult az állapota, már csak nappal köhögött de elviselhető módban... Éjjel szépen aludt,kapott levegőt. Majd kedden éjjel hányt, szerda reggeltől ment a hasa. A háziorvos elvette a gyógyszerinket, és mára visszaesett ugyanúgy köhög folyik az orra. Másnak is így elhúzódott ?

2016. okt. 14. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Végig csináltátok az augmentin kúrát probiobiotikummal?

Kellene a gyógyszer anélkül nem lesz jobb, csak rosszabb fel ne szúrják neki :(

2016. okt. 14. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Adtál probiotikumot az antibiotikum mellé? Mert ha nem, akkor azért volt hasmenése és hányt, mert az antibiotikum hatással van a jótékony bélflórára, pusztítja a jótékony baktériumokat is, ami okozhat hányást, hasmenést, puffadást, hasfájást. Viszont ilyenkor ha adsz neki probiotikumot, ha szükséges, akkor dupla dózisban és máris nincs hasmenés és hányás. Illetve az is lehet, hogy erre a fajta antibiotikumra jött elő és nem elvenni kellett volna a gyógyszert, hanem másik fajtát felírni.

Illetve az arcüreg gyulladás akkor múlik el, ha tisztul az arcüreg. Illetve a váladék a hörgőkről is úgy múlik el, ha tisztul. Vagyis adsz neki ACC-t, az tökéletes mind a hörgőkre, mind pedig az arcüregben lévő letapadt váladék feloldására.

Illetve amit még tehetsz, hogy ha van inhaláló készüléketek, akkor azt használod. Illetve tengervizes orrspray-vel befújsz, majd pedig porszívóval kiszívod neki (függetlenül attól, hogy egyébként nem tartanád szükségesnek, mert ügyesen fújja, sajnos nem így van, erős nátha esetén én még a 6 éves kisfiamnál is használom) és utána használsz pl. Nasivin orrspray-t.

Szerintem vidd el egy normális gyerekorvoshoz, mert ez így biztos nem jó.

Jobbulást egyébként!

2016. okt. 14. 18:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Persze adtam neki probiotikumot. Nem kapta végig az augmentin kúrát a dokinőnk elvette (fent írtam is ).
2016. okt. 14. 18:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Járt oviba? Nem szedett be valami újat az oviban vagy az orvosnál?
2016. okt. 14. 18:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Jár oviba illetve most 2 hete nem jár mert köhög... Nem tudom mi lehet ez most...
2016. okt. 14. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Az a baj nem csináltáttok végig, így mintha nem is szedte volna be.

Ha tudod vidd újra fül or gégészetre, benyelt az arcüreg mellé valami más vírust is. Az nem megoldás, hogy elvette a gyógyszert, így új antibiotikum kúra lesz :(

2016. okt. 14. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:

az augmentin az egyik legjobb orvosgág.. :(

sajnálatos, hogy elvette a dokinő

ha elhúzódik egy hónap is lehet belőle, míg a visszaesések sem jönek már vissza

2016. okt. 14. 22:12
 8/9 anonim ***** válasza:
amúgy ez nem olyan antibiotikum, amit ha a közepén nem szednek tovább, akkor immunis lesz rá később...?
2016. okt. 14. 22:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincsen de teljesen visszaestünk most sem tud már aludni annyira köhög nagyon el vagyok már keseredve, nem tudom mikor lesz jobban kapott új antibiotikunot : fromilid a neve. Nagyon bízom benne hogy segít... Szar a dokinőnk ez van lehettem volna okosabb is és adom neki tovább az augmentint de nem vagyok orvos követtem az orvos utasításait mindenki hozzá küld , hiába viszem ügyeleről-ügyeletre... Fül-orr-gégészeten is azt mondták a háziorvoshoz vigyen kontrollra...
2016. okt. 14. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!