Bölcsődéskorú gyerekeknél mennyire várjátok el, hogy vigyázzon a ruhájára?
Bölcsődében bulit rendeztek a gyerekeknek. A lányom nagyon élvezte. Aztán talált egy bogarat egy földkupacban, amit feltétlenül hason fekve kellett megnézni. Utána a kínált innivalókból a legszínesebbet választotta ki, részben magára borította (narancssárga, piros, stb). Hát, fél óra múlva már elég szépen újramintázta a pólóját, de még a lábszára is koszos volt.
A közelben levő gyerekek hozzá képest baromi tisztának tűntek.
Utána persze hazahoztuk, lefürdött, a ruha meg ment a mosógépbe, de ott helyben elgondolkoztam, hogy most mondjak mindenre nemet, amit amúgy baromira élvez, csak retkes lesz tőle? Vagy hagyjam a fenébe, legyen nyakig dzsuvás, aztán otthon majd a szappan megoldja?
Arról fogalmam sincs, hogy a többi gyerek hogy volt annyira tiszta ruházatú, rengetegen voltak, nagyon megfigyelni nem volt időm senkit.
Nekem fiam van ugyan, 27 hós, de csak akkor érzi jól magát, ha a földön hempereghet, csúszkálhat, belekenheti a kezét, stb :)
Sose piszkáltam ezzel, úgyis annyi tiltani való van a mindennapokban...
Viszont:minfenhova viszünk váltóruhát, kis pólö/nadrág, mert volt már hogy úgy hoztam haza, hogy már égő volt :D
Meg amúgyis a halálom, mikor lehozza valaki a gyereket a játszóra, és 40 perig visít a gyerekkel, hogy ne térdeljen le a homokozóba, mert piszkos lett.. 😕
évi 3x-4x kell(ett) kiöltözni (évzáró, anyáknapja, karácsony...), na azokon a napokon, mikor ünneplőben van, elvárom, hogy ne fetrengjen a földön, hiába az a móka.
bár már 6,5 éves, jóval nagyobbra nőtt az elvárás, most már simán megyünk úgy vendégségbe is, hogy tudja, vigyáznia kell a ruhájára :)
kérdés, hogy milyen bulit rendeztek, ha nem pont a fehér felső-fekete nadrág kombós évzáró volt akkor semmi nincs benne, hogy koszos lett a tied.
gondozónő vagyok, így azt buiztosan állíthatom, hogy egyébként nem minden gyerek szeret koszos lenni. sőt, pont 2 éves kor körül 10ből 7 irtózik attól is, ha a kezén van egy kis pötty :) szóval nyilván azért volt a többi gyerek tiszta, mert ép azt a korszakukat élik :)
Gyereknap alkalmából, nem kiöltözős volt. Mielőtt elvitték a gyerekeket, akkor még ráhúzták ezt a bulit az udvaron.
2 éves. Most itthoni mániája tollal összefirkálni a bőrét. Eddig csak a kézfején csinálta, mióta a meleg miatt több szabad bőrfelületet talál magán, a bőrére alkot.
Mondjuk ilyen melegben az izzadás miatt is tapad a szállópor, én is koszosnak érzem magam néhány óra után, hiába nem hempergek a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!