Önálló elalvásra szoktatás, hogyan? Tippeket várnék.
Most elnézést, hogy offolok, de ilyen kérdéseken mindig meglepődök. Meg amikor éjjelente tízszer ébred az egyéves gyerek, vagy akár két éves. Szerintem ez az egész szoktatás kérdése és nevelés kérdése, egészen babakortól kezdődően.
Nekem három gyerekem van. Hogy lehet, hogy nekem mind alszik éjjel? Egy éves a legkisebb. 4,5, 3 és egy évesek. Délután sem kell őket altatnom, mert tudják, hogy mi a dolguk. Pici megissza a tejét a kiságyban. Puszi, simi és durmol is. Nagyokkal sincs semmi gond etéren. Nem hinném, hogy valamit extrán jól tudok vagy jól csinálok, egyszerűen így vannak szoktatva.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak. Én a következőképp csinálnám. Szopi a szokásos módon, összebújás, puszi, simi és be a kiságyba. Megbeszélném vele, hogy aludnia kell egy nagyot és délután sok játék lesz még. Lehet ezt elsőre nem fogja díjazni, de el sem hiszed, hogy két-három nap után magától tudná, hogy mi a dolga, azaz, hogy alvás a kiságyban. Ez esetleg annyi áldozattal járhat, hogy sírni fog, hisztizni stb. Ha nem tudod hallgatni és nem vagy erős, akkor nyugodtan csináld tovább 3-4 éves koráig ezt és még akkor sem fog aludni önállóan.
Hármas vagyok! Én nem így csinálom, csak csinálnám...
Így csinálom: Két nagyot bekísérem az ágyba, betakarom őket, lehúzom a redőnyt és alszanak maguktól. Még a két nagytól búcsúzok, a kicsi a másik szobában issza a tejet a kiságyban. Mikor végez, puszi, simi stb és önállóan sírás nélkül elalszik. Nálunk ez van. És nem hinném, hogy ez véletlen, mert mind a három alszik. Az egész szoktatás kérdése. Mindegyik boldog, kisegyensúlyozott, akaratát erőteljesen érvényesítő gyerek, nem lelkisérült.
Szerencsére az enyém se lelki sérült.
Azért egy cicis gyereket nem lehet hasonlítani a cumisüveggel alvó gyerekekkel. Ha annó tápszert választok, biztosan most könnyebb dolgom lenne,
Ezt hogy érted, hogy anno tápszert választok?
Ez úgy jött ki, hogy én a tápszert választottam...Elárulom, hogy eg éves a gyerekem, 10 hós korig szoptattam. Nem a könnyebb út a tápszer...Mindegyiket majd egy éves korig szoptattam. Aludtak éjjel is és nappal is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!