Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jövő héten gyermekneurológusho...

Jövő héten gyermekneurológushoz kellene vinni a kisfiam, de ordít, rúg, harap, karmol ilyenkor. Mit csináljak vele? (többi lent)

Figyelt kérdés

Valahol ott kezdődik a történet, hogy a kisfiam az elmúlt egy hónapban 2x is kórházba került, egyik alkalommal egy teljes hétre, másik alkalommal egy napra, de nem ez a lényeg. Elvileg nyilván lehet poszttraumás stressz is, de igazából az osztályon mindenki nagyon kedves volt, mi is sok időt töltöttünk vele, ezért nem is értem, hogy az én nyugodt bújós kicsimből hogy lett egy ilyen kis vadállat hirtelen (eddig bármilyen dokihoz el lehetett vinni cirkuszolás nélkül, max. elpityeredett de annyi). Magam sem most jöttem le a falvédőről, mivel egészségügyben gyerekekkel is dolgozom, de ez azért nagyon durva volt, amit legutóbb csinált.

Vissza kellett vinni kontrollra, kezdjük ott, hogy ha már doki meg kórház, akkor nélkülem nem jön, de most eljött az apja is, szerencsémre, mert egyedül nem tudom mit csináltam volna. Kezdődött ott, hogy már az autóhoz se tudtuk levinni majdnem, csak ölben és le kellett nyugtatni. De amikor megérkeztünk és ki akartam venni az autóból, már elkezdett ordítani, de mintha ölnék úgy (én még így a fiamat nem hallottam sírni komolyan). Akkor kicsit gondoltuk határozottabbak leszünk, megfogtuk és felvittük. Amikor be kellett vinni, na akkor pont én fogtam, jók hasbarúgott és megkarmolt. Az apja volt kénytelen megfogni a karját, bevinni és lefogni, de őt is összekarmolta és meg is harapta...Tudom, hogy határozottnak kell lenni, de annyira sajnáltam, szegény milyen szemekkel nézett rám utána...

Most jövő héten el kell vinni gyermekneurológushoz és nem tudom, hogy mit csináljak vele, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Kicsit az orvos előtt cikinek is érzem. Nyugtatózni és odacsapni nem szeretnék neki, ha nem muszáj.

2016. okt. 5. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Hűha, nem vagyok szakértő , de a fiamat kb. ilyen korban nem lehetett orvos közelébe vinni... Mint egy kismajom kapaszkodott rám, vizsgáló asztalra nem lehetett ültetni. Lefektetni még nehezebb volt.. Szerencsére csak gyerekorvoshoz kellett vinni. Utólag a dackorszaknak tudom be...
2016. okt. 5. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
Mennyi idős mindehhez?
2016. okt. 5. 14:24
 3/10 A kérdező kommentje:
3,5 éves. :(
2016. okt. 5. 14:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Miért kell a neurológus egyébként?

Az én fiamat nem kellett neurológushoz vinni, viszont volt egy időszaka pont így 3-3,5 éves korában, hogy sokat voltunk dokinál (tejterhelés alleriga miatt, megfázás, hányós-hasmenős vírus). Ő, azon kívül,hogy egyszer csak egy vérvétel után szintén üvöltött a dokitól, elkezdte,hogy a patikába sem akart bejönni velem. Gondolom összekötötte a dokit a patikával és jó fél évig, ha kimondtam,hogy a patika, csak a fejét rázta. Aztán ahogy helyre jött minden szinten, és nem kellett folyamatosan dokihoz rohangálni, elmúlt. Most lesz 5 éves, és ott tartunk,hogy nemrég vért kellett venni tőle, és egy könnycseppel végigcsinálta az egészet. Szerintem azon kívül, hogy sokat nyugtatod, ott vagy vele, és ha kell, akkor sajnos lefogod (sz.r,de az ő érdeke), mást nem tudsz tenni.

2016. okt. 5. 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Vedd fel a pókerarcot.

Nem csak a tiéd viselkedik ám így, ne aggódj. Az enyémet nem tudtuk megfogni, mikor már műtét után volt és mentünk volna haza, az egész Madarász tőle zengett.

Azt gondolom, hogy egy gyermek neurológus már mindent látott és talán van valami a tarsolyában, ami által meg fogja tudni vizsgálni a kicsit.

2016. okt. 5. 14:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Ismeretlen eredetű görcsös rohamai vannak, azért is volt kórházban annyit (mondjuk minek is, mert végül is nem derült ki, hogy mi okozza). Ezért utaltak el a neurológushoz vele. Ahogy írtam a kérdésben, igyekszünk nem engedni neki, de most még ilyen koponya CT meg ilyenek is elő vannak neki írva, hát nem tudom egy olyan gépbe hogy fogják majd bedugni, nem is a dokitól tartok elsősorban.
2016. okt. 5. 15:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Tudomasom szerint a CT-t ilyen piciknel altatasban vegzik.
2016. okt. 5. 17:50
 8/10 Snorri ***** válasza:
Az én kisfia 2,5, de kb 1 éves kora óta gyűlöli a fehér köpenyeseket. Mondjuk nem rúg, meg ilyenek, de ordít, kitépi magát, mint akit nyúznak, mint aki az életéért küzd. Elképesztő...Én mindig megpróbálom felkészíteni, elmondom mi lesz, hogy lesz. És, hogy utána elmegyünk mondjuk egy cukrászdába, és eszünk egy sütit. Nem lehet valami ilyen aprósággal kicsit motiválni? Nekünk is kb addig tart, míg meglátja a dokit, de legalább addig nyugi van. :)
2016. okt. 5. 23:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Próbálkozunk, imádja a lovakat, az apjának van is azt szoktuk neki beírni, hogy ha jó kisfiú lesz, akkor lovagolhat. Csak ugye múltkor egyikünknek se jutott eszébe, na majd most kipróbáljuk. Bár lehet csak addig fog tartani nálunk is, amíg meglátja a dokit :D
2016. okt. 6. 09:31
 10/10 A kérdező kommentje:
*beígérni
2016. okt. 6. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!