A fiam az Istennek se hajlandó szótfogadni a bébiszitternek. Mit tegyek?
Sajnos rákényszerültem, hogy pár hétre bébiszitterre bízzam a 3 éves fiam, nekem sajnos nincs lehetőségem vele lenni, mert három munkahelyen dolgozom. A gyerek apjával nem élünk együtt.
Kisfiam kiscsoportos ovis, de nemrégen lázgörcsöt kapott (majdnem 41 fokos lázzal feküdt egy hetet bent a gyerekosztályon), múlt hét elején engedték ki. Az oviban viszont azt mondták, így még minimum két hétig ne vigyem a kicsit, ezért kénytelen voltam felfogadni mellé valakit (más nem vállalta, aki családtag, hogy vigyáz rá). Szófogadó, nyugodt kisfiú, az óvó néniket is nagyon szereti. Múlt héten hétvégét kivéve a bébiszitter vigyázott rá és mire hazaértem, szinte minden nap a fiam szétrámolta a lakást, hisztizett, ordítva sírt, rá sem ismertem, csak mellettem nyugodott meg. Pedig pont hogy azt mondták, sokat kell pihennie, de azt sem hajlandó, de félek ha így tombol, görcsöt kap megint :( Próbáltam beszélni vele nyugodtan és erélyesen is, hogy a néninek bizony szót kell fogadni, de semmi változás. Már a szomszédok is szóltak, hogy hogyhogy ennyit üvölt ez a nyugodt kisfiú. Már az is megfordult a fejemben, hogy esetleg bántja, annyi ilyet olvasni erre-arra sajnos. Pedig volt összeszoktatás is, egy nap szabira azért valahogy elkönyörögtem magam és az első nap velük voltam én is, de akkor semmi ilyen nem volt.
Segítsetek légyszi!
Egyfelől a kisgyermekek egy része nyilván kellemetlennek élhet meg egy vadidegent, főleg ha kizárólag vele lehet együtt akár csupán egy órácskát. Óvodába is a legtöbb 3-4 évest, amikor először kerül oda, FOKOZATOSAN be kell szoktatni. (A kisgyermekek kisebb része 1-2 nap alatt beszokik, de ez nem mérvadó.)
Másfelől egyetértek avval, aki írta, hogy esélyesen nem következetes a sittered. Gyakori eset, hogy ha egy gyermek tündéri az oviban (legalábbis amikor már beszokott oda), addig otthon, bizonyos személyek (anya / apa / sitter / tesó) pusztán attól szertelen, hogy nem következetesek vele.
NEM büntetni kell, hanem következetesen nevelni.
Lehet tehát h jó a sittered, csak még nem szokott hozzá a fiad. Sokszor nem elég egy nap, hogy a szülő, a sitter és a gyermek együtt legyenek, hanem minimum egy hét kell, persze a rohanó világunkban ezt nehéz kivitelezni, de muszáj!
Amint megszokta a sittert, onnantól ha továbbra is szertelen a gyermek viselkedése, a leírtak alapján sittert váltanék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!