Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves, óvodás gyereknek kell...

6 éves, óvodás gyereknek kell jegyet venni a bkv-ra?

Figyelt kérdés
Pár hete lett 6 éves az ovis kislányom, holnap elég sok helyre kell mennünk Budapesten. Kérhetik tőlem a személyi igazolványát az ellenőrök? Kötelező jegyet venni óvodásnak, vagy ez csak a diákigazolvánnyal rendelkező iskolás gyerekekre vonatkozik?

2016. szept. 21. 09:27
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
43%
sehogy nem igazolod épp ezért utaztam ingyen 8 éves koromig
2016. szept. 21. 09:55
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Kedves utolsó, tényleg igaz, hogy mindig vannak kiskapuk :)

2016. szept. 21. 09:56
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan kérni kéne az oviból egy igazolást, hogy oda jár a gyerek. De gyakorlatban, ha nem volt iskolatáska a hátán, senki nem kérdezte meg a majdnem 7 évesemtől, hogy hova-hova.
2016. szept. 21. 09:57
 14/25 anonim ***** válasza:
46%

Nem lesz rá szükséged.

Nekem van egy másodikos és egy harmadikos gyerekem. Metrózunk az iskolába, iskola táska a hátukon, de csak én szoktam felmutatni a bérletem.

Természetesen nekik is van, de a hátizsákjuk belső zsebében tartjuk, hogy el ne vesszen, viszont onnan "kikapni" nem lenne könnyű nekik.

Én mindig azt mondom, hogy ha megállít az ellenőr, akkor majd elő vesszük. Én nem merem a kabátzsebükben tartani, meg azt sem akarom hogy kézben szorongassák, beeshet a mozgólépcső résébe stb, aztán ott a baj...

És mivel át is szállunk a metróban, nem ritka hogy 4x is fel kellene mutatni...

Emelt fővel átsétálok rajtuk. NEm elegáns de ez van, és eddig nem volt belőle gond.

Az éppen 6 éves gyerekedet senki nem fogja "macerálni", ha Neked van jegyed.

Sőt, azt kell mondjam, hogy az egyik kislányom, amikor iskolás lett, fel AKARTA mutatni, mert büszke volt rá, hogy neki már van bérlete, és teljesen csalódott, mert soha nem nézték meg neki...

Szóval a sok frusztrált ellenőr nem fog akadékoskodni az tuti...

2016. szept. 21. 10:00
 15/25 anonim ***** válasza:
45%
Ha felmutatod a szemelyijet akkor latni fogjak hogy most mult szeptemberben 6 eves tehat nem lehet iskolas.
2016. szept. 21. 10:04
 16/25 anonim ***** válasza:
90%
Ha van személyije, azzal igazolod. Ha a rendőr megállít igazoltat, tudom nem gyakori de akkor is igazolni kell. Amúgy újszülöttkortól kötelező a személyi, 2009 óta de mindegy. Amúgy lehet, hogy nem fognak kérni semmit, főleg, ha nem néz ki annyi idősnek a gyerek, de nekem nem érne annyit a szégyen ha megállítanak, hogy egy jegyet elblicceljek.
2016. szept. 21. 10:04
 17/25 anonim ***** válasza:
60%

Ez a személyi dolog a gyakorlatban nem működik.

Én elviszem oviba a gyereket, oké, nálam a gyerek személyije, de a nagypapa megy érte, akkor mi van?

Nem fogom egy 6 éves gyereknél tárolni a személyijét, ott hagyni az oviban...

Szerintem emiatt sem kérik soha.

2016. szept. 21. 10:12
 18/25 anonim ***** válasza:
25%

Nem kötelező,csak ajánlott.

Ha kötelező lenne akkor intézni kellene a lakcímmel,adókártyával,gyeddel stb együtt,mégsem szól senki érte,mivel nem kötelező.

2016. szept. 21. 10:33
 19/25 A kérdező kommentje:
Nekem két gyerekem van, a kisebbnek (2 és fél éves) nincs személyije, talán lehet majd az ovis beiratkozásnál kérik majd. A nagyobbnak meg 5 évesen csináltattuk, amikor Ausztriába ment.
2016. szept. 21. 10:40
 20/25 anonim ***** válasza:
95%

18-as, DE, kötelező. Nem büntetnek érte, ha nincs, de attól még kötelező. Csak sokaknak nincs mégse. Teszem hozzá, a nagyobbik fiamnak sincs, mert kellene hozzá az apja aláírása is, akiről 6 éve nem tudjuk, hogy hol van. Jó, az ő aláírása csak idén januártól kellene, korábban én is tojtam rá, beismerem. De amúgy ha valahol kell igazolni a gyereket, joggal kérik, mert elvileg lennie kell.

Nálunk, Pécsen pl. csak 6 éves korig nem kell a gyereknek jegy, és ha nincs neki, kérheti az ellenőr, hogy igazold az életkorát személyivel. Mert lennie kell.

Bp-en viszont iskolás koráig nem kell jegy, ezt viszont az óvoda tudja igazolni, ha valaki nagyon szabálykövető, de a gyakorlatban tényleg nem kérik a jegyét.

2016. szept. 21. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!