Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit adtok a 14-16 hónapos...

Ti mit adtok a 14-16 hónapos kisgyereketeknek vacsorára? Napi egynél nem szeretek neki többször kenyeret adni, és ha ezt reggel ellövöm akkor este már nagyon gondolkozom hogy mit adjak neki. Ugyanazt adjátok mint az ebéd?

Figyelt kérdés
2016. szept. 11. 15:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
nálunk főtt ételt kap vacsira
2016. szept. 11. 19:21
 12/18 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Arra azért figyelj szerintem, hogy itt most nagyon sok olyan javaslat jött, amik cukrozottak. Ès mindennapisan azt még nagyon nem kéne egy ilyen kicsinek. Igaz, felnőttnek sem.
2016. szept. 11. 20:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi, utolsó én soha nem adok neki cukrot, krémtúrót, ilyesmiket. Külföldön lakunk szerencsére itt a legtöbb étel cukrozatlan, úgy értem pl. a reggeli müzli ben is aszalt gyümölcs van itt mindent aszalt gyümölcsel vagy sima gyümölcsel édesítenek. A palacsintát is úgy szoktam neki , Hogy banánnal édesítem vagy pedig házi lekvárral amibe eleve nincs cukor anyukám rakta cseresznyéből.

Szerintem életében eddig háromszor evett cukros dolgot.

2016. szept. 11. 20:23
 14/18 piroska és a farkas ***** válasza:
Hú, hol éltek? Nàlunk még a jàtszótéren is nyalókàval a szàjukban csúszdàznak a gyerekek, amit én több okból is utàlok... Tök jól csinàlod egyébként, biztos, h sokat szàmít ha vki ilyen kicsi korban hozzàszokik a természetes ìzekhez. Egyébként úgy olvastam vhol, h vmennyi cukorral " talàlkoznia " kell a szervezetnek vmi miatt, de nyilvàn mértékkel. Èn amúgy nem voltam ilyen ügyes, vhogy azt gondoltam h áugyan, mit àrthat heti 3-4 Dörmi vagy Rudi...pedig Sok. Most próbàlom javítani a helyzetet...2,5 éves a kislànyom. A palacsintába a banànt tölteléknek teszed vagy vhogy azt bele lehet sütni a tésztàjàba??
2016. szept. 11. 21:59
 15/18 A kérdező kommentje:

Utolso, koszi!

Angliaban, itt alap ovodatol kezdve a nyugdijasotthonig, hogyebedre 3-4 fele natur parolt zoldseg van, ugyhogy ehhez szoktatom a picit is, napi 4-5 zoldseg es 3-4 gyumolcs mindig megvan.

Mondjuk itt tobb is a valasztek az is igaz.

A boltban ezer fele babakeksz minden kizarolag cukormentes. Gyumolccsel, gyumolcslevel izesitve.

A Palacsinta tésztájába mi soha nem rakunk cukrot, úgy értem már anyukám sem rakott kiskoromban , mert a töltelék ugye édes. Vagy rakok bele cukormentes lekvárt a banánt meg a tésztába szoktam rakni és az eléggé megédesíti. De lehet édes almát is belereszelni. Nem lesz mézédes de teljesen finom. Bár én magamnak maradok a jó kis cukros kakaósnál de én már el vagyok rontva :)

Palacsintát szoktam még áfonyával is, a tésztába jó sok édes áfonyát teszek.

Joghurtból, pl. csak natúrt adok már nyolc hónapos korától azt adtam, így azt szokta meg. Minden csak szoktatas kerdese szerintem.

Amíg tudunk, vigyázzunk az egészségünkre. Ő még szopizik, de ha már nem fog biztos hogy az életben nem adok neki kakaót pl., csak sima tejet. Bár itt az iskolában, óvodában sem adnak ilyeneket csak simán tejet . nincs tea + gyümölcslé meg ilyesmik tej van + víz .

Egyébként, nem vagyok ilyen egészségmániás de már itt élek 10 éve emellett az egészségügyben dolgozom, valahogy már ezt a mentalitást és ezeket a szokásokat szoktam meg. A kórházi ebédlőben ahol dolgozom megszoktam a napi négy féle párolt zöldséget köretnek és csak álmodozom egy jó kis krumplipüréből vagy sültkrumpli ról :)

Persze itt is van olyan népség akit nem érdekelnek az ilyenek, a McDonald's ban tegnap egy nő kólát ontott a gyereke cumisüvegébe.

Mindezt úgy, mintha teljesen természetes dolog lenne.

2016. szept. 11. 23:18
 16/18 A kérdező kommentje:

Persze cukorral is találkozik azért, pl. ma találtam a szekrényben otthonról egy sportszeletet olyan élvezettel ettem, jött oda hozzám mutatott rá és mondta hogy baba úgyhogy adtam neki egy harapást :)

Ugyanezt csináltuk már a pilótakekszel is.

De amikor cukrosat evett, az nagyjából mindig csak akkor volt mikor az én kajámból kuncsorgott, tehát egy két falat.

Nem is nagyon merek már előtte enni, a fő étkezésekkor ketten együtt eszünk, de például, tegnap megkívántam egy sajtburgert, megvettem, de nem tudtam leülni mert akkor kinézi a számból így a babakocsit tolva ettem meg.

Ezért szoktam már le a kávé melletti csokikról meg sütiről is végülis nekem is jót tesz :)

2016. szept. 11. 23:22
 17/18 piroska és a farkas ***** válasza:
Làtod, ezért jó az àllítható tolókaros babakocsi...mert van az a kor amikor még nem érzékeli egy baba, h mi zajlik a háta mögött. :) Ó, hàny adag sültkrumplit ehettem meg így... :) Egyébként a joghurttal ugyanúgy csinàltam, mint Te, azóta is nagyon szereti a natúrt, màsmilyet nem is szoktunk venni. Most én azt döntöttem el, hogy azért nem.lesz teljes tiltás, de figyelni fogok a minőségre, pl ha màr túrórudi, akkor valóban csoki legyen kívül és túró belül, ne pedig bevonós tejszàrmazék....és a mérték, amit ugye nekem sem àrtana tartani. Hogy ezek a dolgok még véletlenül se legyenek mindennaposak, hhanem csak alkalomszerűek. Èn is dolgoztam Angliàban egyébként, live- in carer voltam, de a csalàddal màr nem terv a külföld. Minden jót! :)
2016. szept. 12. 08:23
 18/18 A kérdező kommentje:

Akkor tudod itt a dolgokat.

Koszi, Nektek is !

2016. szept. 12. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!