Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy a 2 eves...

Mit tegyek, hogy a 2 eves kislanyom anelkul aludna el, hogy ott legyek mellette?

Figyelt kérdés
mig el nem alszik addig nem hagyhatom el a szobat, mert kulonben elkezd sirni, de nagyon.
2010. ápr. 22. 14:57
 1/5 anonim válasza:
60%
Én azt tanácsolom, ha két éves, még igazán ottmaradhatnál mellette. Nekem tíz éves koromig mesét olvasott édesanyám és elaludtam. Talán te is próbáld ki. Mondjuk "kislányom, aludj el a mese alatt, mert ha vége én is elálmosodom."
2010. ápr. 22. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát pedig egyszer muszáj lesz nélküled aludnia, még akkor is, ha sír, de nagyon :). Csak következetesen. Olvass neki mesét, mond el, ha vége, megyünk aludni, legyen ez egy rituálé, aztán tedd be az ágyába, búcsúzz el tőle és menj ki a szobából. 5 percenként menj be, mondd el, hogy szereted, de most aludni kell. Kb. 2-3 alkalommal 5 percenként, aztán 10 percenként menj, persze csak ha addig sír. Legközelebb, vagy pár alkalom múlva tudni fogja, hogy alvás van. Persze ez most így leírva talán túl szigorúnak tűnhet számodra, hisz ha jól olvasom ki a soraidból, nem hagytad még önállóan elaludni, de hidd el, a gyerekek okosak és érteni fogja, mit akarsz tőle.
2010. ápr. 22. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is kicsi még 2 évesen, hogy (főként este) egyedül menjen aludni. Én legalábbis 2 éves lányomnál nem is gondolok erre. Napközben van, hogy egyedül bemegy a szobába és lefekszik az ágyra, de este sötétben erről szó sincs. Kellek vagy én vagy a férjem. Nem tudom, hogy azért szeretnéd-e erről leszoktatni, mert soká alszik el? Ha igen, akkor próbáld jobban kifárasztani vagy később vinni, hogy kevés idő is elég legyen neki az elalvásra. Az én lányom kb. 10 perc alatt elalszik este.
2010. ápr. 22. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs különösebb oka,akkor még ráér az egyedül elalvással! Majd eljön az idő,amikor "mindent,én,egyedül" korszakba lép. Addig meg türelem! :)
2010. ápr. 22. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy teljesen egyedül aludjon el valóban kicsi még.

Viszont én a következőt csináltam (bár a lányom még csak 20 hónapos): Este fürcsi után meséltem neki, picit még játszottunk majd puszi kiságy és jóéjszakát.És kijöttem.Az elején én is azt csináltam hogy amig el nem aludt ott ültem mellette.Viszont ezt meguntam mert van hogy 40 percet gubbasztotam a sötétben mert amint meglátta hogy nem vagyok ott elkezdett sirni.

Az vált be hogy amikor kijöttem a szobájából persze sirt, akkor visszamentem megsimiztem mondtam hogy jó éjszakát és kijöttem.Ezt az első nap 4szer egymás után meg kellett ismételnem amig el nem aludt.

Második nap már csak 2szer kellett visszamennem.

Harmadik nap már egyszer sem.

És azóta szuper jó, megszokta az új rendszert, és jókat alszik:)Sőt van hogy mikor este kijövök tőle hallom hogy ő még elmaszekol az ágyában de nem sir utánam:)

2010. ápr. 23. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!