Hogy vélekedik most a tudomány? Psychologia és a szülők részéről?
Ha a 3 éves óvodaérett gyermek puszi után bemegy az első nap az oviba és már másnap ott is alszik sírás nélkül, simán eltelik a nap- csinálja amit az "öreg" ovisok csinálnak, majd lesi uzsonna után megyek-e érte, megölel és indulunk haza.
Ez mennyire normális? Vagy inkább az ha ragaszkodóbb, 3-4 nap múlva kezd el játszani a csoporttársaival és azért van egy kis sírás ha kimegyek a teremből?
A tudomanyrol fogalmam sincs.
A szülő meg ismeri a gyereket és tudja, hogy ez normális vagy sem az ő szemelyisegevel
Az én lányom is ezt csinálta kb két hétig.
Aztán közölte, hogy ő most már járt oviba, nem megy többet, mert már minden játékkal játszott :D
Nálunk itt kezdődött a sírós beszoktatós korszak, kb három hétig, azóta imádja az ovit. Most a középsőt már probléma nélkül kezdtük, várta.
Nálunk is ilyen volt az eleje ahogy a kérdező leírta. Nagyon várta már a lányom az ovit és akart menni, minden jól is ment, nem sírt.
Kb két hét után kezdődtek a reggeli sírások, h ő nem akar menni stb. Gondolom ekkor döbbent rá h minden nap muszáj menni. Ez is rendeződött kb 2 hét után szerencsére, onnantól nem volt semmi gond.
A hivatalos álláspontot nem ismerem. Mi most kezdtük az ovit. Saját közvéleménykutatásom alapján, a gyerekek 50%-sírt az első 2 napon, 50%-a pedig nem. A második csoportba estünk és minden egyéb jel, arra mutat, hogy a gyerekem jól érzi magát.
Én egy nagyon önelemző, hibakereső típus vagyok, de nem vagyok hajlandó olyanokon agonizálni, hogy azért sz@r a gyereknek, mert jókedve van.
6-os vagyok. Nem tudom mit értessz pontosan a szülői részen.
Igen, jól esett volna, ha egy kicsit bújik hozzám, mint itthon. De ha az ő oldalát nézem, jobb így, hogy nem azt érzi cserben hagyom és egyedül lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!