5 évesen csak pelenkába kakil, másnál is volt ilyen?
Figyelt kérdés
Kisfiam lassan 5 éves , de kakilni csak pelenkába hajlandó. A szobatisztaság normál módon alakult nála, tehát jelezni mindig pontosan előre jelezte ha jött az inger, azonban sokáig csak pelenkába volt hajlandó végezni kis- és nagydolgát is. Pisilni egy ideje wc-be pisil, de kakához mindig pelust kér. Próbáltam rengeteget beszélgetni vele erről, próbáltam szépen és kevésbé szépen de semmi nem használ. Ha nem adok rá pelust, képes napokig visszatartani, így az sem megoldás. Rengeteg pszichológus írt már erről, akik szerint beszélni sem kell a dologról, majd magától kialakul, mert szerintük "egyik gyerek se érettségizett le pelenkában". De van valakinek konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban?
2016. aug. 29. 11:13
1/8 anonim válasza:
mondjuk ha jelzés után pelenkába pisilt-kakilt, akkor nem normál módon alakult a szobatisztaság nálatok, hiszen az pont arról szól, hogy már nem a pelusba intézi.
enyém 3 éves koráig kakil pelusba, kitaláltunk egy mesét, delfines wc deszka volt és meséltük neki, hogy édes kis delfinek laknak a vezeték alatt egy tóban, akik kakit esznek és már nagyon éhesek. tudom, elég birr és gusztustalan mese, de ráült a wc-re és azóta is ott intézni a dolgát.
2016. aug. 29. 11:26
2/8 anonim válasza:
Egyébként ez egy nagy baromság, hogy egyik gyerek sem érettségizett le pelenkában. Ebbe kapaszkodnak a szülők, holott vannak olyan tizenévesnek akiknek problémái vannak a szobatisztasággal. Én a helyedben elvinném pszichológushoz a gyereket, nem csak olvasgatnék róla!
2016. aug. 29. 11:47
3/8 anonim válasza:
Nem volt ilyen, mert a mi családunkban senki nem visszamaradott.
2016. aug. 29. 14:01
4/8 anonim válasza:
2-es válaszoló vagyok: Miért lettem lepontozva? Mert azt írtam, hogy jobb ha elmennek pszichológushoz?
2016. aug. 29. 14:02
5/8 anonim válasza:
Konkrét tapasztalatom nincs, mert az enyém "csak" 3,5 éves koráig csinálta ezt, ami biztos, hogy jönni fog mindjárt pár válaszoló, akik azt fogják javasolni, hogy ne adj rá pelenkát, és akkor majd kénytelen lesz a vécébe, de azok még biztos nem küszködtek a székletét napokig visszatartó és emiatt szenvedő gyerekkel.
Viszont azt gondolom, hogy ez tényleg nem normális. Nem szorong valamitől nagyon? Nem szeretnék most találgatni, rengeteg minden szóba jöhet. A helyedben biztos, hogy pszichológushoz vinném, lehetőleg valaki normálishoz, aki a "senki nem érettségizik pelenkában" megállapításnál kicsit talán többre képes. Valószínűleg valóban nem direktben kell róla beszélni, hanem a kiváltó okot megtalálni és azt kezelni.
2016. aug. 29. 14:12
6/8 anonim válasza:
Egyre többször hallom ezt a problémát. A maricázós, vagy szinezős jutalmazó módszer általában beválik. A lényege, hogy a wc-be végzett nagydolog után színezhet, vagy matricát kap. Ha 10 összegyűlik, kaphat valami ajándékot, pl. Kindertojást, apró játékot.
2016. aug. 29. 14:30
7/8 anonim válasza:
A lepontozónak várom építő jellegű ötletét! 😀😀
2016. aug. 29. 14:37
8/8 anonim válasza:
Tessék! Nyomhatsz mégegy nullát! Gyerünk!! Nagyon rosszul fogok ám aludni, teljesen magamba roskadok! 😃😃😃
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!