Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mekkora idokoz az...

Szerintetek mekkora idokoz az idealis ket testverke kozott?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
amennyit a babák akarnak:) mi rajtunk nem múlik a testvérke jövetele- RAJTA igen:)
2010. ápr. 20. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Sztem attol is fugg, h lanyok e vagy fiuk. Nalunk 2-3 ev van a gyerekek kozt (4en vagyunk), es sztem ez jo, mert a 22 eves batyam es meg talal kozos programot a 14 eves ocsemmel. :)

19/l

2010. ápr. 20. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:

egyszer láttam egy műsort, ahol erről vitáztak. A végeredmény annyi lett, hogy nincs ideális korkülönbség. Mindennek van előnye, hátránya.

Én a kis különbség mellett vagyok, nálunk 21 hó van a két fiam közt. Szerintem minél kisebb, annál jobban ellesznek együtt, annál szorosabb lesz a kapcsolatuk.

2010. ápr. 20. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Állítólag a minél kisebb a jó mert akkor jól összenőnek a gyerekek. Hát mi is így terveztük, de a második csaknem akart jönni (illetve az első babát szoptattam egy évig azidő alatt nem is mensiztem és onnantól még jópár hónap volt mire sikerült a kistesó) .

Így 2 év és 3 hó van köztük.

Hát ez így most nagyon nem jó. A nagyobbam már annyira van értelmes, hogy látja hogy már nem csak ő van egyedül és apa és anya mást is szeretget (bármennyire is igyekszünk nem direkt előtte kényeztetni a kisebbet) de annyira meg még nem nagy hogy örüljön neki, önzetlenséget tanuljon, vagy segítsen az ellátásában.

Mondjuk nekem a nagyobb fiú a kisebb lány.

Szóval mostani helyzetemben inkább várnék (vártam volna) még vagy 1 évet legalább.

Nálunk mindennaposak a hisztik és a visszafejlődés is (újra kanalazni kell neki, meg a szobatisztaságban is léptünk egyet hátrafelé...)

2010. ápr. 20. 13:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Az utolsonak koszonom az oszinteseget es kitartast kivanok!
2010. ápr. 20. 14:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok:) Köszi :) Mondjuk lehet hogy ha valakinek van vmiféle segítsége (nagyszülők, tesók stb.) akkor ez sem olyan vészes mert a nagyot sokan szeretik még rajtam kívül is. De így nekünk ez most húzós időszak. De nem akarok panaszkodni, hiszen én vállaltam, csakhát előbbre terveztük.
2010. ápr. 20. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nálunk szintén két év 3 hónap van a gyerekek között. AZ első fiú, a második lány. Mi így is terveztük, és nekem nagyon bejött ez a korkülönbség. Nálunk nem volt semmiben visszafejlődés, szerencsére. A kicsi sokkal hamarabb tanult meg dolgokat, mint anno a nagy. Nekem sincs segítségem, külföldön lakunk, nagyszülőktől távol, de nem panaszkodom. A gyerekek kb másfél év óta nagyon szépen eljátszanak együtt, nincsenek állandóan veszekedések. Most hogy lassan már a kicsi is négy éves, nagyon sok mindent lehet velük csinálni. Már egy éve járunk velük túrázgatni is, szépen, mindeki jön a saját lábán. Mondjuk nálunk soha nem volt féltékenykedés. A nagy nagyon imádta a kistesót, mikor megszületett. Állandóan puszilgatta, simogatta. Úgyhogy én nagyon tudom ajánlani ezt a korkülönbséget, bár úgy látszik ez a gyerekektől is függ. Ki hogy viszonyul a tesóhoz.

2010. ápr. 20. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:

2 év.

Lányom 22 hós, kislányom 6 hetes, jövő őszre tervezzük a harmadikat is.

2010. ápr. 20. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!