Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan gyermek nevelésével...

Van olyan gyermek nevelésével kapcsolatos könyv, szerző, akit szívesen ajánlanál? Gyakorlati tanácsokkal is ellátott, amelyek beváltak és a te elveiddel egyezőek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 15:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A Suttogótól engem már 8 éve is mindenki intett. Ennek ellenére elolvastam, vannak azért használható ötletei, de a napirend 1 napos babánál azért durva. Nem hinném, hogy bárki meg tudja csinálni, arról nem beszélve, hogy a napirendet a baba alakítja ki, nyilván akkor eteted, ha éhes, akkor fekteted le, ha álmos, ezt nem te fogod eldönteni, hanem a gyerek. A fürdetés, séta függhet esetleg a szülőn. Az anyatejes babákról a világon semmit nem tud, altatásra megy egyetlen módszert ismer, és az nem jön be minden gyereknél.

A Szuperdada meg egy tévéshow, a valósághoz a világon semmi köze, pláne, hogy nincs is saját gyereke.

Vekerdyt én is szerettem, bár szerintem az iskolával kapcsolatban nagyon a Waldorf reklámarca lett, én nem értek azzal egyet, hogy gyakorlatilag arra biztatja a szülőket, hogy az iskolában teljesen hagyja magára a gyerekeket. Ez így jó volt 20 éve (már neki is felnőtt gyerekei vannak), de szerintem ma már sajnos nem tartható.

Én is nagyon szeretném, hogy a gyerek tanuljon önállóan, de ha nem nézem meg, hogy kész van-e a leckéje, már rég megbukott volna, mert sajnos a napközben nem csinálják meg, másnap meg kapják érte az egyest. Bár Vekerdy szerint ez is a gyerek magánügye, és a bukás jellemépítő, azért én ezzel erősen harcba szállnék. Szerintem egy évismétlés egy életre a padlóra küldi akármelyik gyereket.

A beszélj úgy valóban nagyon jó.

2016. aug. 15. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!