Kinél mikor jött el az az idő, mikor a gyerek már nem kiságyban aludt, hanem külön saját ágyban?
A baba rácsos kiságyat kicsivel 2 éves koráig használta a kisfiam.
Nagyjából a szobatisztaságának kialakulása környékén (kb. 2,5 éves korára) kapott leesésgátlós kiságyat (160*70 cm)- kisiskolás korában tervezem kb a normál, felnőtt méretű ágyat, most ovis, szépen elvan benne, a leesésgátlót kb. fél év múlva levettük (ő kérte, hogy szedjük le, mert már nagy fiú :)
Fú...hát nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Nem gondoltam, hogy ilyen sokan fogtok írni :) Úgy látom elég széles a paletta. Egyébként azért kérdeztem, mert az én kisfiam most 16 hónapos. Nemrég költöztünk új lakásba, és egész hamar megszokta szerencsére, nem volt ezzel gond, sőt, volt pár jó éjszakánk is, mert végigaludta egy az egyben és csak reggel kelt fel, viszont már most egy ideje éjszaka felébred és csak akkor alszik vissza, ha közöttünk van. Mivel volt már úgy, hogy nem "kellettünk" neki, ezért vagy szepa van nála, vagy a fogára gondolok még, mert most egyszerre jött neki 6...
Arra gondoltam, lehet, hogy segítene neki, ha saját ágya lenne. Könnyebben aludna ott, illetve este ha felkel, könnyebben tudnám megnyugtatni, mert akkor nem kéne onnan kivenni sem, max mellé feküdni, míg meg nem nyugszik, hátha elég lenne neki az is. Így jelenleg ezt nem tudom megoldani ugye :) Csak én is attól félek, hogy éjszaka kiesik az ágyból :) mert annyira forgolódik :) Szerintetek segítene neki, ha saját ágya lenne? Vagy maradjak a rácsos kiságynál? Megmondom őszintén, minket nem zavar ha velünk alszik...egyszer úgyis leszokik róla. Volt már sokszor, hogy elaludt magától a kiságyában, de volt máshogy is...ebből nem csinálok problémát :) Csak azért nyilván kényelmesebb lenne mindenkinek, ha nem kéne éjszakánként áttenni magunkhoz. A nappali alvása is rossz mostanában...nagyon sír, úgy ébred, riad inkább és nehezen alszik vissza. Tegnap például nem is tudott már visszaaludni. Azért gondolom, hogy a foga, mert folyamatosan a szájába nyúlkált és sírt is, mikor odanyúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!