Több éve elváltunk feleségemmel, van egy közöss 11 éves fiunk. Gyerektartás + beiskolázás?
45000 forint gyerektartást fizetek, ezen kívül ha kér valamire adok. Ezzel nincs is gondom, de beiskolázásra 120ezer forintott kért. De amikor a gyereknek a ruháit én veszem, a tanszereket is.
C&A ban vettem 4 farmert, 4inget, 4pólót hosszút rövidet, boxereket, zoknit ott hagytam 60ezret. Kapott még egy Nike cipőt 13ezer ft ért, és egy nike táskát is.
Ezeken kívül füzeteket, tolltartót ceruzákat is én veszem majd meg.
Ez nem elég neki, még több pénzt szeretne. Nem tudom mit csináljak, azért nekem is élnem kell. Ennyi elég? Vagy adjak még pénzt neki
Ehhh.
Ket gyerekre kapok 45000ft ot.
Es ennyi.egy ceruzat nem vesz nekik az apjuk.
Most kertem,hogy tud e segiteni.a masodik is mar sulis lesz es azert ket gyereknek mindent megvenni necces.de kikerte maganak,pedig normalisan kertem es nem is tobbet mint a taska amit kinezett a gyerek (13000) ft.
Persze azert ha nem olyan ruhat veszek akkor meg lecsesz,hogy hova koltom a penzt.biztos magamra...hat szerintem igy is eleg sokat gurizek meg pluszban,hogy mindenuk meglegyen.igaz nem nike,puma,adidas de hat egyedul vagyok.
Az exednek uzenem,hogy tesze ossze a ket kezet,hogy ilyen apja van a gyerekenek.
Nem adnék többet. Ma intéztem elsőbe menő csemetém cuccát. 60000 körül jött ki, pedig neki minden kellett, és csak a táska 14000 volt. Ebbe belefért 2-2 póló, hosszú felső, nadrág is, meg tornacipő.
Amúgy 3 gyerekre kapok 50000-t, plusz a nagyobb kiadások fele.
Dehogy adj! Ez is bőven elég! Az én volt férjem 2 gyerek után fizet összesen havi 10ezret - ráadásul nyáron nem fizet, arra való hivatkozással, hogy nyaralni viszi őket és az bőven több!
Bezzeg a párom volt neje ugyanez, mint a tiéd - annak a nőnek semmi nem elég.
Ha nem tetszik neki, pereljen be - nincs az a bíró, aki ennél többet megítél.
Viszont egy jó tanács: ha ilyen ez a nő, akkor MINDEN kiadásról tedd el a számlákat. Legyen nyoma, hogy fizeted a gyerektartást (bankszámlakivonat vagy a csekk feladóvevénye), és amit a gyereknek veszel, arról meg számlák. Ne úgy legyen, de lehet, hogy egyszer szükséged lesz rá.
Azt nem kérdezted, hogy egyébként mire kell a pénz? És ne csak mondja, hanem számlákkal is igazolja.
Tényleg így van, hogy a gyerektartás, amit fizetsz, több mint tisztességes, és ha még ezen felül is költesz a gyerekre, az is csak dicséretes, de már nem jár.
Innentől nyugodtan követelőzhet, nem kell adnod neki egy fillért sem.
De ha meg akarod szívatni, nyugodtan kérj számlákat, amivel igazolni tudja, hogy tényleg költött ennyit a gyerekre.
Tudom, roha.dt, sóher disznó szülő vagyok, de most vettem meg mindent a két gyereknek, ami kell: füzetek, írószerek, vonalzó, körző, még tartalék is lett vásárolva, így fizettem kemény 14 ezer forintot. Szerencsére kapok a cégtől iskolakezdési támogatást, ami a két csemetére 34 ezer jó magyar forint (Böske kártyán), és még mindig maradt belőle bőven, úgyhogy ha hazajönnek a táborból, elmegyünk vásárolni, és olyan tolltartót választanak, amilyet akarnak. Iskolatáskát idén nem veszek, azért kapták a drága márkásat, hogy több évet is kibírjon.
A maradékból meg tudom venni még mindig a tornacipőket, egy pár ruhát, és akkor a nyakára is léptem.
De hangsúlyozom, hogy ez az iskolakezdési támogatásból is kihozható, ha az ember nem ragaszkodik ahhoz, hogy csak 32 ezer forintos cipő jó a tesiórára, és csak 370 forintos mesefigurás füzetben lehet leckét írni.
Komolyan mondom, ha amúgy is mindent megvettél a gyereknek, elképzelésem sincs, mire menne el 120 ezer forint még ebben a hónapban, ha konkrétan a beiskolázásra költi. Ne legyél balek!
Mihez tartás végett nálunk az egy hetes iskolai tábor a Balaton parton 35 ezer, plusz költőpénz. Ha ezt is előre befizeti, akkor is kicsit túlzás a 120 ezer...
Szerintem nagyon rendesen bevásároltál, úgyhogy nem lehet panasza. Ha új íróasztalt+széket akarna venni, az sem kerülne még 120 ezerbe, szal ne adj neki. Mellesleg elmondta, h pontosan mire kell?
A fiam még nem iskolás, de ha bármi extra kiadás van (pl mikor lecseréltük a bababútorokat "nagyfiúsra") mindent megmutattam az apjának, mármint úgy értem küldtem az ikeás linkeket, h na ilyenre gondoltam, szerinte jó-e, ennyibe kerül, és együtt is mentünk el megvenni (felesbe fizettük). Szerintem ez így korrekt.
Ez eszméletlen sok. Igazolja számlával.
Mi úgy csináljuk a férjemmel, hogy megvesszük a gyereknek a cuccot, utána odaadjuk a volt nejének a számlát, hogy ennek a felét kell állnia. Így egyeztünk meg. Ha meg tankönyveket is kéne fizetni, annak is a felét állná. És így nincs félreértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!