Milyen szemüvegkeret a legjobb egy 6 éves kislánynak?
Korbácsszáras legyen, vagy ebben a korban már nem fontos?
Mik a tapasztalatok?
Ha tudtok, küldjetek tippet hol találok megfelelő keretet. Köszi.
Ennyi idősen már fölösleges.
Az első hozzászólóval vagyok. Közösen válasszatok egy keretet. Ő fogja viselni, eleinte amúgy is szokatlan lesz neki, ne viseljen olyat ami neki nem tetszik.
Most lett szemüveges a kislányom, hétéves. Vision expressben egy óra alatt elkészült a szemüvege, ami fontos volt, hogy ne két hétig tartson, mert szeptemberre meg kell szoknia.
A szárak olyanok, hogy a vége hajlítható, tehát ha rendesen van beállítva, és a szemüveg mérete a gyereknek pont megfelelő, akkor akármit csinálhat benne, nem fog leesni (lányom múltkor fejjel lefelé hintázot és meg se moccant a szemüveg). Ezt ki kell próbálni, arca elé teszi a tenyerét, előrehajol és megrázza a fejét, ha helyén marad a szemüveg, akkor jó.
Fontos, hogy ne csússzon le az orrára, ne nézzen ki belőle se alul, se fölül, mert azt annyit jelent, hogy vagy túl nagy a keret (széles), vagy rosszul van beállítva (meglazultak a csavarok, rugók) - utóbbi esetben az optikus egy pillanat alatt javítja.
Nekem fontos volt még, hogy a kis arcát ne uralja teljesen egy vastag, nagy, rikító keret, hanem szépen belesimuljon. És a színe se legyen nagypapás.
Meg fogsz lepődni, a legtöbb gyerek-szemüvegkeret fekete... Borzalmasan néznek ki.
Ja meg fontos persze, hogy ne százezer forint legye, hiszem a gyerek fél-egy év alatt sztem le fogja amortizálni nullára. Kicsi még, nem tud bánni a szemüveggel, otthagyja pl az ágyon, de az iskolában is biztos leesik majd néha innen-onnan.
Az én 3.5 évesemnek is normál van.A kisfiam 6 évesen kapta,fel se merült.Vannak kis szilikon pántok is(a fül mögé fekszik fel),így tényleg simán jó a normál.A lánykámnak ilyen van: [link]
A fiamnak egyszerű,fém,fiús(polarizált előtét nélkül): [link]
Szerintem jövőre a lányomét is ilyen fémre cseréljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!