Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen szemüvegkeret a legjobb...

Milyen szemüvegkeret a legjobb egy 6 éves kislánynak?

Figyelt kérdés

Korbácsszáras legyen, vagy ebben a korban már nem fontos?

Mik a tapasztalatok?

Ha tudtok, küldjetek tippet hol találok megfelelő keretet. Köszi.

2016. aug. 8. 23:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kell olyan.. egyébként meg fogod magad és a lányod és bementek az optikába közösen választani... neki kell,hogy tetsszen és kényelmes legyen ,mert ő fogja visleni
2016. aug. 8. 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen már fölösleges.

Az első hozzászólóval vagyok. Közösen válasszatok egy keretet. Ő fogja viselni, eleinte amúgy is szokatlan lesz neki, ne viseljen olyat ami neki nem tetszik.

2016. aug. 8. 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Lányom 3 éves kora óta hord szemüveget. Minden alkalommal bemegyünk együtt egy optikába, és kiválasztja, melyik keret tetszik neki. 4 év alatt egyetlenegyszer érte baleset a szemüveget, mikor a testvére levette róla.
2016. aug. 9. 07:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Most lett szemüveges a kislányom, hétéves. Vision expressben egy óra alatt elkészült a szemüvege, ami fontos volt, hogy ne két hétig tartson, mert szeptemberre meg kell szoknia.

A szárak olyanok, hogy a vége hajlítható, tehát ha rendesen van beállítva, és a szemüveg mérete a gyereknek pont megfelelő, akkor akármit csinálhat benne, nem fog leesni (lányom múltkor fejjel lefelé hintázot és meg se moccant a szemüveg). Ezt ki kell próbálni, arca elé teszi a tenyerét, előrehajol és megrázza a fejét, ha helyén marad a szemüveg, akkor jó.

Fontos, hogy ne csússzon le az orrára, ne nézzen ki belőle se alul, se fölül, mert azt annyit jelent, hogy vagy túl nagy a keret (széles), vagy rosszul van beállítva (meglazultak a csavarok, rugók) - utóbbi esetben az optikus egy pillanat alatt javítja.

Nekem fontos volt még, hogy a kis arcát ne uralja teljesen egy vastag, nagy, rikító keret, hanem szépen belesimuljon. És a színe se legyen nagypapás.

Meg fogsz lepődni, a legtöbb gyerek-szemüvegkeret fekete... Borzalmasan néznek ki.

Ja meg fontos persze, hogy ne százezer forint legye, hiszem a gyerek fél-egy év alatt sztem le fogja amortizálni nullára. Kicsi még, nem tud bánni a szemüveggel, otthagyja pl az ágyon, de az iskolában is biztos leesik majd néha innen-onnan.

2016. aug. 9. 07:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én 3.5 évesemnek is normál van.A kisfiam 6 évesen kapta,fel se merült.Vannak kis szilikon pántok is(a fül mögé fekszik fel),így tényleg simán jó a normál.A lánykámnak ilyen van: [link]

A fiamnak egyszerű,fém,fiús(polarizált előtét nélkül): [link]

Szerintem jövőre a lányomét is ilyen fémre cseréljük.

2016. aug. 9. 08:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Az 5. vagyok:nálunk is a gyerekek választották ki,hiszen Ők hordják,Nekik kell szeretni.A fiam 2 éve hordja,a lányom 8 hónapja,még egyik szemüveget se érte "baleset".Fél évente járunk vissza a magándokihoz(3 het voltunk),szerencsére még jók ezek a szemüvegek,egyikőjüknek se kellett cserélni.A lencsék brutál árban vannak.
2016. aug. 9. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, és webáruházban rendelted vagy ti ott laktok? Látom, hogy van egy csomó szemüveg webshop, de nem értem, hogy lehet próbálás nélkül szemüveget venni. Lehet, van ennek is egy menete, hogy mit kell megmérni vagy mitudomén, nekem még nincs rutinom.
2016. aug. 9. 08:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Az 5. és 6. vagyok.Nem,dehogy is webshopban vettük.Én az Optokid-hez hordom a gyerekeket.( [link] ),ott vettem Nekik.Megvizsgálják,kiválaszthatod a keretet,és pár nap,amíg elkészül bele a lencse.
2016. aug. 9. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!