Hogy oldjam meg ezt a konfliktushelyzetet a párommal? (3 éves kislány elhelyezése 2 napra)
Ha a nagyik ráérnek és vállalják, akkor vidd oda.
Párodnak meg mondd, hogy nem akartad ezzel terhelni a ő nagymamáját.
De mért kéne hazudni a párodnak? Ha ennyire agyalágyultnak gondolod az anyját akkor nyilván ezt ő is érzi.
Egyszerűen mondd azt hogy szerinted a másik nagyszülőknél jobb helyen lenne a gyerek és kész. Ha meg a párod ragaszkodik a dologhoz, akkor nyugodtan hozd fel neki is ezeket az eseteket amiket itt leírtál nekünk is. Tudod: csak őszintén.
De még sose bíztátok rá a kislányt és soha nem is fogjátok?
Egyáltalán a gyerek kivel milyen kapcsolatban van? Volt már valakivel külön tőletek a családban? Mert egy 3 évest nem bíznék olyanra 2 napig, akivel még egy órát sem töltött kettesben.
Fiam 3,5 éves, csak és kizárólag anyósoméknak adom így. De velük fokozatosan lett "összeszoktatva", így nem gond. Most már 1 hete náluk van a bölcsi szünet miatt, és nagyon jól érzi magát, én meg tudom, hogy ők teljesen elkényeztetik, de a szabályok ugyanúgy élnek, mint itthon (és ők 52 és 55 évesek).
(és ők 120 km-re laknak)
SZóval a gyereked kivel érezné jól magát, és ki tudja 100%-ig ellátni? Pl ha baleset történik vele, ki tud higgadtan azonnal maximálisan jól reagálni? Mert egy 3 évest nem csak felügyelni kell mint pl egy 8-10 évest.
Inkább ilyen okokat sorolj fel a férjednek.
2-es vagyok: azt még kifelejtettem amit az utolsó is írt hogy nyilván arra kell bízni a gyereket akikkel a gyerek jobban kijön, aki többször szokott vigyázni rá ezért a gyerek jobban elfogadna 2 napra.
Ha anyósod sose vigyázott még rá (leírásodból gondolom nem), akkor rá nem bíznám, hiszen nem ismeri úgy a gyereket és a gyerek se őt. Ez döntő érv lehet a pároddal szemben, feltéve ha a másik nagyszülőket jobban ismeri.
Szövegértés emberek! A férj nagymamájáról van szó, nem az anyukájáról. A nagyszülõk meg szóba jöhetnek, csak messzebb laknak.
Én biztosan valamelyik nagyszülőhöz vinném inkább, férjemnek meg nyíltan megmondanám, hogy nem tudnám nyugodt szívvel a dédinél hagyni. Részletezni nem kell, ha nagyon muszáj, inkább a nagyszülők pozitívumait emeld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!