Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most olvastam hogy ha a...

Most olvastam hogy ha a gyerek bölcsibe megy akkor ott fel kell mutatnom munkáltatói igazolást hogy dolgozom. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem mert szeptemberben kezd járni a lányom bölcsibe,akkor lesz két és fél éves.Én pedig fodrász vagyok,elvileg válallkozó leszek-de azt sem tudom h ha egyéni vállakozó leszek akkor amellett már nem fogom kapni a gyest ugye?Vagy hogy van ez?

És a másik h fogalmam sincs hol fogok dolgozni.nincs hely ott ahol dolgoztam anno,és a fodrászatokban úgy van h pl most bemegyek-van hely?Van hely,akkor már kezdhetek is.Vagyis csak akkor gondoltam elkezdeni egyáltalán keresni is a munkát,mikor beszoktattam a lányom a bölcsibe,és utána ráértem volna járni a fodrászatokat,szalonokat h hol van üres hely fodrász számára...szóval nem fogok tudni mutatni munkáltatói igazolást akkor amikor elkezd járni a bölcsibe....

Akkor hogy is van ez????

2010. ápr. 17. 22:46
 1/6 A kérdező kommentje:
ÉS még annyit h előtte nekem nem volt munkahelyem.(bejelentett)Alkalmi munkavállalói kiskönnyvvel dolgoztam,így én csak gyest és családit kaptam végig,és eztán is.Nem tudom ez befolyásol e valamit.
2010. ápr. 17. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Akkor kérsz egy ilyen igazolást egy ismerődödtől, hogy xy időtől alkalmazna téged. (utána ha már felvették a gyereket, senkit se fog érdekelni, hogy alkalmazott-e, vagy magánvállalkozó vagy-e, vagy akármi) :)
2010. ápr. 17. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg kérik a munkáltatói igazolást. Viszont sok helyen úgy is lehet, hogy írtok egy papírt, hogy munkát keresel és úgy is felvehetik de akkor 3 hónapon belül fel kell tudnod mutatni valami munkahelyet. Ha mégsem találsz ez idő alatt helyet, akkor kiteszik a gyerkőcöt a bölcsiből. Nekem legalábbis pénteken egy bölcsiben nyílt napon ezt mondták.
2010. ápr. 17. 23:20
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
de bölcsibe is akkor adhatod a lányod ha van mmunkahelyed vagy a GYESről lemondasz. Mert Gyest nem kaphatsz ha nem dolgozol és bölcsibe adod a lányod. Szerintem.
2010. ápr. 18. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát vagy azt csinálod amit valaki írt, hogy ha van ismerősöd akkor leigazolja hogy dolgozol nála és ad egy munkáltatóit, bár ha kiderül a csalás nagyon csúnyán fognak rád nézni.

Vagy őszinte leszel és elmondod az igazat, hogy állást keresel, de szeretnéd hogy addigra a kicsi megszokja a bölcsit. Szerintem ha megengedik akkor is csak fél napra fogják de az is jó lesz. Egy előnye lenne így csak , hogy lenne időd beszoktatni nyugodtan a kicsit.

Próbálj velük egyeztetni, lehet megoldható a dolog.

Bár lehet csak úgy ahogy valaki írta, hogy három hónapig és ha addig nem lesz semmi akkor kiteszik a kicsit, nemtudom. Csak ez meg megint olyan abszurd, mert szerencsétlen gyerek mit tehet róla hogy az anyukája nem talált állást pont három hónap alatt. Úgyhogy lehet ha rendesek, várnak több hónapot is, de addig lehet csak fél napig marad, vagy kevesebb ideig.

De szerintem azért ha beveszik egyszer így is, akkor nem rakják ki csak úgy. Ha rendesek és a gyerek érdekeit nézik.

Kívánom neked, hogy találj minél előbb állást és megoldódjon ez a dolog!!! Kitartás!!!

2010. ápr. 18. 19:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A GYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig. Mindegy, hogy dolgozol vagy nem , bölcsis vagy nem. A bölcsi fogja kérni a gyesről az igazolást ( az érdekli őket, hogy ne gyeden legyél, hamég nincs kétéves a gyerek, hanem gyesen. Ha gyeden vagy nem veszik be. A munkáltatóiigazolásra van 3 hónap türelmi idő, de a bölcsi válodatja. Mi szeptembereben kezdtünkés most kértek igazolást.
2010. ápr. 18. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!