Szobatisztaság. Hagyjam rá a szüleimre, vagy szóljak bele?
Tényleg profi nagyszülők, a gyerek imádja őket, 99%-ban egyezik is a nézetünk a gyereknevelésről, így konfliktus sincs.
Most egy hétig náluk nyaral (27 hónapos, tehát 2 múlt).
Anyukám kitalálta, hogy megpróbálkoznak a szobatisztasággal és az udvaron nem lesz rajta pelenka.
Skype-on beszéltünk, pont bepisilt az udvaron. Nem láttam, hogy nagyon meghatotta volna, örömmel ugrált a létrehozott tócsában, ennyi.
Szerintem akkor kellene elkezdeni, ha az ingert már szóban ki tudja fejezni. Másrészt nem látom, hogy bármilyen problémát okozna a gyereknek a "baleset", szinte észre sem veszi - inkább a szüleimnek macerás, mert vihetik be fürdetni.
Hagyjam rájuk, mondván pár napig belefér, ha nem viseli meg, vagy tegyem szóvá?
Mi vettünk bilit, elmondtuk, hogy mire való, de csak a plüsseit pisilteti rajta, vagy ruhában ül rá. Szóban még nem tudja jelezni az ingert. Vagy ha jelez valamit, az inkább kitaláció (pl, mondja, hogy kakik, aztán sehol semmi fél napig)
Szerintem ez teljesen rendben van. Nincs rajta pelus, a nyár erre tökéletes. Ha megérik, akkor egyszer cask úgyis ráül a bilire, erőltetni nem erőltetik, ha jól értem. Nálunk is így van, ha bepisil, hát bepisil. Legalább szellőzik a feneke. De ő már szól, vagy cask gyorsan rácsüccsen a bilire.
A lényeg, hogy hagyni kell meztelenkedni, erőltetni semmit sem szabad, és nem leszídni, ha becsurran. Szerintem jól csinálják a nagyszülők :)
Eddig csak annyiba szóltam bele, hogy ne egy szál body legyen rajta, hanem inkább bugyi és póló. Ha bekakilna, azt elég kellemetlen áthúzni a fején. De ezzel egyetértettek.
Akkor nem feszegetem a témát, hagyom, hogy csinálják, ahogy jónak látják. (Bár én is a 3. születésnapom környékén lettem szobatiszta, tény, hogy negatív emlékem sincs róla, csak elmesélésből tudom.)
Ne haragudjatok, de az utolsó 5-6 komment hogyan kapcsolódik a kérdésemhez? A lányomat szerencsére nem veri senki, a bepisiléshez is kedves hangon annyit fűzött hozzá anyukám, hogy "Látod, most bepisiltél. Ha szólsz, akkor gyorsan idehozom a bilit és abba is tudsz!"
Bántalmazásról szó sem esett, ha az lenne, akkor fel sem merül a kérdés. Ők se verik, mi se verjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!