Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetek? Már nem bírom...

Mit tehetek? Már nem bírom hallgatni! (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy társasházban élünk, a földszinten van egy 2,5 éves ikerpár. Álló nap bömbölnek, ordítanak, visítoznak. Itt a jó idő, mindenhol tárva az ablak, de egyszerűen nem lehet meglenni a két gyerek "műsorától". Az anyjuk van itthon velük, meg ki mikor. Itt van egy pár lépésre a játszótér, soha senki nem vinné őket. Nem hiszem, hogy ennyi idős gyerekek csak ilyen módon képesek kommunikálni. Mindentől tiltva vannak, múltkor a seprűt találták érdekesnek. Erre az anyja fogta az egyik gyereket, és úgy berángatta a karjánál fogva, hogy a fél cipő is leesett a menetben a gyerekről. Kiabál, meg fenyegetőzik az anyuka, csak néhány verzió: "Letöröm a kezed", "Fejbe verlek".... Továbbá este 10-10:30-kor is még fent vannak a gyerekek, és mi mást csinálnának, mint ordítanak és bőgnek. Lehet ezzel a gyermekjóléti szolgálathoz fordulni vagy valahova? Már utálok itt lakni....
2016. júl. 19. 09:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én elhiszem, hogy nem viszi őket a játszóra...Sajnos nálunk a társasházban is van egy anyuka, pontosan tudom hogy a 2.5 éves gyerekét eddig két alkalommal vitte ki a játszótérre! Indokot is mondott, hogy ennek mi az oka, ami nagyon eszement.

A kérdésre válaszolva: beszéltél már a szülőkkel? Egyáltalán vagytok olyan viszonyban, hogy ezt a problémát megemlítsd? Amúgy 3 éves kortól már óvodakötelesek, szóval lehet hogy szeptembertől közösségben lesznek napközben.

2016. júl. 19. 18:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Én sem gondolom, hogy a kérdezőnek kellene szórakoztatni ezt a két gyereket. Ugyanis van anyjuk, akinek ez a dolga!

Kiáltsd el magad, ha üvölt, hogy fejezze be!

2016. júl. 19. 19:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Tégy bejelentést a védőnőnél vagy a gyámügyön.
2016. júl. 21. 14:51
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Iskolatitkár vagyok, szóval most jobban tapasztalom, mi is folyik a földszinten. A gyermeki léthez való joghoz kapcsolódóan: ez nem igazán van meg nekik, a kis udvarra is alig mennek ki, ha mégis, akkor jön a "nem szabad", "ne menj oda", "tedd le", "ne csimpaszkodj", "ne csináld". Megértem a gyerekek feszültségét, mert így rém ingerszegények a napjaik. De hogy normál hangerejű beszédet nem hallok tőlük, csak a folytonos artikulálatlan bömbölést, visítást, kiabálást...Sajnos a szülők elég "érdekesek". Apuka egyszer konkrétan ölre ment az egyik szomszéd fiával, amiért az éjszaka részegen balhézott, s emiatt felkeltette a családját. Anyukának egyszer a házmester szólt, hogy ugyan ne a virágágyásba dobálják már a csikkeket, vagy legalább takarítsák össze maguk után, ne nézzen ki úgy az a csepp udvar, mint a disznóól. Anyuka erre besértődött, hogy mondják meg akkor neki őszintén, ha nem akarják, hogy itt lakjanak...Ezek után megmondom őszintén, tartok a famíliától, az asszony megenne reggelire.
2016. júl. 21. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!