Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most mit csináljak a kisággyal...

Most mit csináljak a kisággyal? Nem veszélyes igy?

Figyelt kérdés

A kislányom 20 hónapos. A kiságya teljesen le van engedve, mégis tegnap kétszer is belemászott (kivülről befelé) a rácsokon keresztül. Szerencsére kifelé még nem próbálta, akkor nagyobb baj lenne, de szerintem csak idö kérdése. Az apja szerint maradjon a rács. Ti levennétek? (ággyá alakithatós kiságy). Én attol félek, hogy akkor nagyon nehéz lenne lefektetni, kijönne utánam meg ilyesmi. Egyébként egyedül elalszik,de szerintem ha észrevenné hogy szabad a pálya (nincs ami benttartsa), akkor nem igy lenne, lehet hogy nem tudnám ágybaimádkozni. A kiságyát nagyon szereti, ugy láttam biztonságot ad neki, ott vannak a kedvenc játékai is. Ha leveszem a rácsot,lehet hogy nem tetszik neki. Irjatok vélemény, kinél hogy zajott ez?

(ha marad a rács, félek, hogy elöbb-utóbb ugy probál meg kimászni és esetleg kiesik. )

2010. ápr. 15. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! AZ én fiam 16 hónapos, és a múlt héten leszedtük az ágy oldalát. Ő is már egyedül aludt, eleinte én is féltem, hogyan lesz majd. De elég jól alakulnak a dolgok. Nem tudom, hogy jól csinálom-e, de leírom, nálunk hogyan műküdik. Amikor eljön a lefekvés ideje, akkor beteszem az ágyba, megpuszilom, és leülök nem messze az ágyától. Ilyenkor mindig kijön én beteszem. De nem szólok hozzá, nem csinálok semmit, csak visszafektetem. Egy idő után megunja, és alszik. Szinte napról napra kevesebbszer kell visszatennem, remélem pár nap, hét és bent marad az ágyikóban. :) Aztán ha már bent marad, akkor én is kijövök a szobájából.
2010. ápr. 15. 14:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy leirtad. És nem sirt az ágy miatt? Ugy értem, hogy pl. nálunk millio játéka van az ágyban végig a rácsnak támasztva, annak pl a felét ki kell vennem, ha leszedem a rácsot. Vettetek leesésgátlót? Vagy hogy csináljátok?
2010. ápr. 15. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
nem sírt, inkább örült neki, miközben szereltük, alig bírta kivárni, hogy bemehessen. Nálunk semmi játéka nincsen az ágyban, így ez nem okozott problémát. Leesésgátlót vettünk az ikeában. Ezt az ágy széléhez lehet rögzíteni, nekünk ez jobban tetszett, mint a brendonos. A brendonost csak simán be kell tenni a matrac alá, és a gyerkőc saját súlya gátolja a leesést, és ezt nem tartottuk túl biztonságosnak. De jó hogy vettünk, mert néha látom, hogy nekidől. Az ágy elé azért a biztonság kedvéért tettünk pár plédet, párnát, ha mégis kiesne.
2010. ápr. 15. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg vegyél ki egy pár rácsot ( a miénkben volt 3 db ami kivehető volt), akkor szabadon közlekedhet nappal. De alváskor visszateszed és nem tud kijönni. Nálunk ez bevált soha nem próbált a rácsokon átmászni.
2010. ápr. 16. 12:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is most váltottunk e miatt de nekünk azóta macerásabb a lefektetés mert előtte nagyon könnyű volt altatni. De nem hiszek abban, hogy csak emiatt tartsam kiságyban mert nekem így kényelmesebb .Meg szerintem veszélyes így. Mi mikor meglátuk, hogy át tud mászni azzonal vettünk neki gyerekágyat amin van leesés gátló.Örült az új ágynak és attól a pillanatól kezdve nem akart a kiságyban aludni.
2010. ápr. 16. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi nem rég csréltük le az ágyat nagyobbra, mert nem szerette a rácsosat.Bevallom voltak éjszakai járkálások, morgások, de ezt vártam is.

Sokszor átfeküdtem mellé, de az az igazság hogy annyira megszerette hogy nem akart ő máshol feküdni, csak huncutkodott hogy járkálhat.De pár nap után abba maradt.

Nekünk is kimászott a másikból,így nem láttam értelmét hogy maradjon a kiságy.

De így hogy látom hogy ezt hogy megszerette, bánom nem előbb cseréltem le.

2010. ápr. 16. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!