Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egész évben két hét az igazi...

Egész évben két hét az igazi szabim, hogy csináljam hogy ne mosás főzes gyerekprogikkal teljen csak segitség nelkul?

Figyelt kérdés

Sok szabi megy el igy is a gyerekre a többit a munkaltato osztja ki plusz a karacsony a meghitt rokonos unnep keszulodes sutes főzés. Igazábol valodi pihentető szabadság a nyári két hetem lenne most.

De én mindig abbol állok ha a gyermekkel vagyok hogy reggel mosás, gyerekzuhany, reggeliztetes motorozás lent, vagy gyerekprogram, délben evés, baba alszik en hazimunka v net, este gyerektorna meg gyurmázás meg stb vacsi mosogatás stb.

Vagy nagyon ritkán, majdnem egesznapos progi, rokonnál kerti munka (a gyermek imádja)vagy barátnőknél beszelgetes gyermekfoglalkoztatással, gondozással együtt.

Nos. Nekem ez nem jo. Nem pihentet, nem kapcsol ki, nem kreativkodhatok, nem rendezgethetem csak ugy át a butorokat(mert millio dolgot kellene pakolni selejtezni stb uj butort venni regit eladni), nem henyélhetek a fürdőkádban, es már ötletem sincs, nem is tudom milyen az igazi pihenés egyáltalán.

Szeretném ezt az egeszet elkerulni mert most szabira is a gyerek miatt megyek csak, mert kérték szegényke ne legyen végig a bölcsi ügyeleten. Belegondolva természetes ha a gyermek érdeke hogy itthon vagyok vele mint amikor olyankorbis ha beteg meg ugy alapvetően mindig.

Vagy anyaként már ilyen az élet nemhogy ennek örülnék?

2016. júl. 8. 21:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

Tanulj meg a gyerekkel együtt kikapcsolódni! Ha épp semmi kedved nincs gyerekprogramokhoz, akkor csináljatok mást. A gyereket szinte mindenbe bele lehet vonni, akár bútorátrendezésbe is, csak adj neki "feladatot". A házimunkát is hanyagolhatod néhány napig. És anyukaként is lehet csinosan öltözködni, és találkozni más emberekkel. Jó, az éjszakai buli ki van zárva gyerekkel, de egy kávéra délután nyugodtan beülhettek.

Egyébként azt furcsállom, hogy azt mondod, szerinted a gyereknek mindegy, hogy az ügyeletes bölcsiben van vagy otthon veled. Mennyi idős?

2016. júl. 9. 07:48
 12/20 A kérdező kommentje:

De hiszen én találkozom ismerősökkel rokonokkal barátnőkkel.de nem kapcsol ki semmiféle gyerekprogi velük.

Azert irtam hogy mindegy hol a gyermek, mert elnézve itthon, ugyanazt csinálja mint bölcsiben. Játszik, szétszedi a házat, eszik, alszik.a bölcsiben legalább ingerdúsabb a környezet. Most is ugrál az ágyon, kiönti a teát, együtt takaritunk.ez a hétvége is kb.

Nekem meg ez nem élet.

2016. júl. 9. 11:00
 13/20 A kérdező kommentje:
Anyukaként meg csinosan öltözök, szép ks ingek, elegánsan szolid megjelenés, meg stb.csak én nem ez vagyok. A nyári ruhákban meg anya jár.szerintem "öreges"stilus.
2016. júl. 9. 11:02
 14/20 A kérdező kommentje:

Talán ugy könyebb megérteni, nekem olyan Titanic filmszerű, meg Bonnie es Clyde tìpusú életem volt, minden másodperce pörgött.

Most meg natur anyának érzem magam. Nem találom önmagam. Mintha megallt volna az élet.es nem erzem benne magam jol.

2016. júl. 9. 11:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kicsid? Fogadj mellé bébiszittert, ruccanj le a Balatonra, mondjuk Siófokra egy hosszú hétvégére, lazulj, masszíroztass, bulizz, pörögj fel ismét. Ennek te is tudod, nem lesz jó vége, egyszer ki fogsz bukni. Vagy vegyél ki egy szabadnapot, míg a kicsi bölcsiben van, szánd csak magadra. Senkinek nem kell megtudnia hogy te aznap otthon vagy.
2016. júl. 9. 12:05
 16/20 anonim ***** válasza:
73%

3 és 1.5 éves gyerekeim vannak. 1 éve járok újra rendszeresen fodrászhoz (addig családon belül oldottam meg a festést), van rövid műkörmöm, rózsaszín, köves, amilyen az én stílusom. A leggings igenis jó egy csinos hosszabb felsővel és egy csinos szandállal. Testhez simuló térd alatti nadrágokat hordok nyáron akár enyhén kivágott toppal. A hajam vállig érő, de hátul fel van nyírva, mert tetszik. 28 éves vagyok, igaz, mióta gyerekem van én is egyszerűbb lettem, nem dobom ki a melleimet, nem hordok annyi ékszert stb... de úgy érzem hogy most kezdem visszanyerni önmagam.

Rossz a felfogásod, öltözz csinosan ahogy régen, adj magadra, sokkal jobb lesz a közérzeted és máris nem fogod ilyen borúsan látni a világot.

Teljesen megértelek a szabit illetően. Én azt csinálnám, hogy a 2 hétből amit most kiveszel, 2 napot csípj le magadnak, addig még legyen bölcsiben a gyerkőcöd, 2 nap nem a világ neki, neked meg megváltás lehetne. 1 napot szánj a lakásra (takarítás, rendezgetés), 1 napot meg szánj magadra. Tudom nem sok, de a semminél több.

Én igenis vegyél ki néha úgy szabit máskor is év közben, hogy azt az 1 napot csak magad miatt veszed ki. A gyerkőccel meg eltudsz menni 2-3 napra táppénzre is ha megbetegszik.

2016. júl. 9. 14:05
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, valamit mindenképpen probalok változtatni, mert ha ilyen lesz a szabim, mint ez a hétvége, nem fogom kibírni.

Mosás, főzes, mosogatás, takarítás(felmosás porszivozás kb ötször - tizszer mert elcsorta a kekszet agyonmorzsálni az ágy alját us és bilire szoktatás is megy mert ő ugy döntött leveszi a pelust), gyerekkel lightos foglalkozás( ma csak birkoztunk, csikiztünk es megmutattam hogy építsen karámot az állatoknak es hogyan foglalja le magát, mìg főztem, addig folyamatosan adtam neki kis vizet mert ő a szobában főzött)

"Csodás" nap volt, soha jobbat...

2016. júl. 9. 22:58
 18/20 A kérdező kommentje:
25 hónapos azaz mostanság mult két éves
2016. júl. 9. 23:10
 19/20 A kérdező kommentje:
25 hónapos azaz mostanság mult két évesaó
2016. júl. 9. 23:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom, ha közel laksz, én elmegyek veled bulizni, engem sose érdekelt, hogy ki szerint "nem való" egy anyának :D Mondjuk már azt se tudom, milyen bulihelyek vannak a városban, ezer éve nem voltam sehol, de én ebből egy pillanatra se csinálnék lelkiismereti kérdést, eddig sem azért nem mentem, mert szerintem így helyes.

De azért na, azt csak belátod te is, hogy ahogy neked igényed lenne egy kicsit mást csinálni, mint a hétköznapokban, úgy nyilván a gyerekednek is igénye van arra, hogy kipihenje az egész éves bölcsibe járást. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy neki mindegy, hol eszik, alszik, játszik, de nem így van. Akármilyen kevesen is vannak ilyenkor a bölcsiben, akkor is többen, mint otthon. Kevesebb figyelem, több szabály, ebben simán elfárad egy kisgyerek. Kell neki is egy hosszabb pihenő.

Teszem hozzá, amikor az én nagyobbik gyerekem volt bölcsis, egy hónapig kellett megoldani a felügyeletét, mert a zárva tartás alatt kijelölt bölcsibe lehetett volna csak vinni, ahova eleve nem akartam, másrészt a négy hétből amúgy is csak egyet mehetett volna, de három hetet akkor is nekem kellett volna megoldani.

Oviban ugyanez, azzal megfejelve, hogy a nagycsoport végén nem négy, hanem önkormányzati engedéllyel HAT hetet voltak zárva, felújítás miatt. Kijelölt oviba nem akartam vinni, csupa idegen gyerek és óvónő közé, úgyhogy amennyi szabim volt, azt kivettem, a nagyszülők is vettek ki szabit gyerekvigyázásra, és így lehetett kivitelezni a dolgot. Még így is beszóltak az oviban, hogy jó lenne, ha augusztus utolsó két hetében már nem vinném, hogy pihenhessen a suli előtt. Kösz szépen, nincs ember, akinek ennyi szabadsága lenne...

Gyerek mellett nyilván nem arról szól a szabadság teljes egésze, hogy pihenés, láblógatás, szórakozás, de ha van segítség, akkor szerintem minden további nélkül lehet egy-egy ilyen napot is beiktatni. Nálunk pl. sokszor volt olyan, hogy azon a héten, amikor anyukám, vagy apukám unokázott, akkor megbeszéltük, hogy valamelyik nap nem hozzák haza, amikor munkából megjövök, hanem ott alszik, és csak másnap hozzák. Így meló után volt egy szabad délutánom, amikor azt csináltam, amit csak akartam. Persze, nem szabin voltam, de akkor is jó volt, hogy négytől enyém volt a világ :) Amikor meg szabin voltam, és a gyerek is otthon volt, akkor hétvégére próbáltam intézni nagyszülőt, aki egy kicsit őrzi nekem.

2016. júl. 11. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!