Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tengerparton hány éves koráig...

Tengerparton hány éves koráig lehet egy gyerek meztelenül?

Figyelt kérdés
tudom sok hasonló kérdés van már,és már mindenki unja ezt a témát,de azért meg kérdezem hogy szabad e egyáltalán pucéran hagyni a gyereket? 5 éves lányom van,fürdőruhába volt egy darabig a parton de amikor meg látta hogy sok korabeli vagy fiatalabb meztelenül volt,meg kérdezte tőlem hogy ő mért nem lehet úgy? mondtam neki hogy nem helyén való de addig nyafogott míg végül le vettem róla a fürdőruhát,ő persze élvezte hogy szabadon lehet,de nem tudom én határesetnek érzem 5 évesen,ki hogy van ezzel?

2016. júl. 1. 17:00
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
46%
Higiénia miatt sosem engedtem. Otthon a medencében lehet, ha akar, de tengerparton ne a meztelen alsófelével menjen a vízbe :)
2016. júl. 1. 20:11
 22/39 anonim ***** válasza:
59%
Soha nem hagynám sem a fiamnak se a lányomnak hogy meztelenül legyen nyilvánosan, strandon se sehol. A gyerek tanulja meg hogy mi a normális, én sem nudizok a tengerparton a gyerekeim se. Egy valaki írta előttem hogy az állapotosok hogy félnek mindentől wellness, stb. Mehetek e nem lesz e gond (higiénia) a gyereket meg bele pucéran a vízbe homokba :)
2016. júl. 1. 21:15
 23/39 A kérdező kommentje:
17-es válaszoló,kicsit féltem hogy nem e lesz e valami baja,de szerencsére nem lett semmi gond,de amúgy mindig adok a lányomra fürdőruhát ez csak egy kivételes alkalom volt hogy pucéran játszott,többször szerintem nem fogom engedni.
2016. júl. 1. 23:02
 24/39 anonim ***** válasza:
24%
Én egy 1,5 éves gyereket sem hagynék meztelenül ,mert szerintem visszataszító( nincs gyerekem amúgy). Szerintem ha kiskorától a fürdőruhához van hozzászoktatva (vagy csak egy fürdőbugyihoz amíg kicsi) akkor ebből nem lesz "baj". És egy ötévesnek már talán el lehet magyarázni ,hogy miért nem.
2016. júl. 2. 00:51
 25/39 anonim ***** válasza:
20%
Nem engedném fürdőruha nélkül. Plusz a Balaton sajnos tele van hormonokkal...
2016. júl. 2. 00:53
 26/39 anonim ***** válasza:
82%

Itthon lehet meztelenkedni, máshol nem. Amíg kellett, addig pelus, aztán fürdőruci. Egy kislánnyal általában könnyű, az enyém bármit felvesz amin királynő/póni/szivárvány stb van :-)

Bár azt nem hiszem, hogy kevésbé kaphat el betegségeket. A fürdőruha nem véd semmitől szerintem. Már amikor pelusosként homokozik, akkor is tele volt mindig a pelus, pedig akkor volt rajta nadrág is.

2016. júl. 2. 08:29
 27/39 anonim ***** válasza:
62%
5 éves kislány ne legyen meztelenül, viszont egy kis fürdő-bugyi, ami megakadályozza, hogy mindenféle belemenjen a nunijába, maximálisan elég:)
2016. júl. 2. 10:09
 28/39 anonim ***** válasza:
66%
Én kb 1 éves korig tartom elfogadhatónak, de én az 1 évesemet sem hagytam a parton ruha nélkül, ki tudja hogy mi mászik fele a fenekébe, belemegy a homok, kavics, szemét. Nem vagyok para anyuka, nem félek a baciktól, de ez nálunk fix, a gyerek nincs meztelenül az udvaron, parton, homokozóban.
2016. júl. 2. 13:24
 29/39 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem lehet meztelen, ha ő így szeretné így érzi jól magát , miért ne. A nyaralás a kikapcsolódás, a pihenésről szóljon, ne arról, hogy megint másoknak akarunk megfelelni. Itt az anyuka tudja , milyen körülmények , milyen az adott szituáció. Miért ne játszhat a többi meztelen gyermekkel.
2016. júl. 3. 07:28
 30/39 anonim ***** válasza:
31%

A korlátolt prüdériafaktor elég magas szinten áll.

Mi baja lenne a homoktól? Semmi. Nem fog bemenni. Felnőttnek sem megy be.

A fürdőruha története alig olyan 120-150 éves. Nem több. Évezredeken át együtt és mezítelenül fürödtek férfiak és nők, kisfiúk és kislányok. Sem erkölcsük, sem egészségük nem sínylette meg.

2016. júl. 3. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!