7-8 év körüli lányotok mennyire van felvilágosítva?
7 volt februárban. Tud a szexről is, nem csak a mestruációról, és persze a fogantatásról, szülésről is. Pici kora óta időnként előkerül ez a téma, és amit kérdez, arra válaszolok. Van két ismeretterjesztő könyve az emberi testről, nyilván abban is ez a legérdekesebb rész, azok alapján is tesz fel kérdéseket. Legutóbb már konkrétan el kellett mondani, hogy a férfi nem szervével mi történik és hova kell tenni és hogy ez jó érzés, a felnőtt szerelem egyik kifejeződése, mint a szájon csókolás. Korábban csak szerelem, szerelmeskedés, összebújás, szeretkezés szavak hangzottak el. Most újabban az érdekli legjobban, hogy mikor érnek a gyerekek, mikor kezdenek serdülni, mikor eshet egy lány teherbe.
Még a védekezésről asszem nem beszéltünk, biztos az is hamarosan terítéken lesz. Jó így, mert nekem is le kell győznöm fokról fokra a saját szégyellősségemet, viszont cserébe mindketten megússzuk a kiskamasz korban esedékes rettenetes beszélgetést...
Nem éreztem szükségét 7-8 évesen erről beszélni. Jó hogy már nem a pózokat mutatják be nekik...!
Enyém már 11 és jelenleg a menstruációnál tartunk, mert ez köti le, hisz már várjuk, de még nem jött meg. Aki 7 évesen már szexuálisan világosít fel, az mire készíti fel a lányát? 8 évesen férjhez adja?
Nem :), én arra készítem fel, hogy akármit kérdezhet tőlem, mert válaszolni fogok, nem fogom se leoltani se hülyének nézni se lerázni :) Szerinted a te lányod hány baromságot hallott már a barátnőitől és hitte el nekik, mire 11 évesen nagy nehezen kibökted, hogy létezik egy olyan dolog, amit menstruációnak hívnak? Eddig mit válaszoltál, ha kérdezett a tamponról, betétről, testi szerelemről, fogantatásról, születésről (és uram bocsá, halálról)? Mit érzett volna, ha kilencévesen egyszer csak vért lát a fehérneműjén?
Kérdezőnek: azt is kérdezte, persze, hogy fáj-e a szülés. Elmondtam, hogy igen, fáj nagyon, de
1. lehet kérni érzéstelenítést
2. mire odaáig jut egy ember, mire megérik rá, hogy gyereket akar, már nem érdekli a fájdalom, csak a gyerek
3. a hüvely rendkívül rugalmas és a baba feje pici
8-as, ez szomorú...
Vegyél könyveket, nagyon jók vannak. Mindig csak az ő szintjén mondd el a dolgokat, túl sokat nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!