Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ez ne így...

Mit tegyek, hogy ez ne így legyen?

Figyelt kérdés
17 hónapos gyermekem délben cicin elalszik, leteszem, majd alszik úgy egy órát, aztán cicire kéretőzik és még alszik másfél órát az ölemben cicivel. Hiába próbálom meg letenni, felébred és addig sír, amíg újra cicire nem teszem.
2010. ápr. 13. 20:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Remélem itt jelentkezik a Kérdező és jobb belátásra bírjuk a táplálkozással kapcsolatban!

SEGÍTÜNK! Csak írj légyszíves, had legyünk a segítségedre!

2010. ápr. 14. 10:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár kérdésem nem a kapott válaszokra irányult. Kislányom szép, egészséges baba, gyönyörűen fejlődik. Az orvos és a védőnő szerint is!!! Fél éves korában elkezdtük a hozzátáplálást és mint látjátok, nyögvenyelősen megy a szilárd étel bevezetése, hisz még mindig szopizik. Jól írtam, 17 hónapos, nem 7! Pár hónapja én is kiakadtam, hogy éhenhal a gyermekem, mi lesz, ha nem eszik, de ezen már régen túltettem magam. Nekünk lassabban megy. Mindig megadjuk a módját a reggelinek, a tízórainak, ebédnek, stb., eszik eszik, ha nem, akkor nem. Rengeteg olyan étel van, amire csak ránéz és elfordítja a fejét, most már mondja, hogy nem! Nem kér! Erőltetni nem tudom és nem is akarom. Bébikajával is kínáltam, egyiket sem kóstolta meg, még csak meg sem nyalta, pedig vettem jópárat. Nos?
2010. ápr. 14. 21:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Örülök, hogy leírtad és, azt meg kell mondjam nem szokványos ez a dolog!

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a cicit kellene el venni a babádtól és inkább a szilárd ételt bevezetni 95%-ban! Meg kell vele küzdeni, hidd el minden baba az elején nagyon nem jó evő, de Nekünk kell megtanítani az ízekre és a rágásra stb!

Az anyatejjel nem viszel be, már semmi többletet a

babádnak és késöbb lehetnek problémáid, akár a csontozatával, fogaival, anyagcserével stb!

Ha éhes a babád ne cicit adj, hanem kínáld étellel, ha nem eszi, majd megeszi késöbb! Sajnos ezt erőltetni kellene és a babáddal ismertetni az ételeket!

Én, azért írtam, hogy az ebédnek kiadósnak kell, hogy legyen és jót aludna a babád!

Persze ebbe Mi nem szólhatunk bele és nem is akarunk csak, ez mind jó tanács és jót akarunk a babádnak!

Tedd a kezed a szívedre, egy kicsit! Nem kellett volna jobban megdolgoznod, azért, hogy a babád szilárdat egyen és ne az anyatej legyen a fő tápláléka ennyi idősen?

Hidd el Én is sokszor küzdök, hogy egyen, mert nincs étvágya vagy nyűgi, de eszembe nem jutna, hogy feladjam és éhesen feküdjön le! Pedig Én is szopiztatok még, de ez csak csemege a babámnak!

És, azért sír a picid, amikor felébred az alvásból és követeli a cicit, mert éhes!

Neked is könnyebb lenne sokkal, hidd el!

Sok Sikert Kívánok Neked, hogy a babádat mielöbb megtanítsd a szilárd ételt elfogadni!

2010. ápr. 14. 22:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult nálatok, de gondolom azt te is tudod, hogy ebben te vagy a ludas. Nyilván azért nem eszik, mert tudja, hogy utána lehet anyun dekkolni. Végülis te vagy a felnőtt, neked kell gondolkodni helyette.
2010. ápr. 15. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!