Nurophenen kívül van-e más 2 évesnek adható lázcsillapító?
Kúpok:
Nurofen, Germicid-C, Noraminafenazolum (azt hiszem így írják), de ezek közül csak a Nurofen nem vényköteles.
Mexalen kúp recept nélküli
Amúgy a kétévesek már jobban szeretik a szirupot, legalábbis a saját gyerekeim. A Panadol szirupot jobban megették, mint a Nurofent.
A Germicid kúp a legjobb, de nálunk pl. a doki minden újszülött részére automatikusan felírja, hogy legyen otthon, ha a gyerek lázasodik. Nálunk a doki ezt nem adja nurofennel együtt, azt mondja, hogy a kettő üti egymást, csak a panadolt adja mellé.
Írtad a hűtőfürdőt. Az én lányom nagyon lázas típus, tehát a lázcsillapításban otthon vagyok.
A mi módszerünk 38,5 fölött (általában ez 39,8at jelent nálunk :-( )
1. hőmérés, a pontos érték fontos
2. vizeslepedő, a gyerek utálja, de hatásos.
-egy nagy lepedőt (ami körbe éri a gyereket) bevizezel, kicsavarod, kirázod, hogy jó hideg legyen
- betekered a gyereket
- egy száraztörölközőbe tekered
- kívülre egy takaró, vagy meleg pléd kerül
- ezután mi a fotelben szoktunk ülni, ő az ölemben és ringatom
- amikor átmelegszik a lepedő (kb. 5-10 perc), kicsomagolom, kirázom a lepedőt, hogy újra hideg legyen, és kezdjük előről
- 2. kör után mérem a lázát, ha lement 37-re akkor vége, ha nem akkor folytatjuk, egészen addig, amíg le nem megy
- amikor elérkjük a 37 fokot akkor kap Germicid kúpot
- ha 3 óra múlva felmegy, akkor Panadol szirup következik a vizeslepedő mellé
Én is utáltam gyerekként, anyukámat fel is hívtam az első ilyen esetnél, rájöttem, hogy nagyon szeretett :-D
Múlt héten én voltam nagyon lázas, a férjem nagyon nevetett, mikor csomagolt a lepedőbe.
Ha magas és szinte csillapithatatlan a láz, nekünk a gyerekorvos azt jvasolta, hogy első körben kúp, 2 óra múlva Nurofen szirup és megint 2 óra múlva Panadol szirup, mert ezek jól kiegészitik egymást, és fokozatosan csökken a hatóanyaguk, mégis folyamatos a lázcsillapitás. Nekünk nagyon bevált, ja és plusz a hűtőfürdő.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!