Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nurophenen kívül van-e más 2...

Nurophenen kívül van-e más 2 évesnek adható lázcsillapító?

Figyelt kérdés
Lehetőleg ne olyat mondjatok, ami folyadék, mert a Nurophent nem tudom beadni a lányomnak, valami gyógyszeres kellene. Ma jön a doki, tőle is kérdezem. Köszönöm!
2010. ápr. 13. 07:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Kúpok:

Nurofen, Germicid-C, Noraminafenazolum (azt hiszem így írják), de ezek közül csak a Nurofen nem vényköteles.

2010. ápr. 13. 07:17
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi. kúpot kap kb. 6 óránként, de szeretném vegyesen alkalmazni valami Nurophenhez hasonlóval, hogy így 3 óránként ha kell, tudjak lázat csillapítani. Ezen felül még hűtőfürdőzünk.
2010. ápr. 13. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
A kúpokat is lehet felváltva adni 3 óránként, ha más a hatóanyaga.
2010. ápr. 13. 07:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Mexalen kúp recept nélküli

[link]

Amúgy a kétévesek már jobban szeretik a szirupot, legalábbis a saját gyerekeim. A Panadol szirupot jobban megették, mint a Nurofent.

A Germicid kúp a legjobb, de nálunk pl. a doki minden újszülött részére automatikusan felírja, hogy legyen otthon, ha a gyerek lázasodik. Nálunk a doki ezt nem adja nurofennel együtt, azt mondja, hogy a kettő üti egymást, csak a panadolt adja mellé.

2010. ápr. 13. 07:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Írtad a hűtőfürdőt. Az én lányom nagyon lázas típus, tehát a lázcsillapításban otthon vagyok.

A mi módszerünk 38,5 fölött (általában ez 39,8at jelent nálunk :-( )

1. hőmérés, a pontos érték fontos

2. vizeslepedő, a gyerek utálja, de hatásos.

-egy nagy lepedőt (ami körbe éri a gyereket) bevizezel, kicsavarod, kirázod, hogy jó hideg legyen

- betekered a gyereket

- egy száraztörölközőbe tekered

- kívülre egy takaró, vagy meleg pléd kerül

- ezután mi a fotelben szoktunk ülni, ő az ölemben és ringatom

- amikor átmelegszik a lepedő (kb. 5-10 perc), kicsomagolom, kirázom a lepedőt, hogy újra hideg legyen, és kezdjük előről

- 2. kör után mérem a lázát, ha lement 37-re akkor vége, ha nem akkor folytatjuk, egészen addig, amíg le nem megy

- amikor elérkjük a 37 fokot akkor kap Germicid kúpot

- ha 3 óra múlva felmegy, akkor Panadol szirup következik a vizeslepedő mellé

Én is utáltam gyerekként, anyukámat fel is hívtam az első ilyen esetnél, rájöttem, hogy nagyon szeretett :-D

Múlt héten én voltam nagyon lázas, a férjem nagyon nevetett, mikor csomagolt a lepedőbe.

2010. ápr. 13. 08:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2010. ápr. 13. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha magas és szinte csillapithatatlan a láz, nekünk a gyerekorvos azt jvasolta, hogy első körben kúp, 2 óra múlva Nurofen szirup és megint 2 óra múlva Panadol szirup, mert ezek jól kiegészitik egymást, és fokozatosan csökken a hatóanyaguk, mégis folyamatos a lázcsillapitás. Nekünk nagyon bevált, ja és plusz a hűtőfürdő.

Jobbulást!

2010. ápr. 13. 14:33
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! Most volt itt a doki,kezdődő torokgyuszi, de ma reggel óta nem volt lázas. Remélem nem is lesz már, bár ez nem logikus... :)
2010. ápr. 13. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!