Hogyan lehet egy 3 éves kisgyereket leszoktatni az ok nélküli kiabálásról, hangosan rohangászásról a lakában?
Anyuka néha szól érte, de lényegében hagyja vagy nagyszülőktől várja, hogy szóljanak rá a gyerekre. Van saját házuk, mégis állandóan a szülői házban vannak a gyerekekkel, mert nagyobb és világosabb a lakás. Nem épp példaértékű ha elfogy a türelme a családban mindenkinek és elkezd veszekedni a gyerekkel, joggal érezheti a kisgyerek, hogy senki se szereti. Sokat voltak ketten anyuka a kisgyerekkel, mert apuka este 9re ért haza a munkából, már ugyan ez változott, de szerintem az is lehet a baj, hogy anyuka mindent ráhagyott, hogy ne kelljen gyerekkel vitatkoznia. Van egy 1 éves is, így lehet, hogy néha mellőzöttnek érzi magát a nagyobbik. Nincs tekintélye anyukának a gyerek felett, nagyon akaratos a pici. Általában próbálunk rá nem figyelni ha hisztis, de szerintem az sem a legjobb. Nagyon rossz volt amikor üvöltve sírt a gyerek és senki nem foglalkozott vele, mert, hogy nem kell rá figyelni ha hisztizik. Én a nagynéni vagyok, tehát érdemi jelentőségem nincs a történeten, dolgok alakulásában, de érdekel, hogyan is kellene ezt kezelni, hogy ne ordítson a gyerek és ne is sérüljön...
25N
A gyerekeknek teret kell biztositani ahhoz hogy igenis kirohangásszák, kikiabálhassák magukat!
Ez ha bele van szervezve az életbe akkor hazon belül nyugodtak is tudbsk lenni.
Fejlődésükhöz igenis kell hogy rohanjon kiabáljon.
Hasonló korkülönbséggel nevelek itthon két kisgyermeket. A kisfiam 3 éves, a kislányom másfél lesz hónap végén. A fiam még nem ovis, nonstop együtt vagyunk. Ő is egy hihetetlen energiabomba, csak akkor van nyugton, ha alszik.
Nálunk bejött az a kezdetektől, amit a 6-os említett: kevés szabály, azokat viszont következetesen betartatom.
A lakásban rohangálás nálunk megengedett, sőt, én vagyok a leginkább benne egy jó kis fogócskázásban! Emellett mondjuk mi sokat vagyunk kint, mindkét gyerkőcöm kitombolhatja magá a játszón vagy a parkban, az utcán.
Itthon is szabad rohangálni, miért ne lehetne?! Az esti órákban természetesen elcsendesedünk a szomszédok miatt, de egy ilyen korú gyermek folyton mozgásban van, és be nem áll a szája. Van, hogy a hugival rendeznek sikítóversenyt. Persze, néha finoman jelzem, ha már brutál hangos, de nem tiltom.
Kevés 'nem szabad' hangzik el napközben a számból, de azokra nagyon odafigyelnek a gyermekeim. Azt hiszem, utálnám, ha folyton fegyelmeznék, folyton pattognék. A túl sok 'nem', a sok felesleges szabály frusztrál: a gyermeket is, de a szülőt is. Ez a korosztály úgyis arra törekszik, hogy próbálgassa a határait, ne bonyolítsuk túl a rengeteg szabállyal!
A nagyszülőket zavarja a gyerekek hangoskodása? Ha igen, közösen kezelni kell a helyzetet.
A 3 éves korosztályra jellemző a hangoskodás, akaratosság, örökmozgás.
Azt megértem, hogy a saját otthonodban zavar, de önmagágában nem probléma. Azt nem írtad miben nyílvánul meg a szófogadatlanság, de azt pl nem lehet elvárni egy ekkora gyerektől, hogy fél délelőtt legyen csendben.
Az lesz a legjobb, ha megkéred őket, hogy ne menjenek. Neveléssel kapcsolatos könyvet pedig inkább ne ajándékozz, mert ilyen helyzetben ez felér egy pofánvágással.. max ajánlani tudod neki, ha esetleg panaszkodik a gyerekekről.
Egy gyereknek 3× annyi energiája van, mint egy felnőttnek :) 2-nek meg főleg.
Valami kompromisszumot kellene találni. Nem a nevelésükkel van gond. Kicsi a korkülönbség és így batomi fárasztóak.
Minden nap mennek? Olyankor mindenki otthon van? Ha a napi rutin része, akkor könnyen meg is unhatják ők is. Olyankor szoktak leginkább visítozva szaladgálni, ha unatkoznak.
Megbeszélhetnétek pl hogy csak mi den másnap menjenek, de akkor mondjuk vigyáz rájuk valaki, amíg anyuka bevásárol. Vagy elviszed az egyiket egyedül sétálni. Így mindenki csak egy gyerekre figyel. Lehet neked is nyugisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!