Hogyan lehetne erről leszoktatni? Egészségre veszélyes lehet?
Szófogadó, problémamentes másfél éves. Egyetlen hülye szokása van, amiről sehogyan nem tudjuk leszoktatni: kiszedegeti a zokniszöszt a lábujjai közül és megeszi...
Bármi másról könnyedén leszoktattuk/eltérítettük, de ez esetben szelektív süket, hiába tiltjuk, ránk néz és csakazért is megeszi.
B kérdés, hogy egészségre káros lehet-e az emésztőrendszerbe jutott zokniszösz...?
Nálunk is volt egy ilyen időszak, eleinte csak kiszedegette, később kezdte el enni. Aztán apja megtanította neki, hogy kell elfújni a szöszt, most ez újdonság, így elszórakozik vele, és fújja a szöszt :D
Szóval szerintem ne tiltani próbáld, mert ugye annál jobban csinálják, hanem valamit vicceskedjetek el vele.
Fiam most 20 hós, és neki is volt ilyen időszaka, hogy mindent a szájába vett, nyalogatott.
1328-szor elmondtam neki, hogy: "nem szabad a szádba venni, fúj, koszos, ezt most kidobjuk a kukába", és együtt kivittük a szemetesbe, és ő dobhatta bele.
Most már ha talál valamit a szőnyegen, hozza oda nekem, és közben mondja, hogy "fúúúj", majd kidobjuk.
Vagy ha odakint talál valamit, mi is ledobjuk a földre (vagyis ő).
És ha megpróbálkoznál valami olyasmivel, hogy "sárkány /vagy amitől fél/ lesz a pocakodban a sok zokniszösztől" :) Csak egy ötlet.
Bármi mást, ha talál - szösz a földön, cigicsikk, falevél, kavics, bogár, stb. - mindig odaadja nekem, nem vesz mást a szájába.
Egyedül a lábujjai közül kibányászott szöszök nyűgözik le valamiért. A logikát én se látom mögötte...
15 percig is elvan azzal, hogy az arca elé húzott lábát kurkássza, majd minden ott talált szöszt azonnal benyom a szájába. Tényleg, mint egy minicsimpánz :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!