Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehetne erről leszoktat...

Hogyan lehetne erről leszoktatni? Egészségre veszélyes lehet?

Figyelt kérdés

Szófogadó, problémamentes másfél éves. Egyetlen hülye szokása van, amiről sehogyan nem tudjuk leszoktatni: kiszedegeti a zokniszöszt a lábujjai közül és megeszi...

Bármi másról könnyedén leszoktattuk/eltérítettük, de ez esetben szelektív süket, hiába tiltjuk, ránk néz és csakazért is megeszi.

B kérdés, hogy egészségre káros lehet-e az emésztőrendszerbe jutott zokniszösz...?

2015. dec. 3. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
ElőidézHET egy vakbél gyulladást, de nem törvényszerű. Lehet, valami kényszert érez a szösz iránt és azért eszi. Biztosan olvastál már olyanokról, akik a hajszálaikat eszik, vagy dezodort, náluk is kényszeres volt, nem emlékszem már, hogy milyen apropóból ették, mi volt a neve ennek. Szerintem kérdezd meg a dokitokat.
2015. dec. 3. 11:01
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Próbálj másfajta zoknit venni, ami nem szöszöl.
2015. dec. 3. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Vegyél jobb fajta zoknit ami nem szöszöl.
2015. dec. 3. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt egy ilyen időszak, eleinte csak kiszedegette, később kezdte el enni. Aztán apja megtanította neki, hogy kell elfújni a szöszt, most ez újdonság, így elszórakozik vele, és fújja a szöszt :D

Szóval szerintem ne tiltani próbáld, mert ugye annál jobban csinálják, hanem valamit vicceskedjetek el vele.

2015. dec. 3. 12:53
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
hasonlót akartam írni mint a 4. válaszoló. nálunk az volt a gond hogy a játszótéren, udvaron mindent a szájába vesz, bár ez elég minden napi dolog :) tehát...én is próbáltam minden hogy leszoktatni róla, elvenni a kavicsot...de csak bekapott mindent...majd megtanítottam hogy kell eldobni a dolgokat. most már felveszi, megnézi és eldobja...
2015. dec. 3. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Fiam most 20 hós, és neki is volt ilyen időszaka, hogy mindent a szájába vett, nyalogatott.

1328-szor elmondtam neki, hogy: "nem szabad a szádba venni, fúj, koszos, ezt most kidobjuk a kukába", és együtt kivittük a szemetesbe, és ő dobhatta bele.

Most már ha talál valamit a szőnyegen, hozza oda nekem, és közben mondja, hogy "fúúúj", majd kidobjuk.

Vagy ha odakint talál valamit, mi is ledobjuk a földre (vagyis ő).

És ha megpróbálkoznál valami olyasmivel, hogy "sárkány /vagy amitől fél/ lesz a pocakodban a sok zokniszösztől" :) Csak egy ötlet.

2015. dec. 3. 13:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Bármi mást, ha talál - szösz a földön, cigicsikk, falevél, kavics, bogár, stb. - mindig odaadja nekem, nem vesz mást a szájába.

Egyedül a lábujjai közül kibányászott szöszök nyűgözik le valamiért. A logikát én se látom mögötte...

15 percig is elvan azzal, hogy az arca elé húzott lábát kurkássza, majd minden ott talált szöszt azonnal benyom a szájába. Tényleg, mint egy minicsimpánz :-/

2015. dec. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!