Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kukac volt a rizsben és...

Ha kukac volt a rizsben és későn vettem észre, mindent dobhatok ki és nem eheti kisgyermek?

Figyelt kérdés

Tejberizst, rizsköretet, rizskókot(rizsfelfujt)is csináltam, ráadásul gyermek miatt minőségi tejjel, ami elfogyott, ma már nem megyek boltba.

Oda minden??vagy bátorkodhatom adni?

2016. jún. 10. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos mindegy milyet veszel boltban is a raktárakban is felüti a fejét moly és ha egyszer kikel mert nem veszed észre irtózatosan nehéz kiírtani. Elég egyszer hazavinni és rögtön kész a molytanya- mák, gríz, liszt, bab, lencse paprika és még van pár amit nagyon szeret
2016. jún. 10. 18:29
 12/14 anonim ***** válasza:
32%

7-es vagyok. Egészségügyi okokból évek óta nem eszünk kenyeret, lisztet vagy gabonapelyhet, kizárólag rizst, de azt se sokat. Mégis havonta összefutok a kis dögökkel! :-D

Pl. a dióba, kesudióba, szárazborsóba, fűszerekbe is imádnak beköltözni. Én úgy is jártam a múltkor, hogy vettem 30 deka kesudiót, és annak ugye van egy kis luk a belsejében. Na kívülről nem látszott sehogysem, hogy molyos lenne, de némelyík szemnek olyan pocsék íze volt, hogy még. Na mindegy elrágcsáltam a felét, mire ráébredtem, hogy a dögök a belső járatokban lapulnak! Képzeld mennyit megettem belőlük, mire rájöttem. :-D Megnyugtatásul.. még itt vagyok.

Egyébként a fagyasztós módszert én is hallottam, állítólag működik! Egy próbát megér, ha van annyi hely a fagyóban.

A molyos diót a múltkor beáztattam, majd megpörköltem, úgy ettük meg. Amit nagyon összeszőttek azt persze kidobtam.

Ezeket egyébként szinte mindig a boltból hurcoljuk haza, és ha már felfedezi őket valahol az ember, akkor érdemes azt az élelmiszert mielőbb eltüntetni a polcról, mert átmásznak ám a spejzban másba is! Mondjuk a zárható tárolók azért jók, mert amiben benne vannak, abból legalább nem tudnak kimászni, és amiben meg nincsenek, abban legalább nem is lesznek.

2016. jún. 10. 18:41
 13/14 anonim ***** válasza:
73%
én is kidobtam volna mindet. még ha nem lenne kisgyerek, csak felnőttek, akkor is. gusztustalan, sajnálom hogy oda az a sok kaja :(
2016. jún. 10. 18:56
 14/14 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem gyorsrizst is vehetnel. Vagy sima zacskòsat. Velem soha nemfordult ez elo es anyuval sem. Anyosommal sem. Nem hiszem hogy jo lenne szamuzni a gabonakat. Inkabb vasarolj mas felet. Majd kitapasztalod melyik nem ilyen
2016. jún. 10. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!