Mit csináljak a kisfiammal, hogy ne verje a fejét a szekrénybe/a falba? Vigyem el pszichológushoz?
Figyelt kérdés
A hatéves kisfiam már egyre többször csinálja azt,hogy a fejét ütögeti a falba,vagy a szekrénybe.
Először az óvodában szóltak,hogy a fiam játék helyett a fejét ütögette az asztalhoz,amikor megkérdeztem,csak annyit mondott,hogy unatkozik,de már otthon is csinálja.
Már tele van puklival a feje.
Beszélgettem vele,kérdezgettem,mondtam,hogy akkor nem megyünk az állatkertbe(nagy vágya),legtöbbször vele vagyok,de már nagy nem ül meg egy helyen,ha a konyhába vagyok,akkor bemegy a szobába és ezzel szórakozik.
Nem tudom,ennyire unatkozna?
Játszani is szoktam vele,már tanuljuk a számokat,mesét nézünk,sétálunk,most biciklizni tanul,játszó barát is jön át hozzá.
Már egyre gyakoribb.Mit tehetnék?
2016. jún. 7. 21:07
11/12 anonim válasza:
10-es, mert egy 6 éves gyereknél ez nagyon furcsa dolog. Kisebb korban természetes, kb. 6 hónapos kortól 2-3 éves korukig gyakran nyugtatják, altatják magukat így. De 6 éves korára meg kellett volna, hogy érjen az idegrendszere, nincs szüksége erre. Persze ha néha szórakozásból teszi, az ok, de a kérdező írta, hogy napi szinten rendszeres náluk ez a dolog. Én először jobban elbeszélgetnék a gyerekkel, ha valóban unalomból teszi, hagyjátok, majd leszokik róla. De ha egy kis kétségetek is van, akkor vagy pszichológushoz vinném, vagy fejlesztő torna felmérésre, lehet, hogy éretlen az idegrendszere, ragaszkodik néhány csecsemőkori reflexhez, beidegződéshez.
12/12 Andi80018 válasza:
Esetleg valamilyen frusztráció lehet még, valamit nem tud levezetni. Vagy az ütés alatti érzetet szereti. Szóval igen, doki kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!